Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator cu mj11015g/11016g

corneillus

Postări Recomandate

salutare tuturor!am si eu o rugaminte daca are cineva sa imi dea si mie o schema pt a imi construi un amplificator in care sa folosesc tramzistorii mj11015g/11016g in etajul final.detin 2 perechi de asemenea tranzistori de la un kit adelaida ad 020v7 pe care l-am achizitionat cu mai mult timp in urma, cand aveam nevoie de un amplificator, si m-am gandit sa achizitionez respectivul kit, deoarece imi era sila sa construiesc eu un montaj, sa fac cablaje...etc, si m-am lecuit.... pe la vreo 30 w ampliful se bloca... am modificat rezistentele din emitorul finalilor... am mai facut un etaj de amplificare inaintea finalilor, un triplet practic(ca mj-urile sunt darlington), apoi am mai citit cate ceva pe forum in legatura cu kitul respectiv si am renuntat sa mai pierd timpul cu el.si ca sa mai recuperez si eu ceva din investitia neinspirata as fi frut sa dau o intrebuintare finalilor respectivi care imi par buni zic eu, si nici chiar ieftini. au vreo 200w Pmax.as dori sa construiesc un amplif de 80-100w, pe 8ohmi, cu alimentare simetrica, numai cu tranzistori, fara amlpif operational la intr, sau alta combinatie, si cu piese uzuale. as dori o schema verificata, functionala, stabila, iar daca mi se da si cablajul imprimat v-as fi foarte recunoscator.multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corneillus

7

• misuraelectronic

4

• zal

3

• AlpHso

2

Top autori în acest subiect

pai nu stiu ce sa zic... sper sa fie, desi am si eu dubii.scrie ON pe ei, MJ 11015G/16G si MEX pe 3 dintre ei sau MEXICO pe cel de al patrulea, urmat de un cod BM 0617, BM 0542, BM 0640 si respectiv BM 0624... din cate am inteles ON e divizia de semiconductoare de putere de la motorola, cea ce ma facut sa cred ca sunt originali si ar merita sa le dau o intrebuintare. dar cei mai avizati ca mine ar putea sa imi confirme daca sunt sau nu originali. am sa incarc si o poza daca e cazul desi nu stiu daca ajuta cu ceva. m-am uitat si la conex elecrtonic si nu sunt chiar asa de ieftini . unul e 20 ron , celalalt vreo 16...

Link spre comentariu

nu e chiar asa...cei 2 din dreapta imaginii arata a fi originali si marcarea lor respecta intru totul procedura corecta de marcare a unui tramzistor original motorola...!la primul din stinga nu se vede absolut nimic asa ca nu se pot emite opinii asupra lui...la al doilea capsula arata a fi originala , insa marcarea este incorecta...dupa parerea mea , este o copie destul de bine realizata ...insa nu este original...!locatia mexico nu are ce cauta pe rindul 3 , ea trebuie sa fie pe rindul 4 obligatoriu...!

Link spre comentariu

si primul din stanga are aceiasi mod de marcare ca si untimii doi din dreapta. deci, am se pare 3 originali si un "infractor". nu imi ramane decat sa fac un montaj, si sa vad cum se conporta, sa vad daca se confirma sau nu cele de mai sus. m-am decis asupra unei scheme, pe care am gasit-o publicata in conex club in nr din iunie 2006, se gaseste si pe forum , si sub forma de kit la velleman. o sa o postez mai tarziu si daca a mai facut-o cineva, sa imi spuna daca merita munca sau nu...apropo, stie cineva ce reprezintanotatia "BM 0640", de pe capsula tranzistoarelor?

Link spre comentariu

Nu stiu daca are sau nu ce cauta acolo ,,mexico,, dar eu detin cativa trz mje 15023 are au marcatia mexico pe randul al 3 lea, embelma de la motorola iar seria este 94 35 si sunt sigur originali pt ca am desfacut 1 inainte sa-i cumpar.

Link spre comentariu

seria 94 35 inseamna ca au fost fabricate in 1994 saptamina 35...!probabil ca pe vremea aceea asa era marcajul ,nu zic ba...!in acest moment , marcajul corect este prezentat pe site , il poate viziona oricine , iar tara de fabricatie este mexic si se marcheaza obligatoriu cu MEX pe rindul nr 4...!

Link spre comentariu

mai detin pe acasa 3 bucati de MJ 15024, ca initial au fost 4 buc, dar unul l-am ars in timp ce probam un amplificator.respectivii tranzistori i-am achizitionat in urma cu vreo cativa ani de la un magazin din bz, cu vreo 200 mii lei vechi/ buc.acestia arata identic cu cei din montaj la capsula iar scrisul astfel:'ON' pe prinul rand, in cerculet'MJ15024' pe randul doi'MEXICO' pe randul treisi 'BM 0308' pe ultimul...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări