deep-blue Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Scapa de perechea de 3V1. Daca vrei neaparat sa ai Zener-e acolo, pune 4V7 sau 5V1. De altfel stiu din experienta ca 1N4148 (sau similare), sint suficiente in programatoarele bit-bang seriale (cazul de fata).Succes. Link spre comentariu
mitescu Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Vezi ca ai incurcat PDO cu PDI . Asta una. O alta chestie , care de fapt nu ar trebui sa-ti dea prea multa bataie de cap (dar totusi) daca ai montajul alimentat cu 5V , semnalele de la programator sunt de 3V , si nu este prea in regula. Link spre comentariu
Vizitator wavve Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Aveti dreptate. Din lipsa diodelor zener 5v1 am pus 3v1.Dar totusi ce mi se pare ciudat este ca programatorul functioneaza cu un atmega32 alimentat si el deasemenea cu 5v din priza USB.Nu pot sa inteleg dc nu ar merge si cu mega128.Mitescu, am verificat iarasi PDO/PDI si dupa cum scrie in datasheet:PDO = PE1 = MISOPDI = PE0 = MOSIIn felul acesta figureaza si in schema mea.PDI se duce in Pin 4 mufa ISP -> Pin4 la programator = MOSIPDO se duce in PIN 1 mufa ISP -> PIn1 la programator = MISOO sa inlocuiesc maine diodele zener cu 5V1 dar nu cred ca asta ar fi problema.Multumesc pt raspunsuri.Andrei Link spre comentariu
Vizitator wavve Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Am mai facut un programator. Aceleasi rezultate. Merge pe atmega32 iar pe mega128 nu.DAr am observat ca am uitat sa pun condesataore de 100n intre pinii vcc si gnd la schema cu atmega128. Credeti ca asta ar fi buba?eu tare sper.Andrei Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Eu ti-am zis acum mult timp sa verifici daca ai. Sunt foarte importanti. Ii gasesti intre alimentarile fiecarui circuit digital. Vezi sa pui cate unul la fiecare grupa vcc-gnd, cat mai aproape de integrat. Link spre comentariu
Vizitator wavve Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Eu ti-am zis acum mult timp sa verifici daca ai. Sunt foarte importanti. Ii gasesti intre alimentarile fiecarui circuit digital. Vezi sa pui cate unul la fiecare grupa vcc-gnd, cat mai aproape de integrat.CUm am 2 pini de Vcc + 1 AVcc si 3 de Gnd asta ar insemna sa fie 3 condensatori de 100n pentru fiecare pereche de Vcc-Gnd. Asta o sa fac maine.Ce mi se pare putin ciudat este ca mai devreme am programat atmega32 fara sa conectez si condensatori de decuplare (100n) intre Vcc si Gnd si a mers perfect.Tare sper ca maine sa revin cu vesti bune.Am facut verificarile de care spuneai in primul raspuns si totul pare ok. 5,11 V intre fiecare pin de Vcc si Ground.Multumesc,Andrei Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Mega32 poate ti-a mers pentru ca aveai sarme mai scurte de la vreun condensator de decuplare, iar mega128 e o dihanie mult mai mare care are nevoie de o filtrare mai buna. De aia nu merge.Condensatorii aia se pun mereu. Nu ii mai uita, nu te mai culca pe "lasa ca merge si asa". Link spre comentariu
Vizitator wavve Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Am pus cate un condesator de 100n intre vcc si ground.Tot nu merge.Nu stiu ce sa mai incerc. Poate sa refac schema. :cry: Link spre comentariu
Vizitator wavve Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Trebuie sa pun intre PG3 si PG4 inca un cuart? Am vazut in multe scheme "google" ca se conecta pe TOSC1/2 cate un cuartz de 32k.Are vreo legatura cu problema mea? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Nu. Acolo este un oscilator secundar unde poti pune un cristal de 32K de exemplu pentru a face un RTC. In cazul tau nu e trebuie. Pune poze ceva cat mai detaliate cu ce ai facut. Vorbesc de placa si restul. Daca poti face rost de un alt programator, incearca asa. Link spre comentariu
Vizitator wavve Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Nu. Acolo este un oscilator secundar unde poti pune un cristal de 32K de exemplu pentru a face un RTC. In cazul tau nu e trebuie. Pune poze ceva cat mai detaliate cu ce ai facut. Vorbesc de placa si restul. Daca poti face rost de un alt programator, incearca asa.Schema simplificata doar pt test programare atmega128http://i38.tinypic.com/2lsxo1z.jpgPoate poti sa arunci o privire sa vezi daca este totul in regula. Urmeaza sa ma apuc de ea acum.Dupa capul meu ar trebui sa functioneze.Prin alt programator te referi la alt soft sau alta schema?Sa incerc programarea pe port paralel? Link spre comentariu
deep-blue Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Trebuie sa pun intre PG3 si PG4 inca un cuart? Am vazut in multe scheme "google" ca se conecta pe TOSC1/2 cate un cuartz de 32k. Are vreo legatura cu problema mea? Nu, nu are nici o legatura. In DS scrie: "The default setting of CKSEL3..0 results in Internal RC Oscillator @ 1 MHz."Orice alta sursa de ceas din afara e inutila (cu default fuse bytes). O intrebare: folosesti port serial nativ sau un adaptor USB-to-serial ? Am observat o chestie ciudata (la ATmega162 mai ales): cand controllerul e virgin nu vrea nici cum sa mearga cu programatorul setat pe viteza mare. Dupa prima programare merge fara probleme si la viteza mare. Incearca daca ai posibilitatea, un adaptor USB2serial. Adaptoarele alea au viteza foooarte mica: cam 3bytes/secunda. Astfel excluzi aproape in totalitate problemele de filtrare, sarme lungi, mofturi de controller nou, etc. Later edit: C7 chiar are 100nF in montajul tau ? E mult prea mare valoarea. Recomand ceva sub 100pF. Link spre comentariu
Vizitator wavve Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Ce frumos este cand functioneaza.Am descoperit problema, am remediat-o si doar ce am terminat de citit/scris primul Atmega128.Placuta este facuta tip PCB si facusem eu niste "vias" improvizate. Adica gaura umpluta cu terminale de rezistente si apoi cositorita pe ambele parti.Am descoperit acum 30 min ca un astfel de "vias" nu facea legatura. Si suprinzator era traseul care intra in pinul SCK al UC. Am incalzit ciocanul, am reincalzit cositorul de pe gaura care nu facea contact cu traseul pana s-a prins uniform pe traseu.Am conectat programatorul, deschis ponyprog si surpriza s-a produs.Multumesc celor care m-au ajutat.Ca de obicei cea mai grea problema are o solutie f simpla.Andrei Link spre comentariu
deep-blue Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Tot mai ramane o intrebare: de ce mergea cu M32 si nu cu M128 ?Parca la un moment dat era vorba de 2 programatoare ...Raspunsul nu conteaza foarte mult, e doar de curiozitate. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Era intrerupt traseul de SCK de pe placa cu M128.....Data viitoare sa stii, verifici si conexiunile intre programator si pinii IC. Mult succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum