ohamoha Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Salut,Am un aparat care scuipa date folosind un port de 25 de pini. Pinii 10 si 11 sunt RX si TX RS232. As vrea sa leg acest aparat la un PIC.Am gasit scheme si am si construit un driver bazat pe MAX232 ca sa leg PIC-ul la calculator, si ma gandesc ca acelasi driver poate fi folosit ca sa aleg si aparatul in cauza la calculator (aparatul nu-l am inca, il iau dupa ce ma lamuresc ca-l pot folosi). Eu as vrea sa leg PIC-ul la acest aparat. Ar fi doua posibilitati. As putea sa alimentez PIC-ul folosind pinul 13 al aparatului, sau as putea alimenta PIC-ul separat. Cum ar arata astfel de legaturi? (ma intereseaza in mod deosebit varianta in care PIC-ul e alimentat separat)Daca folosesc alimentarea din aparat, e suficient sa leg RX la TX si TX la RX?Am atasat pinout-ul aparatului.Multumesc mult Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Cum ar arata astfel de legaturi? (ma intereseaza in mod deosebit varianta in care PIC-ul e alimentat separat)Daca folosesc alimentarea din aparat, e suficient sa leg RX la TX si TX la RX?E acelasi lucru. Link spre comentariu
ohamoha Postat Noiembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Deci leg pur si simplu pinii intre ei in ambele cazuri. Link spre comentariu
ohamoha Postat Noiembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Dar daca aparatul imi scoate (ipotetic) 24V pe TX, cum fac? Stiu ca se poate baga o rezistenta, dar m-ar interesa si varianta corecta. Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Daca aparatul scoate/primeste mai mult decat ar intelege/oferi picul e musai un convertor cum ar fi max232 dar asta inseamna sa cautati pe net date despre aparat sa vedeti ce nivele logice scoate/primeste si mai apoi cautat un convertor care sa indeplineasca cerintele in ambele cazuri pic si aparat. Link spre comentariu
ohamoha Postat Noiembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Am mai citit niste chestii despre RS232. Am citit aici despre DTE si DCE. Inteleg ca in primul rand ar trebui sa ma interesez daca aparatul este DTE sau DCE. Apoi, standardul RS232 foloseste interval de voltaj de la - la +. De exemplu 1 este +5V, 0 este -5V. La PIC 1 este +5V iar 0 este 0V. Daca pe aparatul ala scrie RS232, iar in manual nu se specifica nivelele logice, eu zic ca voltajul va fi intre - si + si nu-l pot lega direct la PIC cum am zis intr-un post anterior, nu? Link spre comentariu
ohamoha Postat Noiembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Revin ca am gresit. La RS232 1 este -5V iar 0 este +5V. Iar Iddle este 1. Adica invers fata de cum am zis anterior. Link spre comentariu
Elef Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Intre PIC si aparat iti trebuie un level convertor de gen Max232.PIC-ul vrea pe RX si TX semnal TTL iar semnalele RS232 sunt ceva mai ciudate uzual "1" inseamna -3...-15V iar "0" inseamna 3...15V.Acum cu echipamentul pt determinat ce este DTE sau DCE masoara tensiunile pe RTS si CTS.Daca RTS este intrare ( tensiunea este in intervalul -3...3V) si CTS iesire (tensiunea este ori -3...-15V ori 3...15V) atunci echipamentul este DCE. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum