Dj Alex Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 salut , am si eu o placuta scoasa dintr-o masinuta cu telecomanda care controla 2 motorase 1 pt mers inainte si inapoi si 1 pt a vira la stanga si dreapta dar puteai sa pui numai motorase mici care consuma mic, acum urmeaza cererea mea ,cu aceasta placa as vrea sa pot controla 4 relee (3V si 10A) cum as putea sa fac acest lucru , stiu ca la masinuta isi schimba polaritatea cand vrei sa mearga in fata sau in spate , sau stanga sau dreapta ,eu as vrea ca atunci cand vreau sa mearga in fata sa cupleze un releu iar cand vreu sa mearga in spate sa cupleze celalant releu ,si in stanga si in dreapta tot acelas lucru Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Sal.Ca in schema de mai jos,faci o separare cu diode.Diode 1N4001 sunt suficiente,la fel pentru celalalt canal. Link spre comentariu
Dj Alex Postat Noiembrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 mersi mult pt raspuns ,asta a fost primul lucru care mia venit si mie in gand dar am vrut sa vad si parerea si altor persoane Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Cu placere. Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Legi in serie o dioda cu fiecare releu: --|>|-- Releu si celalat releu asa --|<|-- Releu ansamblul asta il legi in paralel, si pui in locul motorului, pentru protectie la supratensiuni mai pune o dioda in paralel cu fiecare releu asa: --|>|-- Releu | | --|<|-- Ca dioda poti folosi si 1N4148 daca releul consuma sub 50mA, daca este un releu mai zdravan atunci pune 1N4001, sau echivalent.Problema o sa apara daca releul comuta de multe ori, ca se contactul lui suporta un numar finit de comutari, ideal ar fii sa pui niste tranzistoare MOS de putere, dar ca aplicatie hobby merge si cu releu, ca nu trebuie sa tina 10-20ani.PS. IGBT1971 a fost mai rapid Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum