Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD HD Ready sau Full HD pentru cablu?

dem3ntor

Postări Recomandate

Buna ziua!Vreau sa imi cumpar un TV LCD.Am citit si iar citit si pentru a sedimenta si a alege as dori si cateva sfaturi de la domniile voastre!Am bani sa cumpar un LCD Samsung sau LG de 81cm, Full HD. Vreau sa folosesc TV-ul pe cablu normal (cel putin acum). Unii spun ca Full HD s-ar vedea mai rau pe cablu decat un HD Ready, ce spuneti? Sa fie LG sau Samsung?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dem3ntor

4

• misuraelectronic

4

• daisarqx

1

• indy666

1

firma samsung este cu 2 clase peste lg...cel putin in domeniul lcd-urilor...!este prima firma care a inventat tehnologia o-led...!daca tot vreti sa va luati lcd si aveti si banii necesari , apai luati-va samsung-uri din acelea din generatia 7...display-ul este cu o-led -uri...!

Link spre comentariu

Hm... ca e Full HD sau nu tot aiurea o sa se vada de pe semnal clasic. Si asta pentru ca semnalul PAL(576 linii) "are" o rezolutie 720 x 576 care este marita digital(ia o poza 720x576 si mareste-o cu un soft pe pc la o rezolutie mai mare si o sa vezi artefacte de imagine). Acum depinde cat de bun e procesorul ce se ocupa de treaba asta.Personal as merge pe Sharp(facute in Japonia). Next... Samsung, Sony (ordinea e aleatoare) cele trei firme colaborand in domeniul LCD, Sony-Samsung in Korea si Sony-Sharp in Japonia.Cel mai bine e sa le vezi personal, ochii si urechile fiind mult prea subiective.Hm.. si cum s-a mai zis... conteaza si consumul.

Link spre comentariu

... daca tot vreti sa va luati lcd si aveti si banii necesari , apai luati-va samsung-uri din acelea din generatia 7...display-ul este cu o-led -uri...!

Nu sunt display-uri OLED ci sunt TFT cu backlight cu LED-uri, ceea ce este cu totul si cu totul altceva...Dar intradevar, se observa diferenta fata de generatiile anterioare.
Link spre comentariu

inclin sa cred ca aveti dreptate...! se pare ca generatia 7 are back-light -ul cu leduri... :da , nicidecum nu este display-ul cu o-led-uri...imi fac mea culpa...!chiar si asa , tot samsung-ul ramine firma care a inventat tehnologia o-led , la asta nu ma puteti contrazice...!

Link spre comentariu

mdea....tipic pentru romani...! :da ne bate un nene la cap sa ne ceara un sfat despre o anumita scula ... 4 oameni ii recomanda o anumita marca , din diverse motive ...iar onorabilul alege , EVIDENT , cealalta marca...! :rade:

Link spre comentariu

Parerile voastre au fost citite si rumegate. Imbinand cu ce este prin magazine am ales LG-ul. Am pus un Samsung langa un LG pe acelasi semnal, ambele cu reglarea implicita si LG-ul era mai plin de viata si mai ieftin cu ~2mil. De aceea am mers pe LG.Va multumesc inca o data pentru pareri. Cat despre calitatea pe cablu, sunt canale care se vad bine iar altele care se vad oribil, spre exemplu ProTv.Multumesc! :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări