Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BUTON CEATA

Vizitator IONUT_ONILL

Postări Recomandate

Vizitator IONUT_ONILL

Am la o masina mai veche abia cumparata faza scurta legata la un buton simplu de Dacie, butonul e de avarii fara martor.Vreau sa-l schimb cu un buton de stopuri ceata cu bec in int. Butonul are trei picioare normale si unul bagat in int pare asa din fabrica. Nu am reusit sa-l leg astfel ca atunci cand aprind faza scurta sa se aprinda si becul din buton. Am conectat in tot felul inclusiv la cel pin bagat uin int, numai cum trebuie se pare ca nu.Cum sa-l leg ca sa se aprinda in paralel. Doamne ajuta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

2

• gabitzu8

1

Top autori în acest subiect

Vreau sa-l schimb cu un buton de stopuri ceata cu bec in int. Butonul are trei picioare normale si unul bagat in int pare asa din fabrica. Nu am reusit sa-l leg astfel ca atunci cand aprind faza scurta sa se aprinda si becul din buton. Am conectat in tot felul inclusiv la cel pin bagat uin int, numai cum trebuie se pare ca nu.Cum sa-l leg ca sa se aprinda in paralel. Doamne ajuta.

intai trebuie sa vezi daca nu e becul arsda-ne mai multe detalii sa te ajutam (macar ce masina ai sa stim cum se conecteaza partea electrica) si o poza (doua) cu butonul cu bec
Link spre comentariu

Nu am reusit sa-l leg astfel ca atunci cand aprind faza scurta sa se aprinda si becul din buton

La papucul acela mai scurt conectezi un fir de masa si la unul din celelalte trei (il gasesti usor) conectezi firul care vine cu plus, de la faza mica.
Link spre comentariu
Vizitator IONUT_ONILL

Multumesc mult. Am rezolvat cumparand un buton de ceata de Opel.. parca.. de la dezmembrari , are led verde.. e OK butonul. Are 3 pini la care am conectat 2 fire ce le aveam pe butonul vechi si inca o masa ptr led si functioneaza perfect > cand aprind faza scurta se aprinde bineinteles si ledul, asa ca deacum am si martor.Urmeaza sa rezolv cu restul instrumentelor de masura din bord care nu functioneaza niciunul.. se pare ca pe undeva sunt rupte firele (masina a fost demontata cam de tot si la remontare nu s-a tinut cont decat de cateva lucruri neaparat importante dar nu de toate ca: temp apei , incarcarea bateriei de la alternator, vitezometrul..etc).Revenind la primul buton despre care ma deschis subiectul, este vorba de un buton de ceata de Dacie, si tot trebuie sa ma lamuresc cum se leaga ca o sa-l folosesc la altceva, oricum am nevoie. Becul nu e ars , iar la papucul mic parca e asa din fabrica nu mi se pare normal sa conectez ceva..insa am incercat si cu el si tot nu am reusit ca beculetul sa se aprinda in acelasi timp cu faza scurta.???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări