Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Temporizator" nu chiar! dar pe aproape!

Cilibiu

Postări Recomandate

Vreu sa stiu daca exista vreo schema de temporizator asa>>> sa se anclanseze releul dupa un anumit timp >>>iar dupa ce sa anclansat sa se declanseze dupa un anumit timp dupa care sa o ia de la capat, acest montaj sa aibe 2 potentiometre de reglaj a timpului de anclansare si decalnsare respectiv dupa anclansare! Eu stiu sa combina doua temporizari normale dar as vrea una dintro singura aplicatie cu un singur releu daca se poate!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

6

• miron1947

3

• remus68

3

schema de temporizator asa>>> sa se anclanseze releul dupa un anumit timp >>>iar dupa ce sa anclansat sa se declanseze dupa un anumit timp dupa care sa o ia de la capat

555,in configuratie astabil cu perioda mare.Ce timpi aveti nevoie?
Link spre comentariu

Da intre 0-10secunde fiecare stare, sa le pot regla separat din potentiometre , adik un pot pentru fiecare stare! eu stiu una dar trebuie sa folosesc 2 reelee. Daca se poate cu un singur releu bine daca nu o fac pe aceea!

Link spre comentariu

Poti incerca si cu un astabil cu doua tranzistoare, cu potentiometre in circuitul de baza, iar colectorul unuia din ele sa comande un al treilea tranzistor care are ca sarccina un releu.

Link spre comentariu

Poti sa imi faci o schema cu astabil si o serie de CI? si schema cu 555 e buna dar nu stiu daca gasesc la mine un 555 dar am bistabile si astabil poate gasesc, dar nu mai situ sigur daca mai am placa respectiva cu CI pe el!

Link spre comentariu

Te poti inspira din schema lui Niq_ro. Nu mai montezi Q4,Q5,R7 , iar releul il montezi in locul lui R6, cu o dioda in paralel pe releu (in sens invers conductiei, pentru protectie). Un capat al releului e in colectorul lui Q3 si celalalt capat la masa. In serie cu R2,R3 montezi cite un potentiometru semireglabil de 500K...1M ; C1,C2 le pui cu valoarea de 100...220uF, iar Q1,Q2 trebuie sa fie cu beta cit mai mare.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări