Den Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 la mine zace de ceva timp un toroidal de 750 Va .Din pacate nu are decat o iesire in secundar de 31v la 20A.Pot sa-l intrebuintez la vreo schema fara rebobinare? E incastrat al naibii de bine. Link spre comentariu
djlove Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Nu il poti folosi la nici un amplificator, daca asta intentionai. Poate la vreo schema veche, cu condensator pe iesire, dar asta insemna sa foloseste decat vreo 100-200VA din puterea lui.Oricum tensiunea pe care o scoate infasurarea secundara este mica. Incearca sa mai adaugi spire infasurarii existente, cam pana la 50V si sa mai bobinezi inca o infasurare. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 poti aborda o schema cu iesire pe condensator acea schema o faci in 4 exemplare si pui cate 2 in punte Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Poti alege urmatoarele scheme de la Rod Elliott. Amplificatorul il faci in patru exemplare iar defazorul in doua exemplare. Vei obtine cite 100W/8 ohmi la iesirea fiecarui grup de doua amplificatoare puse in punte. La cit e de tare transformatorul, poti alimenta de la el chiar opt amplificatoare cuplate in punte si vei avea patru canale independente. Bineinteles ca tensiunea ta de alimentare va fi in jurul valorii de 43V si nu 70V, asa cum e mentionat pe schema ! In locul diodelor D1,D2,D3 din reteaua de prepolarizare a etajului final, e bine sa montezi o superdioda cu tranzistor, care o vei fixa pe radiatorul finalilor. Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 sau o idee, destul de ok parerea mea, vorbesti cu Dj_dog sa-ti faca un traf cu primar 30V 15-20 A, si 2 secundar 2x35->2x50 Vtraful secundar va fi relativ mic, deci nu va fi mare risipa de spatiu Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 traful secundar va fi relativ mic, deci nu va fi mare risipa de spatiuChiar daca are tensiune mai mica de alimentare a primarului, acest al doilea transformator va trebui sa aiba aceeasi putere si va avea cam aceeasi greutate ! Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Da,cam asa e. Problema care o am la el e ca e incastrat pe mijloc in ceva deosebit de tare.Totusi,m-a impins curiozitatea si l-am desfacut la iesirea secundarului.Desii banuiam ca are doua infasurari in paralel,m-a luat de cap.Are 3 infasurari in paralel.Am atasat o poza,poate ma ajutati cu iesirile. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 remus, ideea aia nu e asa buna.Trebuie gandit amplifu cap coada sa fie in punte si cu tensiunea zero la V/2 pentru distorsiuni minime.Merge si o schema normala care masa de pe reactie si intrare se muta la V/2 prin intermediul unor rezistente sau mai bine, cu ajutorul unui stabilizator comun ambelor amplifuri ca sa nu te trezesti cu offset.In cazul asta scapi si de condensatorul de pe iesire.Din tensiunea aia poti scoate lejer un canal punte de 100w si cu semnal muzical te poti intinde lejer la 3 canale. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Foarte bine ca sint infasurari secundare in paralel ! Identifici doua din bobine (preferabil cu ohmmetrul, dar se poate si alimentind primarul) si atunci vei construi un amplificator stereo, alimentat simetric. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Sunt notate cu linie dreapta in poza infasurarile.De exemplu 1 cu 4.Nu radeti..m-a incurc la cum le leg..unde fac masa(la simetrie).Ar fi ceva sa gasesc ceva care sa foloseasca doua mase . De exemplu leg 1 cu 2(A) si 5 cu 6(B).Astfel am doua mase A si B.Doua punti redresoare intre 4 si A si 6 si B. Iese ceva? Schema de mai jos este corecta/ utilizabila? Nu as vrea sa pierd o infasurare... Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 nu cred ca poti face ceva cu toate cele 3 infasurari Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Sunt notate cu linie dreapta in poza infasurarile Tu nu stii nici macar sa desenezi ... un transformator ? Identifica bobinele secundare ale transformatorului si cu doua din ele poti face o alimentare simetrica. Exemplul e de la Rod Elliott. Vei obtine +/-43V in gol. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 iei oricare 2 bobine din alea 3.legi sfarsitul primei bobine cu inceputul celei de-a doua si acela este punctul median. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Chiar trebuia sa-l desenez.. nu am considerat necesar .Din a doua poza sunt aratate infasurarile.Intre 1 si 4 am trasat o linie ca sa se inteleaga ca este o infasurare .Drace..ma refeream la a doua poza,direct cu transformatorul.Ok.. o sa folosesc doar doua infasurari.Multumesc mihaitza1985,am inteles cum leg medianul.Am vazut erorile la mine.Erau cam mari. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 in cazul tau unesti 2-4 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum