adyyo Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Salut. Am o placa de baza asus P5QL PRO, dar nu are port paralel. Pana acum nu m-a deranjat asta dar acum vreau sa comand prin paralel nishte motoare pas cu pas.Intrebarea mea este dak exista vre-un tip de placa cu mufa paralel care sa se poata pune pe placa de baza (ca o placa video in slot pci sau in alta parte) shi care sa-mi permita sa accesez portul paralel de ca shi cum ar fi incorporat pe placa de baza (shi sa poata fi accesat de KCAM). Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Iti iei un adaptor USB-paralel. Se gasesc peste tot. Link spre comentariu
adyyo Postat Noiembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Imi iau un adaptor USB paralel dar dupa cate am citit, KCAM nu shtie sa trimita comenzi prin usb spre paralel...cred...Oricum multzumesc pt raspuns Link spre comentariu
danb1974 Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Exista (sau existau acu citiva ani) placi pci cu seriale si paralel http://www.shopmania.ro/magazin~online- ... 59706.html Link spre comentariu
maky_geo Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Salut am si eu o intrebare referitoare la port paralel de unde il accesez cin sti rog ajutor am o placa cu ceva relee si merge doar prin port paralel controlata multumesc de raspuns fie afirmativ sau negativ si raman dator cu o bere Link spre comentariu
one Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Unele placi de baza au conector pentru port paralel, chiar pe panou nu au prevazuta mufa DB25.Din nefericire, se pare ca placa ta are numai port serial.Solutia este sa cumperi o placa de extensie PCI care sa aiba port paralel.Eu am de exemplu una cu 1 paralel si 2 seriale.O cautare pe Google cu "placa extensie paralel" cred ca da cateva rezultate. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 S-au reintors vremurile cand cumparai pentru 486 controller de LPT, serial sau IDE pentru ca nu avea placa de baza Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Lamuritima si pe mine. Aceeasi problema am si eu. Am renuntat la desktop pentru laptop. Ei laptopul are slotul pentru expres card. Acum intrebarea daca cumpar adaptor expres card la lpt pot sa comand o electronica pentru cnc, sau daca iau inca un adaptor pentru rs232 pot sa programez picuri.Astept raspuns si daca cineva poate sa imi indice si ce sa cumpar exact as fi recunoscator. Link spre comentariu
one Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Da, poti.Nu pot sa iti indic acum de unde sa cumperi, sunt sigur ca poti gasi un magazin. Link spre comentariu
omu_negru Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 da se poate. solutia este foarte simpla si am pus-o si eu in practica. mie imi trebuia pt o imprimanta mai veche care nu mergea pe USB. am cumparat o placa adaptoare pe pci cu 26 lei la care am primit un cd cu drivere. varianta usb-port paralel nu o sa te ajute la ceea ce vrei sa faci tu. bafta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum