Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Idei amplificator.

Den

Postări Recomandate

Deci am + - 40v in gol.Dupa cate vad,nu am cum sa scot toata puterea din transformator prin 2 canale.Asa ca optez pentru 6 canale la care prin putin noroc sa ating 100wa pe unul.Am studiat o gramada de scheme pana acum,dar tot indecis am ramas.Mosfet sau darlington?Am nevoie de o schema destul de simplista,la care sa pot pune si protectie pe iesire.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Den

7

• remus68

4

• Mihai85

2

• lorik199

2

Top autori în acest subiect

Schem? simplist? e de obicei una de slab? calitate. Dac? vrei ceva bun de ce nu faci schema amplifului lui Barbu Popescu din Tehnium? Se g?se?te la scheme de amplifuri, e cel de 75W la +/-40V, exact cît î?i trebuie.

Link spre comentariu

Ok..nici chiar asa.Mi-am facut un mic inventar si am disponibil 15 bucati IRFP240PBF.Nu cred ca sunt originali,dar in lipsa de altceva...Totodata am si ceva darlingtoane.Ce ma sacaie.Sper ca m-a inselat urechea,dar combinat si cu ce "mi-au spus 2 vecini" e problema cum ca mosfeturile se aud cam urat la putere mica.Ori cam asta ma si intereseaza,sa am o calitate buna la putere mica,dar si putere in caz de ceva.Doresc sa pastrez statia si nu sunt un bezmetic cu decibeli multi in cap.

Link spre comentariu

Ce ma sacaie.Sper ca m-a inselat urechea,dar combinat si cu ce "mi-au spus 2 vecini" e problema cum ca mosfeturile se aud cam urat la putere mica.

mosfeturile se aud 'urat' la putere mica doar daca amplificatorul nu este reglat cum trebuie. se poate mari putin curentul de mers in gol, si problema dispare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări