Gandila Postat Iunie 18, 2005 Partajează Postat Iunie 18, 2005 Ma intreb daca e adevarata treaba cu condensatorii cu tantal. Din ce stiu eu sunt cam cei mai buni folositi ca si cond. de trecere (cuplaj) intre etaje, dar mai nou am auzit pareri ca nu se comporta bine la polarizare inversa (semialternantza inversa) data de semnal. De notat este ca ii folosesc la semnale destul de mici sute mV - 2V rms. Astept niste pareri... Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 21, 2005 Partajează Postat Iunie 21, 2005 cu toate ca si eu am invatat despre ei cat sunt de buni (in principiu si absolut teoretic :evil: ), am constatat un comportament dezastruos cand i-am folosit in cuplarea etajelor - sunet aproape intrerupt de distorsiuni enorme; i-am schimbat cu niste simpli electrolitici de 2,2 (sau 10uF) si a mers perfect.... incercasem sa ii folosesc pe intrarea unor TDA 2020, dar asta a fost demult, acum aproape 15 ani.am mai pus (si mai demult) pe intrarea si iesirea unor preamplificatoare de semnal mic (cu BM 387 si 381 parca), si acolo nu distorsionau asa de tare, dar i-am scos si i-am inlocuit dupa ce am patit treaba cu TDA-urile.oricum, cred ca cea mai buna solutie de cuplaj este 1-2,2uF multistrat.acum ii folosesc pe la decuplari, dar de multe ori tot mai pun si o placheta in paralel. Link spre comentariu
Gandila Postat Iunie 21, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2005 Salut man si merci de raspuns. Intr-adevar asa e cu tantalii, personal i-am folosit mai mult in decuplari de alimentare in montajele digitale dar am pus si in niste preampuri dar sincer nu am observat probleme...cel putin pana acu'. Ma interesa pt niste preampuri pe tuburi care vroiam sa iasa "ca la carte" , dar mai bine stau in banca mea cu ei si pun elecrolitici mai de buna credintza. Sincer nu prea agreez electroliticii cu Al pt ca, crapa destul de repede la temperatura si li se scurge/usuca electrolitu' ca sa nu mai zic de curentzii de fuca. As folosi cu cea mai mare placere multistrat sau policarbonat, dar nu prea gasesc la valori de 2,2 -4,7u iar ce am eu pe acasa am ceva de genu 250V iar de gabarit nu mai zic. 250V mult pt tuburi??? Da! pt ca le folosesc la tens anodice mici (50V). Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 in Iasi este un talcioc unde din cand in cand mai apar (f. ieftin) placi de comanda de la diverse masini-unelte casate (germane, americane, italiene). pe ele am gasit cond. neelectrolitici de f. buna calitate, chiar la tensiuni mari. si evident la 1/100 din pretul de la magazin...poate gasesti si prin Constanta asa ceva ...cu tantalii am scris ce am patit eu, nu ca ar trebui sa fie asa ... teoria zice altfel vezi ca electrolitici sunt si la 85 si la 105 grade. de aia 'buni' mai gasesti in sursele de pc-uri defecte (care si ele se pot lua f.f. ieftin - tot din talcioc ) Link spre comentariu
ALEKS Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 Subscriu! Foarte bune piesele din talciocul de sub Pod, mai ales condensatorii (tantal si electrolitici straini... mare parte vin cred ca din fostul Tehnoton) si rezistorii. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 25, 2005 Partajează Postat Iunie 25, 2005 [placile] alea care le-am luat eu erau de pe la Nicolina si/sau CUG - :mrgreen: Link spre comentariu
Guest1 Postat Iunie 27, 2005 Partajează Postat Iunie 27, 2005 http://capacitors.com/picking_capacitors/pickcap.htm Link spre comentariu
Gandila Postat Iunie 28, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2005 Merci mult Tvicol. Asta cautam desi am rascolit destul netu..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum