philipssharp Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Am schimbat acum 2 zile compresorul congelatorului la o combina frigorifica cu 2 motoare ,motorul vechi era Danfos TL5F cel NOU este model TLES5F .Problema este ca cel nou cand functioneaza scoate niste --bolboroseli -- ca si cum ar fierbe ceva pe foc, dupa cate imi dau eu seama se aude in zona din spate a congelatorului ,motorul este destul de silentios .Are cineva vreo idee care ar putea fi cauza? Si mai am o nedumerire ,compresoarele noi vin deja cu ulei in ele asta al meu avea niste capacele la cele 3 tevi .Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Cel care se ocupa cu depanarea congelatoarelor stie ca trebuie sa puna ulei si ce cantitate.Totul este bine cant treaba o face bine, acel depanator. Sper ca a dat ceva garantie pe lucrare... Link spre comentariu
philipssharp Postat Noiembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Compresorul a fost cumparat de la magazin si are garantie 2 ani , omul e angajat acolo ,el a montat compresorul ,a facut vacum 10-15 minute dupa care a bagat freon dintr-un tub gen spray mai mare , ulei nu am vazut sa bage deaceea intreb ele au ulei din fabrica deoarece am vazut ca avea capacele la tevi , eu l-am sunat astazi sa-l intreb despre acel zgomot si a spus ca face asa de la uleiul ramas pe instalatie si ca nu are ce sa-i faca --e cineva cunoscator in ale frigotehnicii sa-mi dea si mie o parere despre acele bolboroseli ,congelatorul nu a avut acest zgomot nici de nou si nici pana sa se strice compresorul , merci ! Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Nu vreau sa bag gaz pe foc, dar trebuie sa scoata tot de pe instalatie , inainte sa monteze noul motor. Daca a dat acest raspuns, confiram ceea ce am zis. Este bine sa insisti ,deoarece cred ca a dat garantie si pe lucrare. Daca nu, sefi, apoi PROTECTIA CONSUMATORULUI. Cu uleiul iar am dubii... Link spre comentariu
exxu Postat Noiembrie 21, 2009 Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Compresoarele noi vin incarcate cu ulei. "Meseriasul" nu trebuia sa mai adauge ulei.Combina frigorifica functioneaza normal ("face rece") ?Daca ai inca vechiul compresor uita-te pe eticheta si vezi cu ce tip de freon era facut sa functioneze(sau uita-te pe eticheta combinei frigorifice). Apoi uita-te pe eticheta compresorului nou si verifica daca tipul de freon este acelasi. Link spre comentariu
philipssharp Postat Noiembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Ambele compresoare functioneaza cu R134 , compresorul lucreaza perfect, silentios - face rece doar acel zgomot din tevile congelatorului ma cam deranjeaza si ar mai fi ceva am vazut ca atunci cand a montat compresorul a aschimbat si acel cilindru mic din cupru in care intra conducta aceea subtire ,cel vechi avea cam 5 cm lungime cel nou montat are cam 10 cm , are vreo legatura cu zgomotul ??? Link spre comentariu
exxu Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Acel cilindru de cupru este filtrul deshidrator si a facut foarte bine ca l-a schimbat.Faptul ca cel nou are 10 cm iar cel vechi avea doar 5 nu reprezinta o problema: dimensiuni mai mari inseamna capacitate de filtrare mai mare.Zgomote in circuitul frigorific pot apare doar daca tevile sunt lovite (gatuite) crescand astfel mult viteza agentului frigorific in acea sectiune.Un zgomot (fasait) este prezent la toate aparatele frigorifice in zona vaporizatorului (zona rece din interior in cazul tau) datorita elementului de expansiune. Link spre comentariu
philipssharp Postat Noiembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Ok ,dar de ce cu motorul vechi nu avea acest zgomot (nu a avut acest zgomot niciodata -il am de nou ) si din ce cauza s-a produs acea gatuire ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum