Cilibiu Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Am conectat la un amplificator tda7293, un ventilator de sursa atx care sa raceasca radiatorula cestuia, ca pre-amp si corector folosesc tda1524A, cand dau drumu la ventilator se aude zgomotul produs de ventilator in boxe care sunt conectate la AMP. Am incercat cu volumul la minim si se aude destul de tare, daca dau volumul la jumate muzica astupa zgomotul dar intre pauzele la mel tot se aude, daca dau vol max fara sunet atunci se amplifica si mai mult, ce pot sa fac sa scap de acest zgomot al ventilatorului? deci seara nu pot sa scult muzica incet deoarece zgomotul de la ventilator auzit in boxe se aude mai tare decat toate coolerele din PC care le am, adik 4, 1 de 4000 1 de 3000 si 2 de 1200, deci este deranjant rau, daca opresc ventilatorul nu se aude nici pas, o claritate de se scoala parul pe maini, amp este alimentat de o sursa in comutatie de la un pc, este de 200W, si acest zgomot venea si cand aveam ventilator la sursa! dar acuma iam pus un radiator mare si nu mia mai trebuit dar la radiatorul de la amp trebuie ca disipa multa caldura chiar si cu vol la minim!Un pic de ajutor pls! Link spre comentariu
teoilca Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 trebuie sa conectezi o bobina in serie si un condensator in paralel cu ventilatorul, dar nu stiu sa-ti spun valori :( poate te ajuta urmatorea idee: sa alimentezi ventilatorul dintr-o sursa separata galvanic de alimentarea amplifului. eu am facut urmatoarea modificare intr-o sursa de PC deoarece imi trebuia o alimentare separata galvanic : am bobinat 4 spire pe choperul de iesire , am redresat-o cu o dioda rapida si filtrata cu un condensator. merge si acum ... daca vrei iti trimit poze Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Asta stiu si eu cu sursa separata dar nu vreau sa am multe surse, una si buna. Daca sti cati Henri trebuie sa imi zici ca am programd e calculat spire pe anumiti tori de filtrare, si condesator il maresc sau il micsorez pana dispare de tot dar vreau sa stiu bobina cati Henri trebuie sa aibe, am incercat si cu diode in serie si condesatori dar nu mia trecut prin cap tor de filtrare. Link spre comentariu
teoilca Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 am scos choperul si am bobinat mai multe spire peste infasurare. dupa aceea l-am montat in circuit si am masurat tensiunea de iesire. am scos din spire pana am ajuns la 4 spire (cam 16V) Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Si asta ar fi o idee, dar la urmatorul proiect tot o sami trebuiasca un filtru deoarece am un montaj care reglez turatia ventilatoarelor si au si senzori de temperatura cu afisaj, acest montaj se alimenteaza din 12 si 5V, ventilatoarele vin conectate din el, la aceasta problema ce fac? ca nu as vrea sa mai fac o gramada de infasuraturi doar pentru un display si 2 coolere!Am nevoie de filtru care sal pun pe firele de la ventilator! Link spre comentariu
teoilca Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 nu stiu ce formula sau valori sa-ti dau pt componente. depinde de multi factori (armonici, varfuri de tensiune)la televizoare, in special la cele mai vechi , au la intrarea de 220V un circuit bine facut de filtrare cu bobine si condensatoare. poti incerca cu un asemenea circuit. mai este o solutie care la mine a dat rezultate intr-un caz: am deconectat pamantarea din sursa de PC (firul verde sau verde-galben care se pune pe mufa de intrare de 220V) -- nu ma intreba de ce a mers ca nu stiu. ca bobina mai incerca si cu cea din secundarul unei alte surse de PC. sunt toruri de ferita, incerca sa infasori alimentarea si/sau firele de la ventilator de 2-3 ori prin el, sa vezi cum se comporta ... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Vezi ca gasesti o bobina de filtraj cam in toate casetofoanele facute pentru Dacii ....Cam in toate casetofoanele auto sunt pe alimentare niste bobine facute pe tole E+i de zici ca-i un mic traf. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Stiu acele trafuri dar este bun pentru cemi trebuie mie?? ai incercat si tia mers? sau doar presupui? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Incearca ! Nu am testat, dar pentru ce crezi ca se afla bobina aia acolo daca nu pentru filtraj?! Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Parc? vroiai s? sco?i nu ?tiu cîte sute de wa?i, n-ar trebui s? te deranjeze ventilatoarele. De fapt, nici n-ar trebui s? le mai auzi în pauze de la ?iuitul din urechi Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Oricum o sa folosesc si pentru amplificatorul meu, dar acest amp este pentru un prieten, si in leg cu amp meu, crezi cal tin in fiecare nioapte la 50% din Vol sa zicem? esti nebun? un amp de 1,5kW noaptea la 50% din vol??, eu il folosesc si noaptea dar am pot log nu liniare si la 1% imi ajunge pentru noapte, dar ce fac daca se aude ventilatoarele? sau tu daca ai amp de 500W noaptea iid ai drumu la 250W?? ma faci sa rad, de ce am zis noaptea? ca daca era sa fie ziua nu ziceam sau precizam ziua, care tin vol mai tare si nus e aude, si oricum intre melodi tot se aude, si pentru mine e un stres, vreau claritate fara pic de distorsiuni bazait sau brum sau orice alt zgomot de fond care nu apartine melodiei! Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 la 1% imi ajunge pentru noapteDar la puterea aceasta,nu cred ca aveti nevoie de ventilator,nu-l puteti decupla,cand lucreaza la acest regim?Poate un senzor de temperatura,cu comanada on/off? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 la 1% imi ajunge pentru noapteDar la puterea aceasta,nu cred ca aveti nevoie de ventilator,nu-l puteti decupla,cand lucreaza la acest regim?Poate un senzor de temperatura,cu comanada on/off?Corect! Un LM317 cu un termistor...3 piese.Referitor la hergheliile de W...a venit un prieten la mine intr-o seara si l-am lasat sa frece calculatorul, eu trebuind sa ma duc pana la cel de deasupra mea cu o treaba. Duduia podeaua aluia de sus si se auzea super tare muzica (DUDUIA podeaua). Din ce ? Delia, 15W, boxe Grundig BOX 8000. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 El va merge foarte incet "ventilatorul" deoarece tda disipa foarte multa caldura chiar si la volum mic, am ajuns la 90 grade cu un radiator destul de mare, dar dupa vreo ora!Si eu acuma ascult noaptea pe un amp de 15W cu tda2030 si un subwofer si 2 sateliti si vreau sa zic ca vine vecinu de la etajul 2 sa dau muzica mai incet si cu vol la jumate, eu stau la parter, vibreaza geamurile prin casa , cine nu ma crede ii pun un video ca sa deminstrez ca nu vb prosti! Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 tda disipa foarte multa caldura chiar si la volum mic, am ajuns la 90 grade cu un radiator destul de mare, dar dupa vreo ora!??Ceva nu este in ordine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum