Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator sub activ cu probleme

Vizitator zoomoptic

Postări Recomandate

Vizitator zoomoptic

este un amplificator auto cu 2 irfz44n si o singura iesire pt subwoofer. problema e urmatoarea: intr-o zi am vrut eu sa desfac statia de pe subwoofer sa ma uit inauntrul lui ca zdranganea ceva in el. si din greseala am atins partea cu sursa statiei cu partea de amplificare si eram un pic umed pe maini de la transpiratia normala. si poc un irfz pa s-a ars. le-am schimbat pe ambele si un capacitor si vreo 4 rezistente.bun. am conectat statia la sub si la baterie si peste muzica, pe langa faptul ca se auzea mai incet se auzea un bubuit regulat, mai ales daca dadeam statia tare, pentru ca avea si gain. si pana la urma nu mi-am dat seama ce are. dupa ce am constatat ca exista o lipitura rece la un tranzistor de pe partea cu sursa, si reparand problema am conectat iar statia si surpriza.. n-am mai bagat semnal am lasat-o asa sa vad daca se mai incinge. nu se mai incinge, dar am uitat sa pun o foita izolatoare intre un d1800 nu stiu cat, o sa ma uit maine pe lumina si radiator care e conectat la masa si am dat sa il indrept fara sa imi dau seama ca ala nu mai are foita izolatoare. s-a ars iar irfz44n.de la ce poate sa fie. o sa revin maine cu niste poze, stiu ca e dificil si greu de gasit raspunsul la problema mea asa orbecaind, dar poate a mai intalnit cineva problema asta. bine problema e cu proprietaru, :bataie dar in fine, aia se rezolva :sparge: . o sa incerc sa fiu mai indemanatic dupa ce schimb irfz-urile, dar vreau sa stiu ce se mai arde cand se intampla mosfetul sa stiu ce sa schimb. am inteles ca e posibil sa fie o problema la finali.. dar la statia mea nu stiu care sunt aia ca sa ii verific. dupa ce pun poza cred ca o sa fie totul mai clar :nas: .multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

1

• hip_hop7575

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări