Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calculator de bord pentru scooter?

Vizitator aleksone

Postări Recomandate

Vizitator aleksone

Vreau sa imi pun un lcd pe scooter care sa afiseze :

-Vitezometru

-Turometru

-Nivelul de apa

-Nivelul de ulei

-Nivelul de benzina

-Temperatura apei

-Temperatura motorului

-Semnalizare stanga-dreapta

-Voltaj baterie

-Faza lunga-scurta

si nu mai stiu ce acuma.

Ideea e ca am un LCD Color, mai exact NL3224AC35-10 cu datasheet-u http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/nec/NL3224AC35-10.pdf, cu intrare RGB, as fi vrut sa folosesc un PIC32MX mai exact Starter Board-u, DAR vad ca e nevoie si de I/O Board de la microchip si altele, si ca sa fie chestia mai tare ca sa faci o interfata intre LCD si PIC ai nevoie de un GRAPHICS CONTROLLER, si ca sa fiu sincer nu stiu ce GC sa folosesc si nici ce PIC si nici cum sa ii dau semnalele de la motor, si deja inebunesc.

Daca ai facut asa ceva, careva sau aveti vre-o idee va rog sa ma luminati si pe mine, pentru ca is sub-incepator in asa ceva, mersi anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• soulraven

6

• sofian

1

• Bamse

1

• edy_wheazel

1

Top autori în acest subiect

nu te supara dar visezi foarte frumosca sa faci asa ceva i-ti trebuie cunostinte de electronica si programare serioasecu pic32 nu lucreaza amatori care nu stiu sa aprinda un ledsi nu cred ca cine a facut ce vrei tu poate sa-ti dea pe tava totulca sa masori nivelul la apa,bezina si ulei trebuie sa culegi niste date de la senzori special montatitemperatura motorului trebuie un senzor analogic ptr ca cel digital nu stie temperaturi inalte (mai mari de 150grade)

Link spre comentariu
Vizitator aleksone

problema nu ar fi sa culegi datele de la senzori, iar motorul nu are voie sa depaseasca o temperatura de 90 de grade, eu vreau sa stiu cum sa fac o interfata intre LCD-ul meu si un PIC32si pentru informatia ta sunt electronist calificat, si lucrez ca electrician la o fabrica de automotive, si am un an pana termin facultatea de informatica aplicata, deci nu cred ca v-a fi o problema cu programarea si nici cu circuitul, doar ca nu am mai facut asa ceva, pana acum

Link spre comentariu

nu am stat sa studiez LCD-ul tau, dar daca nu are controler integrat iti va fii imposibil sa il comanzi cu vre-un PIC.Apoi, temperaturi si toate cele se pot colege foarte frumos cu senzori analogici de temperatura gen LM335, semnalizarea o poti lasa asa cum este si numai sa preiei informatiia de la becurile de semnalizare si sa faci afisarea pe LCD. mai elegant este sa folosesti un afisaj monocrom pentru ca este mai simplu si mai usor de controlat, la cel color trebuie sa omori rau de tot controlerul. legatura dintre LCD si controler o poti face pe paralel, SPI, i2c sau serial. depinde de controlerul din LCD.controler poti folosi 16f887, 18f4550 ...

Link spre comentariu
Vizitator aleksone

vad ca are controler, ce se poate face in cazu asta?

lcd-u e dintr-un tv portabil si are AV-IN(tv-u) poate pic-u sa scoata un semnal Video out, pentru ca as vrea sa il fac colorata cam asa

am gasit ceva cu pic arata cam asa

http://mightyohm.com/blog/wp-content/uploads/2008/09/lcd_video.png

si ceva cu atmega644

http://belogic.com/uzebox/files/Uzebox-rev-C1.pdf

din cate vad eu la atmega644 e un convertor in s-video si la pic e o iesire pe RGB cu un Sync pe H

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări