Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SUBWOFFER

Vizitator lkata16

Postări Recomandate

Vizitator lkata16

Buna ziua! As avea si eu nevoie de ceva ajutor pentru a realiza o incinta bass pentru un difuzor rft nemtesc de 35w,impedanta de 4ohmi, si diametrul de 20 cm. Mentionez ca nu vreau bassrefflex ci bandpass.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

2

• Th3_uN1Qu3

2

• Sharky

1

• BF37

1

Top autori în acest subiect

Vizitator lkata16

Acelea nu sunt pozele reale...incinta este zob crapata julita lovita etc...si mai am doar difuzorul de joase care din fericire este in perfecta stare. Mentionez ca am doar o bucata

Link spre comentariu
Vizitator lkata16

Exact vreau ceva cat mai acceptabil sum ai spus si tu get genius 5.1 din lemn...si cred ca cea mai buna alternativa ar fi un bandpas dar nu stiu la ce dimensiuni sa-l fac...cate porturi sa-i pun etc...deasta va rog frumos pe toti care se pricep sa ma ajutati

Link spre comentariu

o sa-l bulesti repede la ce vrei sa faci cu el,nu este dif de subwfr si este batran,nu cred ca va rezista prea multam niste rft-uri pe la tara la adunat praf,daca vrei sa faci incinta originala iti aflu volumul exact de construit,dar stiu ca nu prea aveau bas jos cine stie ce si spl-ul era mic-mediu.Ele sunt medii-basPt a face un bandpass pt el,iti trebuie parametrii cat mai exacti ai lui,daca nu ii ai si nu ai cum sa-i aflii poti sa-ti iei gandul de la asa ceva pt ca acest tip de incinta este f pretentiosa si nu iese asa la ochi

Link spre comentariu
Vizitator lkata16

pai tocmai....vreau sa ii aflu parametrii cat mai exact...dar daca nu pot...o sa fac un reflex...cat despre difuzor...io zic ca va rezista...ca pana si in incinta aia vai de mama ei se aude ceva si l-ab bagat la 50 wati si rupea nu avea nimic l-am tinut si pe maxim...plus ca altcineva mi-a zis ca sunt difuzoare exscelente. Spunea ca a dat cu 200wati intr-o bucata si nu avea absolut nimic ..ma rog pe langa fatpul ca puteai sa frigi carne pe cadru.

Link spre comentariu

Vezi ca am postat eu un soft pt masuratoarea parametrilor pt difuri... Dar lucreaza atent cu el (sa nu cumva sa il folosesti cu un amplif care este in punte!), si sa nu pui degetele pe fire cat timp sunt conectate pe line in, ca altfel iti arzi placa de sunet. Ai nevoie de multimetru doar ca sa calibrezi tensiunea de intrare.Daca nu vrei sa'ti bati capul cu calibrari, masuratori si prostii de genul, sfatul meu ar fi sa'l lasi in incinta inchisa. Si daca il masori, probabil vei avea surpriza ca nu se preteaza deloc in bandpass. Sunt difuri care nu se aud ok in asa ceva orice le faci. Pentru bandpass trebuie un dif cu Qts mic si Vas tot mic, adica suspensie moale si foarte elastica, spider moale dar cu cat mai multe striatii si cursa mare. Incinta bandpass controleaza cursa difuzorului, astfel miscarea membranei nu scapa de sub control la frecvente joase. Pentru bandpass merge in general acelasi tip de difuzor care merge intr'o incinta inchisa de dimensiuni reduse, si difurile proiectate pentru incinte de compresie (alea umplute pana la refuz cu vata inauntru, avea bunicul meu un amplif Bucur care venise cu astfel de incinte). Diful ala al tau este facut pentru incinta inchisa deci ar merge, dar la vechimea lui o sa i se cam dezintegreze suspensia.Stiu ce spun, am facut bandpass si in testele de sunet, inainte sa lipesc definitiv incinta, o eroare de 2cm la amplasarea peretelui central facea diferenta intre sunet bun si sunet de cacao. Asta cu un dif caruia i'au fost masurati parametrii si incinta proiectata pe baza lor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări