Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programarea Atmega128 - 2 zile nici o reusita

Vizitator wavve

Postări Recomandate

Vizitator wavve

Tot mai ramane o intrebare: de ce mergea cu M32 si nu cu M128 ?Parca la un moment dat era vorba de 2 programatoare ...Raspunsul nu conteaza foarte mult, e doar de curiozitate.

Salut,M32 si M128 erau doua placi diferite. Pe M32 nu era nici o intrerupere de traseu si din aceasta cauza functiona.Am verificat si merg ambele programatoare pe care le am cu PonyProg.Uc functioneaza perfect, l-am tot testat cu anumite leduri de ieri pana astazi.Urmeaza acuma sa integrez si un circuit cu max232 tot pe pinii PD0/PD1. Momentan lucrez la schema de PCB.Ma bucur ca s-a rezolvat problema.Salutari,Andrei
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

5

• edy_wheazel

4

• deep-blue

4

• mitescu

3

Top autori în acest subiect

Vizitator robin

Eu am programat Atmega 128 pe pinii SCK, MISO, MOSI, RESET. Ultimul conectat prin 10k la +5V.

Am folosit programatorul (un AVR910) de aici:

http://www.prottoss.com/projects/AVR910 ... rammer.htm

Am reusit si cu Avrdude si cu AVRProg din AVRStudio.

Pe clock-ul intern (fusebits setati default) nu am avut nici o pb sa scriu/citesc flashul sau eepromul. Cand am resetat fusebits-ii pe clock extern (Qz=12MHz cum e schema in care il folosesc), s-a scris si citit aiurea.

Link spre comentariu

Eu am programat Atmega 128 pe pinii SCK, MISO, MOSI, RESET. Ultimul conectat prin 10k la +5V.Am folosit programatorul (un AVR910) de aici:http://www.prottoss.com/projects/AVR910 ... rammer.htmAm reusit si cu Avrdude si cu AVRProg din AVRStudio.Pe clock-ul intern (fusebits setati default) nu am avut nici o pb sa scriu/citesc flashul sau eepromul. Cand am resetat fusebits-ii pe clock extern (Qz=12MHz cum e schema in care il folosesc), s-a scris si citit aiurea.

Domnilor cand ziceti ca ati pus fuse biti pe clock extern sau te mai miri ce setare de fuse va rog ca sa incepem depanarea sa ne dati si noua valoarea pusa sau modif. Pentru ca o depanare incepe in primu rand prin setarea corecta a MCU-ului. Dupa care se trece la prob hardware. Deci pentru 12 Mhz Trebuia sa modif doar biti de cksel 1 1 1 x si SUT x x ultimi trei biti determina star up timul . iar primi biti cei de 111 semnif High Freq. Deci orice setare in afara de astea sunt incorecte.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări