Vizitator alextudor Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 Am atasat cateva poze..cu "inculpatul". Link spre comentariu
Vizitator alextudor Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 I-am inlocuit un condesator de 4700uF@35V, un regulator de tensiune..nimic.dupa cateva minute de muzica incepe sa se auda si baraitul. Ce i-as mai putea face? Multumesc. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 Ai osciloscop sau poti sa imprumuti unul? Rezolvai rapid asa.Succes Link spre comentariu
Vizitator alextudor Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Nu am osciloscop,din pacate. Un potentiometru(B503) poate cauza acel "brum" a.k.a bîrîit(mentionez ca a fost dat cu un spray de contacte fiindca incepuse sa cârâie)? Multumesc. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Pai sa o luam logic.Ai schema? Decupleaza intrarea in final audio si vezi ce se intampla in alea cateva minute(bazaie sau nu).Daca bazaie ,verifici prefinalul(la fel :alimentarea si componentele in sine}.Cu un osciloscop te prindeai repede,Injectezi un smnal de 1khz si vezi unde distorsioneaza.Succes Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Cum ai dat cu ala de contacte? Sunt unele care arunca cu grafit.Ceea ce nu e bine prin circuitele electronice.Spirt impreuna cu ceva foarte fin si sterge placa in zona.E foarta buna ideea cu decuplarea amplificatorului principal de restul. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Spirtul medicinal contine apa deci nu e bun.Recomand alcool izopropilic.Se gaseste in magazinele de specialitate(de componente electronice).SuccesOff topic: cand am vrut sa scriu "succes" dupa al 2-lea c mi-a intrat un smiley.Stie cineva de ce? Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Mai bun alcoolul izopropilic.Succes Link spre comentariu
Vizitator alextudor Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Asa arata sistemul. Unul dintre sateliti are montat pe langa butonul de power si un potentiometru pt volumul general al intregului sistem(sub-ul mai are si el un potentiometru). L-am sters cu alcool izopropilic,dar nu cred sa aiba vreun efect.Sprayul a intrat in el.. Nu am schema iar "..E foarta buna ideea cu decuplarea amplificatorului principal de restul.." m-a bagat complet in ceata. Ca parte de amplificare, foloseste 2* TDA 8947j. Imi pare rau si sper sa nu ofensez pe nimeni, dar e ca si cum i-as explica prietenei despre kernelul lui Win 7 comparativ cu cel al Xp-ului.. O sa inlocuiesc si potentiometrul maine.LE: tocmai l-am bagat in priza,doar subwoferul, fara satelitul cu potentiometru de care ziceam mai devreme..si a inceput sa baraie.concluzionez ca potentiometrul respectiv n-ar nicio legatura cu simptomul mentionat.Mai listez o data ce componente am schimbat pana in mom.de fata:2 condensatori de 1000uF 35V care erau umflati/scursi1 regulator de tensiune sub care e innegrita placa1 condensator de 4700uF 35V Link spre comentariu
sorinpavel Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Cauta schema la TDA8947 si lasa in aer pinii de intrare semnal.Daca bazaie,defectul este in partea de finali.Condesatorii i-ai pus noi?Succes. Link spre comentariu
Vizitator alextudor Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Tot ce am inlocuit a fost nou. Cat despre anulat pinii de intrare a semnalului..o sa fie foarte dificil din cel putin 2motive,si anume: TDA8947J are 17pini(dispusi pe 2 randuri) iar in cazul de fata sunt folosite 2bucati ; 3 din cei 4 pini de intrare sunt localizati pe partea din interior a integratului ceea ce face imposibila anularea lor..banuiesc ca trebuie scos tot integratul, si apoi montat la loc fara acei pini.. .LE: am cautat pretul lui TDA 8947J-10lei/buc. Ma gandesc ca mai simplu ar fi sa-i inlocuiesc pe amandoi. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Nu scoti integratul ! Pe pinii 6, 8, 9, 12 se aplica semnalul de intrare prin intermediul unor condensatoare; e suficient sa scoti acele condensatoare, ca sa nu se mai introduca semnal in integrat. Link spre comentariu
Vizitator alextudor Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 As putea sa intrerup numai semnalul pt subwofer? Oricum pe celelalte canale nu stiu daca as putea sa disting baraitul..Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator alextudor Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Vad ca nu mai merge sa modific postul anterior.. avand in vedere ca plusul(+) difuzorului (subwofer) se leaga la pinul 4(adica out2 -) iar minusul (-) se leaga la pinul 1(out+ 1) , pe care din pinii de intrare (in) ar trebui sa intrerup semnalul? Multumesc. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Daca deconectezi potentiometrul de volum se intampla ceva?Verifica daca toti satelitii se aud corect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum