Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare Q switch cu mos in sursa flyback

spinach

Postări Recomandate

Deci:-switch initial a fost de tip STRD1604 , pe baza de tranzistori bipolari , care s-a ars.-vreu sa implementez un mos in loc pilotat de ceva in fata de un AP3842 [pwm controler]-ma intreb : 1. daca reteaua snubber existenta se va potrivi cu mosul in functionare 2.daca voi putea alimenta circuitul controler din infasurarea de control a trafului tinind cont ca are nevoie de 32 V si infasurarea a fost costruta pentru reactie in curent , probabil .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• moro

4

• spinach

4

Dacaa pui mos in loc de bipolari, fi sigur ca nu se va potrivi snuberul, asta ca sa nu mai zic daca modifici frecventa.Snuberele sunt una din cele mai a`dracu finet`uri in surse, acolo iti trebuie osciloscop altfel n-are rost sa te apuci sa umbli la ele, eventual il scoti din circuit si pui doar o dioda rapida intre drena si sursa... dar este ceva universal

Link spre comentariu

Teoretic , cum s-ar putea calcula aproximativ , tinind cont ca determinare caracteristica traf sa o determin prin calcul invers ; cunosc frecventa pe care mergea inainte.Cit priveste noa frecventa , si aici am un mister in sensul ca probabil trebuie sa fie mai coborita decit cea initiala. ; este si varianta sa merg pe frecventa initiala ; ce criterii ar fi in alagere frecventa ?

Link spre comentariu

Daca modifici frecventa o sa dai peste cap pe acolo tensiunile din secundare, ba chiar ai putea busi sursa.In ceea ce priveste snuberul, trebuie sa stii impedanta infasurarii primare, timpii de comutatie (toff,ton).Am o intrebare, de ce vrei sa pui mos in loc de bipolar? Mai pe scurt: De ce vrei sa te complici atat?

Link spre comentariu

1. Dupa parerea mea , utilizare Mos+circuit PWM comanda este cea mai simpla cale de realizare sursa la nivel de amator. 2.Nu am gasit varianta de transistor bipolar+circuit adecvat , adica nu am gasit circuit adecvat. Din acesta cauza m-am gindit la mos .3.Sa zicem ca pastram frecventa initiala ; ce diferente majore vom avea pentru snubber? 4.De busut ce sa mai busec ca este busita .5.Fiind cu control pwm , nu vad vreo problema in a regla tensiunea din secundar.

Link spre comentariu

Cauta pe net niste scheme flyback cu mosfet, chiar si una cum este folosita in televizoarele NEI, daca nu ma insel circuitul de comanda este un TDA4605.Ce diferente majore vor fi la snuber? Depinde si ce snuber este. De aia ti-am zis ca ar fi ok si o schema sa vedem despre ce e vorba. Acum depinde si ce vrei sa spui tu prin diferente majore, eu zic ca tot snuberul trebuie refacut de la 0. Personal am rascolit si eu diverse carti si documente legate de proiectarea snuberelor si n-am ajuns la nimic concret

Link spre comentariu

Sursa functiona cu frecventa 115-90 khz ; problema este ca , teoretic trebuie sa folosesc traful ; dupa parerea mea , mergind pe 100khz in calcul , se poate folosi actuala retea snubber ; diferenta la folosire moss ar cam fi in viteza de raspuns la comutare , ceva mai mare la mos si curentul rezidual mic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări