Vizitator dorupetrescu Postat August 6, 2004 Partajează Postat August 6, 2004 Codebutcher,In afara sa-ti dau dreptate trebuie sa-ti spun ca l-ai incetosat si mai tare pe bietul om. Dar cate incinte din comert au groapa aia inclusa in pret, numai eu stiu. De obicei inseriaza un condensator de cativa micro cu tweeterul si gata-i boxa.Altul moare si-asa n-are!Mosfet,Cele mai bune tweetere sunt alea care-ti plac tie cum se aud, crede-ma pe cuvant! Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat August 9, 2004 Partajează Postat August 9, 2004 Codebutcher,In afara sa-ti dau dreptate trebuie sa-ti spun ca l-ai incetosat si mai tare pe bietul om. Dar cate incinte din comert au groapa aia inclusa in pret, numai eu stiu. De obicei inseriaza un condensator de cativa micro cu tweeterul si gata-i boxa.Altul moare si-asa n-are!Mosfet,Cele mai bune tweetere sunt alea care-ti plac tie cum se aud, crede-ma pe cuvant!Nu pot sa zic decit ca asa este. Odata o sa ma duc la un prieten sa masor raspunsul in frecventa la Sony-urile cu care e atit de mindru, pentru a avea si eu satisfactia ca am darimat credintele cuiva Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat August 9, 2004 Partajează Postat August 9, 2004 Nu o sa ai nici o satisfactie .... crede-ma !Poate chiar o sa-ti pierzi prietenul cu boxele Sony . Link spre comentariu
Vizitator dorupetrescu Postat August 9, 2004 Partajează Postat August 9, 2004 Sony nu stie sa faca boxe, din pacate. E o problema de gusturi, cultura a sunetului, genetica (de ce nu?). Le construiesc corect dar pentru urechile lor de japonezi, cu accente pe medii-inalte. Poate ca asa suna muzica aia a lor pe trei note, nu stiu. Iar cand reusesc si joasele la o incinta, bassul pare ca ar canta separat de orchestra. Tot chestie de gusturi. Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat August 10, 2004 Partajează Postat August 10, 2004 Nu o sa ai nici o satisfactie .... crede-ma !Poate chiar o sa-ti pierzi prietenul cu boxele Sony .E adevarat, pina la urma urmei a platit o suma "colosala" pe acele boxe Sony nu stie sa faca boxe, din pacate. E o problema de gusturi, cultura a sunetului, genetica (de ce nu?). Le construiesc corect dar pentru urechile lor de japonezi, cu accente pe medii-inalte. Poate ca asa suna muzica aia a lor pe trei note, nu stiu. Iar cand reusesc si joasele la o incinta, bassul pare ca ar canta separat de orchestra. Tot chestie de gusturi.Eu zic ca e problema tipica: senzatie de bass data de medii, completate cu oleaca de joase scoase din rezonator. Cred ca ei pur si simplu pun niste difuri intr-o cutie si atit. Ca raspuns in frecventa banuiesc ca e o groapa pina pe la 50-60 Hz, unde apare o "teapa" data de rezonator. N-am fost de mult la prietenul ala dar cind i-am testat Sony-urile mi-aduc aminte ca am ascultat "Intruder" a lui Peter Gabriel si tobele de la inceput sunau de parca erau oale, era un sunet insuportabil. Link spre comentariu
mosfet Postat August 10, 2004 Autor Partajează Postat August 10, 2004 dar o pereche de dif-uri auto sony (ca si medii si inalte) impreuna cu 2 woofere visaton intr-o boxa pe 3 cai merge?? Link spre comentariu
Vizitator dorupetrescu Postat August 10, 2004 Partajează Postat August 10, 2004 Difurile auto au tweeterele fara camera de absorbtie. Cum spuneam mai sus sunt candidatele ideale la neliniaritate maxima.Si daca nu ai datele lor (Fs, Qts, vas), raspuns SPL/frecventa, rezultatul este o chestie de noroc.Nu din orice componente adunate in punga poate iesi o boxa buna, chiar daca individual fiecare difuzor isi face treaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum