Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor-incarcator acumulator

langa

Postări Recomandate

vreau sa fac o alarma de casa cu o alarma auto,alimentata de o o sursa stabilizata de 12V,si cu un acumulator de 12v,1.2Ah.Acumulatorul sa aiba rol de tampon atunci cand se intrerpe curentul.M-am gandit sa-i fac un circuit simplu de incarcare,cu LM317,la acumulator.Are o astfel de aplicatie data pe datasheet.Cat sa-i stabilesc curentul de incarcare??Vreo 50mA e bine?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

4

• langa

3

Top autori în acest subiect

vreau sa fac o alarma de casa cu o alarma auto,alimentata de o o sursa stabilizata de 12V,si cu un acumulator de 12v,1.2Ah.Acumulatorul sa aiba rol de tampon atunci cand se intrerpe curentul.M-am gandit sa-i fac un circuit simplu de incarcare,cu LM317,la acumulator.Are o astfel de aplicatie data pe datasheet.Cat sa-i stabilesc curentul de incarcare??Vreo 50mA e bine?

Trebuie mentionat si tipul acumulatorului. In general, pt. Pb+acid si Cd-Ni se ia 10 la suta din capacitate timp de 10-12 ore. Deci 120mA.
Link spre comentariu

E acumulator cu Pb.Si eu stiam de 10%.Dar partea de incarcare ramine conectata la acumulator non stop, ca la corpurile de iluminat de urgenta,care se aprind cand se intrerupe curentul.

In acest caz (baterie tampon) se ia ca referinta tensiunea care nu trebuie sa depaseasca 13,5V dupa incarcare si in tot timpul cat sta in tampon. Sunt regulatoare electronice si mecanoelectrice care va pot ajuta dar trebuie refacut reglajul tensiunii. Cautati un alimentator potrivit si cu ajutorul cuiva cu experienta se poate renunuta la regulator.Succes.
Link spre comentariu

E acumulator cu Pb.Si eu stiam de 10%.Dar partea de incarcare ramine conectata la acumulator non stop, ca la corpurile de iluminat de urgenta,care se aprind cand se intrerupe curentul.

Am uitat sa va spun ca regulatoarele de care vorbeam decupleaza bateria la 14,4V.
Link spre comentariu

multumesc de sugestie.In acest caz e bun transformatorul care il am,scoate 13,5v dupa cond de filtrare. Pun doar o rezistenta de limitare a curentului de vreo 100,200 omi/ 2w.

In locul rezistorului puneti o siguranta fuzibila de 200mA iar traful sa fie la 5-6 W. Incarcati acumulatorul cu un alt incarcator (asa cum am discutat pana acum) pana la 13,5V legati-l la incarcatorul final si masurati curentul de incarcare care trebuie sa fie aproape de 0 adica cativa mA NU zeci sau sute; asta ca sa va asigurati ca incarcatorul va debita atunci cand tensiunea acumulatorului va fi mai mica (cand dispare tensiunea alternativa). S-ar putea sa va pacaleasca acea tensiune masurata dupa filtraj. Deasemenea tensiunea retelei este destul de variabila, cel putin aici unde locuiesc eu!. O alta problema este nivelul pana la care poate fi descarcat acumulatorul. Se stie ca descarcat sub 10,5V este in pericol de degradare iremediabila. De aceea, repet ce v-am scris anterior: apelati la un prieten cu mai multa experienta pt. a putea face simularile pt. toate situatiile reale.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări