Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare led 10W


EFTIMIE

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • EFTIMIE

    13

  • remus68

    1

Cum spunea si remus86,daca vrei sa alimentezi led de 10W tre mai multe detalii:tensiunea de alimentare,curentul consumat de led,tensiunea de la care vrei sa-l alimentezi,s.a.De unde poti cumpara niste mcpcb?

Link spre comentariu

Salut led-ul este OF-4PW-10FL 10W 15Volti 700ma 400im am testat schema cu TL494 si am avut probleme cu integratul care mi s-a ars , am dat cablajul ia executat si astept sa-l testez din nou . In conditiile date mai sus nu poate fi vorba de limitare a curentului cu o simpla rezistenta .Ultimul raspuns care l-am primit cred ca satisface din plin cerinta abia astept sa testez schema . Multumesc mult voi reveni cu amanunte

Link spre comentariu

Salut Tyc merci pt.schema am niste mici probleme cu aprovizionarea respectiv integratul l-am gasit la Farnell cu livrare in doua saptamani ,am dat cablajul la executat si astept piesele pt. executie. Limitarea cu rez. ma refeream la celalalt mesaj nu l-a schema ta unde clar ca voi respecta valorile din schema.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Schema astfel realizata imi oferea la iesire un curent de 500-600 ma dupa care intra in limitare . Am eliminat problema si am obtinut 1A ca in catalog punand inca un tranzistor in paralel peste cel existent.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Eu am testat scc la cca 1,6A si a functionat cu componentele din schema; am folosit urmatoarele piese:dioda ,B330A,de 3A la 30V....fetul ,IRF7416,de 10A si Rds de 0,02 ohmi....bobina de 15 micro,de 3A ,pe intrare un cond ceramic de 10 micro si un electrolitic de 15 micro.R1=0,12 ohmi...R2=4,3K si R3 de 47K. @EFTIMIE,cred ca vinovat de limitarea curentului,e fetul folosit de tine..FR9024,care are Rds de cca 0,2 ohmi, de zece ori mai mare,fata de IRF7416.Incalzindu-se fetul,rezistenta devine si mai mare,limitand curentul prin led.Prin punerea in paralel a inca unui tranzistor,ai micsorat la jumatate Rds,la 0,1 ohmi.Prin punerea in paralel se dubleaza insa si capacitatile parazite ale fetului,inrautatindu-se comutatia.Un singur tranzistor,corect ales ,este mai eficient ca doua...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator pisica matache

M-am uitat in datasheet-uri si par identice ca parametri,au ambele Rds, cca 20mohmi.Lasa-mi te rog o adresa,si-ti trimit eu ceva mai bun,IRF7413,care are cca 10miliohmi,la 10A .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am schimbat astazi tranzistorul cu un 4431 si am avut placuta surpriza sa ajung la 1,7A ,s-a dovedit ca userii Tyc si Pisica Matache au avut perfecta dreptate multumiri inca o data pt. sfaturi.

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Am un led de 10W, 0.9A, iar sursa originala scade tensiunea de la 11.5 la 8.5V pentru a mentine curentul constant. N-am putut-o desface pt ca e in lac dur si risc sa crap trafu. Asa au gandit si producatorii... Cresterea curentului duce la cresterea temperaturii si tot asa. Radiatorul meu are 126cmp iar T s-a oprit pe el la 68grade. Intrebarea e daca e ok temperatura si suprafata de racire. La curent constant, eu pierd din luminozitate in conditii de racire insuficienta deoarece crescand temperatura, curentu tinde sa creasca iar sursa scade tensiunea?L-am pus la o sursa 60V/2A setata la curent maxim sperand sa-l ard. 2A cateva secunde bune nu i-a facut nimic. Ledul e din ala cu 9 celule serie-paralel. Mi-am luat un fujifilm care la optiuni are si "text" deci poze bune pt OCR si as vrea sa fac o lampa foto. Asa ca mai apare o intrebare... cum se calculeaza disiparea la un radiator in carcasa de plastic neagra, inchisa?? Pierd cat? Jumatate din suprafata? Practic am de gand sa-l alimentez de la niste LiIon de 10.8V/4Acu o scc cu 394+fet.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări