Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stie cineva aplicatii cu C++Bulider?

Mar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mar

7

• Cristiano

4

• bogdanm

2

Top autori în acest subiect

am incercat sa instalez acesta varianta pe C++Bulider 6 dar imi da erori .Imi spune ca nu poate deschide libraria desi am urmat pasii de instalare.Ce pot sa-i fac? :roll:

Link spre comentariu

Eu tot C++Builder 6 folosesc si nu am avut nici o problema. Esti sigur ca ai urmat intocmai pasii de instalare? O eroare frecventa e ca se selecteaza alt fisier in loc de *.bpk. Alta eroare posibila este ne-updatarea path-urilor. Da mai multe detalii despre ce mesaj de eroare ti-a dat tie.

Link spre comentariu

Uite am incercat din nou si mi-a dat: VaCommb6:Canot create pre-compiled header : writefailed. :oops:

Poate ca nu ai drept de scriere in directorul respectiv.
Link spre comentariu

Uite am incercat din nou si mi-a dat: VaCommb6:Canot create pre-compiled header : writefailed. :oops:

Poate ca nu ai drept de scriere in directorul respectiv.
N-am lucrat niciodata cu C++ builder, dar sunt aproape sigur ca asta e cauza. Vezi daca ai drepturi de scriere in director SI daca mai ai spatiu liber pe disc.
Link spre comentariu

Dupa instructiunile din instal.txt imi datea acea eroare .Eu am facut asa:-Deschid C++Bulider6- ma duc la Component- selectez install component- dau calea- dau OKsi imi creaza o componenta pe bara de meniuri numita TMSAsync32 care apare linga Office97.Am incercat un demo luat din arhiva ta taDemo.bpr si imi da aciasi eroare.De ce? :idea:

Link spre comentariu

Am incercat un demo luat din arhiva ta taDemo.bpr si imi da aciasi eroare.De ce? :idea:

Nu stiu, cred ca gresesti ceva cand incerci sa incarci proiectul, dar nu-mi dau seama acum ce ar putea fi. Oricum, eu n-am testat exemplele alea, am folosit direct help-ul pentru aplicatiile mele.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator pmarian

Presupunem ca faci un programel care contine un buton si un Edit.

In momentul in care apesi butonul, programul trimite pe COM1 un sir de caractere (catre o cutie neagra) si asteapta un raspuns (de la cutia neagra). Respectivul raspuns va fi afisat in Edit.

Deci, functia care se executa in momentul in care este apasat butonul arata cam asa :

DWORD dwbytessend;   DWORD dwbytesread;   char raspuns[150];   char *test_command;   test_command="READ_SETTINGS";   hComm=CreateFile("COM1",                 GENERIC_READ|GENERIC_WRITE,                 0,                 NULL,                 OPEN_EXISTING,                 0,                 0);  if (hComm==INVALID_HANDLE_VALUE)	{    ShowMessage("Unable to open the serial port");    return;    }  GetCommTimeouts(hComm,&ctmoOld);  ctmoNew.ReadTotalTimeoutConstant=50;  ctmoNew.ReadTotalTimeoutMultiplier=0;  ctmoNew.WriteTotalTimeoutMultiplier=0;  ctmoNew.WriteTotalTimeoutConstant=0;  SetCommTimeouts(hComm,&ctmoNew);  dcbCommPort.DCBlength=sizeof(DCB);  GetCommState(hComm,&dcbCommPort);  BuildCommDCB("9600,N,8,1",&dcbCommPort);        //9600,N,8,1  dcbCommPort.fOutxCtsFlow=false;  dcbCommPort.fOutxDsrFlow=false;  dcbCommPort.fRtsControl=RTS_CONTROL_DISABLE;  dcbCommPort.fDtrControl=DTR_CONTROL_DISABLE;  SetCommState(hComm,&dcbCommPort);  WriteFile(hComm,test_command,strlen(test_command),&dwbytessend,NULL);  Sleep(1000);  ReadFile(hComm,raspuns,150,&dwbytesread,NULL);
In fisierul in care este respectiva functie mai trebuie sa faci declaratiile :

HANDLE hComm=NULL;COMMTIMEOUTS ctmoNew={0},ctmoOld;DCB dcbCommPort;
Din momentul asta ai in tabloul raspuns[] raspunsul care vine de la cutia neagra.

Raspunsul ala vine afisat :

Edit1->Text=raspuns;
Help-ul pentru toate functiile si variabilele alea il gasesti in MSDN. Tot de pe acolo e si exemplul.

Sirul de caractere "READ_SETTINGS" e cel ce este trimis pe COM1. Poate fi orice.

Cam asta e tot. Sa imi spui daca mai ai nevoie de ajutor.

Bafta.

P.S. Tin sa precizez ca am facut lucrul acesta in CBuilder 1. Da' parca am incercat si pe 6 si mergea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări