feri.visky Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Cel putin totatatea radioreceptoare sunt cu carton lipsa sau deteriorate ca si aparate cu scala defecte... Un aparat de radio fara "carton" e ca omul fara buletin! Cartonul poarta informatiile cele mai complete despre acel aparat:-model-tip-serie-versiune-amplasarea lampilor si tipurile lor-destinatia bornelor-tensiunea de alimentare-denumirea fabricii-locul in care se gasesc tot felul de etichete cu diverse inscrisuri purtatore de informatii suplimentare-etc.Am atasat un carton mai complex de la un Tesla Talisman 308UTrebuie sa se gaseasca solutii pentru cel putin 7-9 probleme:1. Realizarea decuparilor de aerisire de diferite forme...2. Realizarea decuparilor pentru orificiile de fixare3. Eliminarea defectelor... caz in care nu este necesar refacereaintregului carton...4. Realizarea decuparilor pentru cablul de alimentare si pentru selectorul de tensiune5. Realizarea unei serii stantate (nu este obligatoriu...)6. Realizarea (probabil prin serigrafiere) a inscrisurilor si a diagramelor7. Realizarea decuparilor pentru antena, pamant, gramofon, difuzor suplimentar etc.8. Decuparea/realizarea formei cartonului (cum e acest model).9. Aprovizionarea tipului de carton.10. etc.Probabil ca mai pot fi definite si alte probleme... Link spre comentariu
nicolae57 Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Din fericire,in exemplul prezentat cartonul are dimensiuni reduse si poate fi scanat dar in majoritatea cazurilor cartoanele au dimensiuni atipice si mai mari de A3.Cartoanele ce nu pot fi scanate le vom fotografia.Inscriptionarea se poate face in doua feluri:serigrafic sau prin metoda "zincului"folosita in legatorii la realizarea copertilor."Zincul " in fapt este o matrita care are forma desenului dorit, realizat in oglinda.Intre matrita si carton se aseaza o foita matalizata (auriu sau argintiu).Intreg "sandwich-ul se aseaza la o presa,matrita fiind incalzita.Dupa presare pe carton va ramane imprimat desenul dorit.La productia de serie,decuparile se faceau cu ajutorul unor matrite sablon, decupare prin presare.In cazul unei serii limitate se pot realiza cu un router fie prin frezare sau prin taiere cu laser.Ca material putem folosi carton sau PFL. Link spre comentariu
Selena Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Pentru cartoane mai mari, se fac 2 - 4 scanari partial suprapuse si apoi se unesc printr-un program automat de facut panorame, free, de exemplu http://research.microsoft.com/en-us/um/ ... s/ivm/ICE/ Scanerul meu vechi, HP scanjet 3690, are program propriu de unire a scanarilor partiale (icoane vechi, harti, acte etc) . Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Dar cartonul de unde il luam? Pentru unele de dimensiuni mici[gen Talisman], cred ca se mai pot recupera de la tv.,dar cu multa munca si unelte adecvate [preducele, traforaj, etc.].La placajul presa[ gen cutia de marmelada] cred ca este un pic mai usor de gasit ,dar tot cu multa munca. Link spre comentariu
radianr Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Dar cartonul de unde il luam? ....De la magazinele de acesorii pentru pictura (arhitectura). In bucuresti: de la Hanul Cu Tei, de la Universitate s.a. Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Am sa vin sa cumpar... Link spre comentariu
iulidan2 Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Va rog sa imi trimiteti si mie o poza cu cartonul aparatului Record-53, deoarece lipseste cu desavarsire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum