Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

COMANDA MOTOR 24Vcc/70A

ELGABY

Postări Recomandate

Am un motor de transpaleta electrica(tractiune),24Vcc/70A,cu bobina de excitatie,pe care as vrea sa-l folosesc la o masina de gaurit de banc.Ma intereseaza daca pot regla turatia alimentind excitatia cu o tensiune variabila in trepte.[attachment=0]traction.pdf[/attachment]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

1

• ELGABY

1

Top autori în acest subiect

Da, poti. Presupun ca rotorul si statorul sunt inseriate si prin "excitatie" intelegi amandoua infasurarile.Nu as recomanda modificarea curentului doar prin stator sau rotor.De obicei se comanda PWM dar in acest caz trebuie si un circuit de protectie importiva varfurilor tensiunii autoinduse.

Link spre comentariu
Vizitator DIAFRAGMA

nu prea poti, pt. ca din poza reiese ca ai excitatia serie asta inseamna ca intra curentul pe un capat al infasurari statorului iese pe celalalt capat,de aici intra in rotor,iese din rotor,intra in cealalta infasurare a statorului,si iese la capatul infasurari statorului .si astea 3 infasurari funct. cu 24v ca sa alimentezi statorul separat si rotorul separat este cam dificil pt. ca la 70A infasurarea statorului este sigur din platbanda de cupru cu capetele sudate ia r daca le desprinzi nu mai poti sa le inbini cum au fost si il strici. Nici pe stator n-o sa poti sa aplici 24v pt. ca lipseste a 3-a infasurare(rotorul) etc. Si se pune si problema curentului(70a!!!!!!!!!) trebuie un alimentator foarte solid .Eu zic ca motorul nu se preteaza la ce vrei tu sa faci.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări