Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare mnc noir 2 .8 inch

Vizitator mari_an12

Postări Recomandate

Vizitator mari_an12

am 2 difuri mnc noir 2 de 200w scrie pe ele la 8 ohmi 8 inch raspund de la 37 la 4500 hz magnet 30 oz si vreau sa fac 2 cuti ptr ele cu bas reflex,si nu stiu ce dimensiuni sa aiba cutiile.ma puteti ajuta si pe mine .pls

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• chorchy

3

• NeaSuciu

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mari_an12

am 2 difuri mnc noir 2 de 200w scrie pe ele la 8 ohmi 8 inch raspund de la 37 la 4500 hz magnet 30 oz si vreau sa fac 2 cuti ptr ele cu bas reflex,si nu stiu ce dimensiuni sa aiba cutiile.ma puteti ajuta si pe mine .pls

Link spre comentariu

http://www.maniac-sound.com/index.php?t ... 1_Noir%20I

Re: 7.7 Ohm

Fs: 42.3 Hz

Qms: 1,88

Qes: 0,54

Qts: 0,42

Cms: 644,76 ?m/N

Mms: 21,96 g

Vas: 41,86 liter

BL: 9,13 T*m

SPL: 89,68 dB/W/m

EBP: 78,45

cred ca sunt noir 1.niciun noir 2 nu are 37-4500

vrei suboowfer?unii le-au folosit in incinte pe doua cai.

daca vrei subwoofer,incinta de 50 de litri cu acordaj la 40Hz pentru fiecare.asta pentru un bas mai pronuntat,cu group delay mare.

daca vrei ceva mai mic30 de litri cu acordaj la 45 de Hz.

Link spre comentariu
Vizitator mari_an12

nu,sunt noir 2 de 8 inch la 8 ohmi 200w.8 ohm,40 4500hz au striatiile circulare pe membrana .am gresit mai sus,si vreau sa fac incinta cu bass reflex pe 3 cai am si twetere de 60 w mnc si mdl de 4.5. inch vreau sa stiu litrajul exact ptr boxa,diametrul gaurilor de bass reflex pozitionarea lor in fata sau spate daca are importanta sau nu,?si eventual ceva filtre,multzumesc

Link spre comentariu

cat de mari vrei incintele?ce muzica asculti?e cam dificil sa faci o incinta pe 3 cai care sa sune bine....mai bine iti faci subwoofer separat cu difuzoarele de bas.oricum daca vrei bas mult iti trebuie incinta de peste 40 de litri

Link spre comentariu
Vizitator mari_an12

am un subwofer activ sony sa w2500 nu imi trebuie bass,si mai am de la technics 2 boxe de 140 w tot cu difuri de bass de 8 inchi 3 cai au membrana din polipropilena suna adevarat cutiile au kam 27 l, ma gandeam ca daca as putea copia dimensiunile de la boxele technics tinand cont k basul este tot de 8 inch voi ce ziceti, am difurile mai de mult si veau sa fac ceva cu mana mea sunt pasionat de asa ceva vreau sa vad ce iese ,dar totul calculat,astept ceva aspunsuri ptr dimensiunile boxei bass reflex sau nu ?.astept raspuns.multzumesc.muzica ascult mai mult house.

Link spre comentariu

tu vrei sa iasa totul calculat dar zici ca vrei sa copiezi niste incinte de firma care se aud bine.spui ca esti pasionat:intreaba cum poti calcula o incinta,nu cere volumul dintr-o data.parametrii aia erau dati mura in gura pe siteul MNC.ia de pe net WINisd si vezi ce "cutie" poti face la difuzoarele alea(ti-am recomandat eu mai sus niste volume).sfat:daca tot ai subwoofer,fa-ti incinte pe doua cai,nu cred ca ai tu sanse sa faci ceva pe 3 cai care sa sune bine,sincer acum.alt sfat:ia forumul la puricat ca gasesti absolut tot ce te intereseaza in materie de teorie.chestiile astea se invata incetul cu incetul.nu poti sari la boxe pe 3 cai daca nu stii cum sa calculezi un volum de incinta,sau un filtru simplu(clasa a 11a de liceu).e atata informatie gratis in ziua de azi,nu stiu de ce nu o folosim.

Link spre comentariu
Vizitator mari_an12

ei bine fac incintele de 30l incinta inchisa fara bass reflex 2 cai ,iar va cer ajutorul,ptr filtre ptr twetere sunt mnc 107.5mm,8ohm,75/150w,3khz 25khz,92db,sa folosesc condensatoare nepolarizate ?am 2 de 1.8 micro credeti k sunt bune sau ce ma sfatuit?ptr bass trebuiesc filtre >?prin boxele noi am vazut k nu au decat un amarat de condensator iar bassul fara minik,multzumesc

Link spre comentariu

condensatoru ii filtru de ordin1 si 1,8uf la 8ohmi ii putin, frecventa de taiere ii la 11khz, un filtru bun ar fii de ordin2 si pe woofer si pe tweeter, si ii destul de greu de facut, calcule, bobinat, mai bine ar fii sa cumperi filtrele gata facute

pe site la mnc (www.maniac-sound.com) nu au decat 2 filtre de vanzare pentru 8ohmi unu cu frecventa de separare la 2800hz care zic ei ca ii recomandat pentru difuzoare de 8" si altu la 3000hz care ii recomandat pt difuzoare de 6"

vezi ce sfaturi mai primesti de la altii care se pricep mai bine, 2800 sau 3000

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări