yo4hhp Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Vreau sa ma lamuresc si eu cu ceva legat de mixere/egalizatoare. Tre sa le fac la niste baieti o treaba deasta mai simpluta cu vreo 3 intrari de chitara si vreo 6 de microfoane (tobe si voce). Cred ca mixerul lui elliot ar merge http://sound.westhost.com/project30.htm implementat. Am studiat si niste scule profesionale sa vad ce functii au si ele, http://www.behringer.com/EN/images/lightboxphotos/XL3200_P0774_Top_XXL.jpg dar nu pot sa-mi explic ce fac Fader, Channel Insert si Aux. Nu prea cunosc domeniu asta de sonorizari, stage sound etc. Poate cineva care e pe "felie" il rog frumos sa-mi explice. Din proiectul lui Elliot am scos schema asta La tone intra semnalul de la preampuri apoi iesirea catre liniile de mixaj etc. Nu stiu ce fac Fader, Pre Fade Listen, Aux, Channel Insert. Trebuiesc la ceva daca folosesc scula doar la redare, sau sunt necesare doar la inregistrari etc? Link spre comentariu
djdansmart Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Vreau sa ma lamuresc si eu cu ceva legat de mixere/egalizatoare. Tre sa le fac la niste baieti o treaba deasta mai simpluta cu vreo 3 intrari de chitara si vreo 6 de microfoane (tobe si voce). Cred ca mixerul lui elliot ar merge http://sound.westhost.com/project30.htm implementat. Am studiat si niste scule profesionale sa vad ce functii au si ele, http://www.behringer.com/EN/images/lightboxphotos/XL3200_P0774_Top_XXL.jpg dar nu pot sa-mi explic ce fac Fader, Channel Insert si Aux. Nu prea cunosc domeniu asta de sonorizari, stage sound etc. Poate cineva care e pe "felie" il rog frumos sa-mi explice. Din proiectul lui Elliot am scos schema asta La tone intra semnalul de la preampuri apoi iesirea catre liniile de mixaj etc. Nu stiu ce fac Fader, Pre Fade Listen, Aux, Channel Insert. Trebuiesc la ceva daca folosesc scula doar la redare, sau sunt necesare doar la inregistrari etc? Pai nu poti sa vezi din schema la ce folosesc? Pre fade PFL este pt preascultare in casca..Chanel insert este intrarea..poti sa renunti la aux 1,2 cu tot cu potentiometri..pan este panoramare.... Link spre comentariu
yo4hhp Postat Noiembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Bine bine, alea le-am inteles, dar cu Channel Insert nu-mi dau seama, nu exista deja o intrare prin mufa XLR, ce vrea sa mai insereze? Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Dupa cum se poate observa pe schema de mai sus, cind nu ai jack-ul tata-stereo introdus in J1, semnalul cules de C1 este aplicat prin R10 spre VR1 prin intermediul intrerupatorului din mufa jack-mama. Daca introduci jack-ul tata in J1, acel contact se intrerupe, semnalul de la C1 va fi aplicat prin R10 catre un montaj care nu se afla in incinta mixerului , iesirea acestuia intorcindu-se apoi la mixer si aplicindu-se lui VR1 pentru reglajul nivelului. Deci : in "channel insert" poti "inseria" un procesor de efecte sau un bloc de corectie exterior care va fi folosit numai de canalul respectiv. Daca "effects loop" (bucla de efecte) i-ti sugereaza ceva , poti sa-i spui si asa, ca e totuna ! Problema e ca daca nu cunosti niste chestiuni elementare ca denumirea unor reglaje si conexiuni ale mixerului, deci nu stii nici cum trebuie sa "sune" reglajul efectuat de ele, va fi foarte greu sa realizezi montajul. Acolo unde se realizeaza amplificarea unor semnale cu nivel foarte mic se pune problema mentinerii unui raport semnal/zgomot foarte mare , iar daca e necesar si insumarea unui numar mai mare de canale de amplificare,va creste riscul de a avea un zgomot imens, ceea ce va face imposibil de utilizat acel mixer. Link spre comentariu
yo4hhp Postat Noiembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Multumesc pentru informatii! Da, poate fi un proiect cam bataios, incerc totusi sa acopar toate aspectele ca sa iasa cat mai fiabil. Trebuie sa mai culeg niste informatii si ma voi pune pe facut o chema bloc zilele astea.Mai am o nelamurire. As vrea sa fac intrarile balansate, pe fiecare canal, dar in acelasi timp sa existe si posibilitatea de a conecta o intrare simpla. In acest caz, ar fi eficient sa aplic semnalul la (+), iar (-)-ul, cel defazat, sa-l pun la masa, in momentul conectarii unui dispozitiv cu iesire nebalansata? Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 La intrari simetrice se conecteaza surse de semnal care au iesire simetrica. Se poate conecta unul din pinii intrarii simetrice la masa (de obicei intrarea inversoare) si sa se aplice semnalul intre masa si intrarea cealalta (neinversoare). Link spre comentariu
mely17 Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Salut! Am si eu o intrebare! De unde ai cumparat potentiometre glisante (fader) si la ce pret? Bafta la constructie! Numai bine, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum