Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot ventilator in amp!

Cilibiu

Postări Recomandate

Degeaba calculezi tu daca nu ai facut macar un montaj cu TDA, iti zic eu am scos 170W pe 8 ohm cu 2 tda7294 puse in punte, difurile erau de 200W RMS si dupa 5 minute se incalzea magnetul si nu cu 10% distorsiuni, chiar sub 1%, masuratorile sunt simple tatae, iei un voltmetru si un ampermetru, le pui la firele de la boxa cu boxa conectata, folosesti un generator de alternanta care o setezi la 50Hz pentru ca aparatele de masursa merg pana undeva la 400HZ dar masuratori se face la 50hz si la 1khz! dai drumu la vol pana e aproape sa distorioneze basu, cand ajungi dai un pic mai incet si citesti pe apoarate ce indica, UxI=P ce draq nici asta nu stiai? nu am avut osciloscop sa vad cum sta treaba cu semnalul dar sincer nu avea mai mult de 1% distorsiuni!P.S oi fi facut si tu un amp pe TDA si nu tia iesit poate de la componente sau CI din cauza ca sunt 2 seri de TDA, pe cel care scrie singapore este teapa , am patit cu 8 Ci, dar sunt cele "originale" nu stiu daca sunt originale dar isi fac treaba si duce foarte mult timp daca respecti impendanta, alimentarea filtrarea! daca bagi distorsiuni in el dintru preu de kkt atunci no sa vezi tu viata la acest TDA, dar daca il faci bine sa vezi ce limpede suna si clar!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

15

• ratza

7

• yo9hnf

4

• teoilca

4

Top autori în acest subiect

Am f?cut cîteva amplificatoare la via?a mea, din toate felurile, clas? A ?i AB. Zi-mi ?i mie ce curent ?i ce tensiune aveai pe difuzor ?i cît era impedan?a lui la 50Hz unde ziceai c? ai f?cut m?sur?toarea. Vezi c? nu m? duci cu z?h?relu'. Tu prin f?cut în?elegi s? copiezi designul altor persoane. Te mai întreb înc? o dat? (ultima oar?) pentru c? e mai mult decît evident c? nu ai habar: cît e gainul minim pentru ca ampliful s? fie stabil?

Link spre comentariu

30DB tiam zis si mai sus dar vad ca nu intelegi RO. Eu am facut amp dupa schema lor, nu vreaus a le fac eu din capul meu si sa ard 10 de tr pana gasesc reglajul cel mai fin, daca vreis a faci asta si faci poti so faci cat vrei tu, dar eu nu fac asa ceva deoarece bani la mine nu sta pe gard sa zic " e sa mai ars ma duc sa dau comanda de alti" eu am o limita la bani si nu vreau sa muncesc de 2 ori, de aceea cer parerea si celorlalti, invata din greselile altora ca altfel platesti scumb, baga bine in cap proverbul asta!

Link spre comentariu

Degeaba calculezi tu daca nu ai facut macar un montaj cu TDA, iti zic eu am scos 170W pe 8 ohm cu 2 tda7294 puse in punte, difurile erau de 200W RMS si dupa 5 minute se incalzea magnetul si nu cu 10% distorsiuni, chiar sub 1%, masuratorile sunt simple tatae, iei un voltmetru si un ampermetru, le pui la firele de la boxa cu boxa conectata, folosesti un generator de alternanta care o setezi la 50Hz pentru ca aparatele de masursa merg pana undeva la 400HZ dar masuratori se face la 50hz si la 1khz! dai drumu la vol pana e aproape sa distorioneze basu, cand ajungi dai un pic mai incet si citesti pe apoarate ce indica, UxI=P ce draq nici asta nu stiai? nu am avut osciloscop sa vad cum sta treaba cu semnalul dar sincer nu avea mai mult de 1% distorsiuni!P.S oi fi facut si tu un amp pe TDA si nu tia iesit poate de la componente sau CI din cauza ca sunt 2 seri de TDA, pe cel care scrie singapore este teapa , am patit cu 8 Ci, dar sunt cele "originale" nu stiu daca sunt originale dar isi fac treaba si duce foarte mult timp daca respecti impendanta, alimentarea filtrarea! daca bagi distorsiuni in el dintru preu de kkt atunci no sa vezi tu viata la acest TDA, dar daca il faci bine sa vezi ce limpede suna si clar!

La cum spui ca ai masurat "dupa ureche" nu te pot crede pe cuvant , fara osciloscop ca sa vizualizezi forma semnalului nu face doi bani masuratoarea . Ar mai fi si mica problema :dans: ca un amplificator nu se testeaza pe boxa , ci pe o sarcina rezistiva ( rezistenta de putere ) . Refa masuratorile calumea .
Link spre comentariu

30DB tiam zis si mai sus dar vad ca nu intelegi RO.

R?spunsul corect e: mai mare de 26dB. Oricum în datasheet nu se d? diagrama de cî?tig/faz?/frecven??, a?a c? trebuie s?-i crezi pe cuvînt pe ?ia de la SGS-Thomson. Bine, cum tu nu e?ti în stare s?-?i calculezi un filtru pentru alimentare...Depanatorule, î?i pierzi timpul ?i nervii de poamn?. Oricum tot 800W scoate :nas:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări