Cilibiu Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Vreu sa stiu daca exista vreo schema de temporizator asa>>> sa se anclanseze releul dupa un anumit timp >>>iar dupa ce sa anclansat sa se declanseze dupa un anumit timp dupa care sa o ia de la capat, acest montaj sa aibe 2 potentiometre de reglaj a timpului de anclansare si decalnsare respectiv dupa anclansare! Eu stiu sa combina doua temporizari normale dar as vrea una dintro singura aplicatie cu un singur releu daca se poate! Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 schema de temporizator asa>>> sa se anclanseze releul dupa un anumit timp >>>iar dupa ce sa anclansat sa se declanseze dupa un anumit timp dupa care sa o ia de la capat555,in configuratie astabil cu perioda mare.Ce timpi aveti nevoie? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Pai vroiam sa fie reglabil si anclasarea si decalnsarea, sa am placa de reglaj pana in max 10 secunde! Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 10 secunde!Fiecare stare? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Da intre 0-10secunde fiecare stare, sa le pot regla separat din potentiometre , adik un pot pentru fiecare stare! eu stiu una dar trebuie sa folosesc 2 reelee. Daca se poate cu un singur releu bine daca nu o fac pe aceea! Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Daca se poate cu un singur releuPe pinul 3,puteti comanda un releu direct sau daca curentul de actionare depaseste 100mA,cu un tranzistor.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment] Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Poti incerca si cu un astabil cu doua tranzistoare, cu potentiometre in circuitul de baza, iar colectorul unuia din ele sa comande un al treilea tranzistor care are ca sarccina un releu. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Poti sa imi faci o schema cu astabil si o serie de CI? si schema cu 555 e buna dar nu stiu daca gasesc la mine un 555 dar am bistabile si astabil poate gasesc, dar nu mai situ sigur daca mai am placa respectiva cu CI pe el! Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Te poti inspira din schema lui Niq_ro. Nu mai montezi Q4,Q5,R7 , iar releul il montezi in locul lui R6, cu o dioda in paralel pe releu (in sens invers conductiei, pentru protectie). Un capat al releului e in colectorul lui Q3 si celalalt capat la masa. In serie cu R2,R3 montezi cite un potentiometru semireglabil de 500K...1M ; C1,C2 le pui cu valoarea de 100...220uF, iar Q1,Q2 trebuie sa fie cu beta cit mai mare. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Ar merge sa pun q1 si q2 BC238?si q3 BC548 Adik eu folosesc bc238 la temporizari, deci ma gandesc ca merge si aici! Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Merge, dar sa nu alimentezi montajul la o tensiune mai mare de 25...30V. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Eu il alimentez la 12V deoarece si releul tot de 12V e! Iar pe lamelele releului folosesc cat vreau! Oricum mersi pentru sfat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum