Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

display VFD cum ?

cos22tm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cos22tm

8

• niq_ro

6

• catalin004

4

• ALEKS

2

Top autori în acest subiect

am spus de almanahul Tehnium, poate are cineva la indemana si cauta... daca renunti asa repede.. apucate-te de pescuit.. sau de alte hobby-uricand am timp caut eu almanahul, da' mai dureaza

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Vacuum Fluorescent Display - VFDCel pe care il detii este unul dedicat, poti sa-l folosesti la un ceas saula un termometru sau undeva unde ai nevoie de afisare in cifre.Ca termen de comparatie functionalitatea este echivalenta cu afisoarelecu digiti LED.Se gasesc si module VFD alfanumerice, echivalente cu cele LCD cudriver incorporat dar sunt diferite de ce ai acolo.

Link spre comentariu

vezi ca in toate dvd-urile ieftine afisajul e comandat de un PT6312,la el se mai pot conecta si niste leduri si butoaneintegratul comunica serial cu microcontroler,astfel si softul se simplifica foarte mult.de obicei un DVD defect cumperi cam la 300.000,si ai in el sursa,partea frontala cu afisaj si butoane (comandare cu pt6312),senzor IR,etc..,lucruri ce le poti folosi in aplicatiile tale

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
Vizitator wecktor

sal eu am un ceas auto veglia boreltti cu afisaj vfd futaba 4 bt 58z si cu circuitul integrat mm9512n si nush sal alimentez,din cite am inteles eu imi trebuie 2 tensiuni dintre care una alternativa ma poate ajuta cineva cu un sfat pentru ai face o sursa de alimentare si legarea lui la sursa va multumesc :jytuiyu

Link spre comentariu

Pentru VFD-uri este necesara o sursa dubla alternativa(adica traf cu priza mediana)-de ex. 2x20V; apoi, trebuie o tensiune de 2,5V pt. filamente, iar ceasurile cu afisaj VFD mai necesita inca o infasurare pe secundarul trafului, cu rol de semnal 50Hz, iar daca ceasul e cu radio, inca o infasurare, pentru alimentarea radio-ului. :nebunrau:

Link spre comentariu
  • 11 ani mai târziu...

Salutare...am un Tuner Philips FT144, la care am gasit primarul trafo ars...am decis sa ii montez alt traf, treaba este ca nu stiu la cat se alimenteaza filamentul de la VFD display...am un traf care scoate 7Vac...merge cu divizor - ma gandesc sa nu il ard? Cam ce curent ia un astfel de filament...mentionez ca nu prea am lucrat cu ele...

Multumesc anticipat

Cod display  : fip8a8s

https://elektrotanya.com/philips_ft144.pdf/download.html

Link spre comentariu
Acum 11 minute, nico_2010 a spus:

Tensiune alternativa 3.5V conform afirmatiilor de la pag.13 (referitoare la nefunctionarea display-ului).

Multumesc mult...si eu am cautat datasheet display de am rupt pamantul...o sa incerc cu divizor rezistiv, multumesc mult inca o data...sau sa inseriez 2 rezistente de 15 ohmi la fiecare capat?...daca nu ma apuc sa dau niste spire prin traf, mai e ceva spatiu...

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări