Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DESIGN REACTII NEGATIVE cazul SE

Vizitator

Postări Recomandate

Va rog sa analizati si modul cum au rezolvat problema proiectantii japonezi ( scuze ca subiectul este putin offtopic fiind vorba de amplificator PP ) aceasta schema ar putea fi *pedagogica* . Auditie placuta si succes in constructii de calitate

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

6

• sebi_c

6

• feri.visky

3

• +_Florin_+

3

Va rog sa analizati si modul cum au rezolvat problema proiectantii japonezi...schema ar putea fi *pedagogica*

Nu vad ce problema au rezolvat proiectanti japonezi ?!?!...,poate ne explicati !? in afara unei reactii negative chioare ! si o negativare fixa ! nu vad nimic ! spectaculos !grupul C111 si R135 este conectat la masa...,ati vazut cumva altceva ?,o schema banala..., CE sa prezinte interes(chiar si *pedagogic* !?) ?!...Un PP clasic si nimic mai mult !!!!...(putin offtopic !,dar s_ar admite daca ar fi acolo...ceva ?!).
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Se pare ca aici am epuizat secretele reactiei negative...Vedeti, de ce am propus eu sa punem pe "hartie" in clar tipurile si efectele reactilor negative/pozitive ca sa fie o referinta clara atunci cand discutam o schema...Altfel o sa avem un lung, lung sir de "pareri (personale) filosofice" despre tema data...

Link spre comentariu

Un exemplu de calcul practic al unei reactii negative cred ca ar fi foarte util multora, dupa cum am spus intr-o postare anterioara.Atasez mai jos o schema clasica de final la care aplicam reactia din catod pe transformator. Am ales un tub foarte des utilizat in practica, 6P14P sau EL84 cu punctul sau de functionare obisnuit.Problema ar fi ce tensiune de atac ar trebui in varianta cu reactie in conditiile date, eventual cu ce ordin de marime se reduc distorsiunile, etc. Se incumeta cineva?

Link spre comentariu

1. exista o reactie locala datorita rezistentei din catod nedecuplata si...

2. o reactie globala care include si transformatorul de iesire (ceea ce este de dorit)...

ambele negative (daca s-a ales corect sensul infasurarii acelui secundar)...

In rest formula pentru amplificare:

A=A0/(1+-beta*A0)

in functie de... reactie pozitiva sau negativa...-+

si distorsiunile:

D=D0/(1+-beta*A0)

..se vede ca scad la reactia negativa....

Formula este didactica, pentru ca se presupun forte multe ... cum ar fi : reteaua de reactie nu introduce defazari, este lipsit de zgomote, este liniara cu frecventa etc. etc.... teorie... multa...

-beta este coeficientul de reactie +-

-A0 este amplificarea fara reactie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări