Vizitator Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 salut, tema de proiectare este: incinta 2 cai, bass-reflex, bass 8" si inalte 1.25", acordata la frecventa de 37.5 hz, volum 62 litri, etc. difuzoarele sunt: bass http://69.16.203.67/~audioalc/difuzoare ... OFER-P.pdf inalte http://69.16.203.67/~audioalc/difuzoare/beyma/T2010.pdf intrebare: care este frecventa de taiere potrivita pt. aceasta configuratie? eu am ales 3000 hz. o fi bine? va multumesc! Link spre comentariu
BF37 Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Nu e cam mare litrajul ? Cel putin, dupa simulare ar suna foarte bine si in 43L , dar daca spatiul nu e o problema e bine si asa....Punctul de separare la 3Khz , dupa cum reiese din grafice , e bun . Te-ai hotarat ce design vei aborda pt aceste incinte ?Spor la treaba ! Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 si parerea mea este aceeasi,este cam mare volumul si sunt sanse sa nu obtii un bas mai jos,mai degraba mai lungUn 40-45L acordat la ~40hz este o incinta mai adecvata pt acel difuzorNu stiu daca acel dif urca suf. pt un punct de cross la 3khz ca nu da rasp off axis , nu cred,dar eu as zice ca la exact banii aia poti lua PCT300 care cu siguranta suna mai bine decat 2010 ala cu calota de plastic,si poti face un crossover mai jos,2,2-2,5khz,pt ca si woferul are membrana din plastic si daca-l filtrezi prea sus s-ar putea sa mai introduca coloratii specifice materialului membranei(daca nu te deranjeaza nu este nici o pb-ma) Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 dupa simularea facuta de mine, cica acordata la 37.5 hz, la 62 l, iese curba perfect liniara... acum nu stiu ce sa zic...am un pitic cu difuzoarele de aceiasi marca, de asta le-am ales asa... am plecat de la cel de joase, care mi se pare ok pret/caracteristici/calitate... fct. de ce decid cu difurile, o sa definitivez in cad toate desenele si va arat toate etapele de la proiectare pana la executie... o sa merg pe mdf, furnir, bait abanos, lac, etc... deci vor iesi aproape negre, cu difurile cu rama din aluminiu si conectorii spate tot aluminiu... am gasit panza, spike-uri, etc... Doamne ajuta! acum dimesiunile la interior sunt de ~ 22cm x 26.5cm x 106cm(o sa vad ce trebuie scazut de la difuzoare, filtre, intarituri, fonoabsorbant). ca proportii arata interesant si nu ma deranjeaza inaltimea deloc... chiar am facut niste "studii" si in pozitia sezut in canapea, am difurile in plan cu urechile... boxele vor forma cu ascultatorul un triunghi echilateral cu latura de 3 m... cam asta e configuratia... oricum, accept cu placere orice sugestie... le consider nu mai mult decat constructive...multumesc! Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Nu conteaza doar curba, ci si raspunsul in time domain ( adica Group Delay ). Un Group Delay da impresia de bas lung, gen acela dat de subwoofere in masina; un Group Delay mic reda un bas percusiv si corect, cel putin mai apropiat de realitate comparativ cu celalat caz.Raspunsul in frecventa este doar unul dintre graficele care tebuiesc analizate si este la fel de important ca si celelalte. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 si cum ai facut simularea aia,aia bagat datele din pdf si ce ti-a optimizat matematic winisd-u,ca presupun ca cu asta 'ti-ai' facut treaba,ai luat de bunE ca mine ? Curba perfect liniara iesi si in 40 de l,sunt dif de max 1 db ,dar trebuie sa tii cont si de cursa difului,group delay.Ocutie mai mare nu inseaman intodeauna bas mai mult(sau mai jos).Exista o limita de la care degeaba maresti volumul ca mare lucru extensia nu mai scoti,dar se strica totProbabil ca merge si in cutia aia 'sugerata',dar e pacat sa muncesti la ea ca mai apoi se vezi ca ai bagat atat timp in eaDaca vrei sa mergi pe difuri de aceesi firma,mai pluseaza putin si ia-le pe celelate cu calota metalica.Are si un pic de ghid de unda ca sa ai de unde sa tai...Eu ti-am recomandat tw thailandez' pentru ca este tot cam pe-acolo la bani,iar aceste tw de la beuma nu par f extraordinare,si daca te uiti si la graful cu dist armonice,nu prea poti sa cobori cu ele sub ~3khz,doar cu ordin mai mare de filtrare.Si daca nu iti place cum suna woferul taiat sus,nu prea mai poti sa cobori punctul de crossover mai jos,macar la 2khz pt s se cunoste ceva diferenteAcum e proiectul tau,banii tai,sugestiile sunt moka 'Studiile' pe care trebuie sa le faci e sa aduci centrul acustic la nivelul urechii,nimic mai simplu,din inaltimea boxei si/sau asezarea difurilor pe baffle.C.acustic e undeva intre cele 2 difuri,la asezarea de acest tip.Chestia cu tringhiul echilateral nu este o regula buna,doar de incercat.Conteaza mai mult distanta fata de peretii si obiectele din apropierea lorintre timp a scris si radu Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 da, cunostintele mele nu merg atat de departe, si-am luat de bun ce mi-a dat programul ala, fara sa ma plang prea tare de volum. apropos de pozitie cred ca m-am exprimat gresit cumva... eu am studiat ce mi-a iesit, si-am constatat doar ca-mi ies difurile la inaltimea urechilor in pozitia sezut... iar faza cu triunghiul e un dat, ca acolo am canapeaua si locul dispunibil pt. boxe... acum daca voi imi sugerati un volum mai mic si-mi spuneti ca in cazul celor 2 difuzoare(poate tweeterul schimbat cu cel cu calota din aluminiu), diferentele sonore nu-s atat de mari incat sa se merite efortul, eu sunt de acord... vorba aia, d-aia am venit aici sa va intreb... chiar am rugamintea sa-mi dati, poate in urma unei simulari intr-un program mai complex, un volum pe care sa lucrez, considerand ca vreau ca acordajul sa fie facut nu mai sus de 38 hz... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 cam asa arata o elevatie a incintei la volumul de 60 l, difuzoarele desenate fiind cele alese initial... asa, ca idee... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum