Vizitator Postat Decembrie 9, 2018 Partajează Postat Decembrie 9, 2018 (editat) On 12/3/2018 at 11:20 AM, avia said: Deci se poate corecta. va multumesc Deci, hai sa le clarifcam. Orice amplificator de pe planeta asta, prezinta o conditie de proiectare, si anume nivelul semnalului de intrare corespunzator puterii nominale pentru care a fost proiectat. Si asta e o valoare reala existenta, chiar daca nu specificata. Plecam de la ideea ca avem un semnal curat, de tip semnal sinusoidal. Amplificatorul poate prezenta, 0.775Vvv aferent unei puteri nominale la iesire de 100W pentru o sarcina de 8Ω Primul lucru de la care se pleaca, consideram un amplificator de calitate proiectat corect in acceptiunea notiunilor calitate, corect, bun simt. Alimentarea cu tensiune sa se faca corect, cu cabluri si conexiuni de calitate. Legaturile amplificator-incinte sa se faca cu cabluri cu sectiuni corespunzatoare, lungimi egale, legaturi perfecte, fara improvizatii, contacte ferme. Incintele presupunem ca nu prezinta interventii, si sunt la fel, de bun simt, cu filtre corect implementate. Primul lucru pe care il faci, da capo al fine, in viata ta sa nu ridici un control de volum mai sus de 80%. Nu conteaza, ca e un telefon, un player de windows, un control de volum al unui amplificator. A doua la mana, regleaza si blocheaza nivelul de semnal al sursei la 75%-80% maxim, definitiv. Mentine corectiile pe plus maxim maxim +3dB, si asta in cel mai extrem caz, doar la jumatate din volumul maxim, cu cat urci mai sus in volumul amplificatorului, cu atat corectia overall sau nivelul semnalului de intrare trebuie sa scada. Determina la modul real care este limita combinatiei amplificator-incinte, cu corectiile pe zero, si nu depasi niciodata acel nivel in viata de zi cu zi. Mai exact, pune sursa pe un nivel maximal prezentat mai sus, corectii pe zero, muzica pop completa, si urca volumul pana in punctul in care simti ca ceva nu suna ok. Considera acest semnal o limita pe care nu trebuie s-o depasesti niciodata. Este recomandat sa ai un amplificator cu putere ce 2x din puterea incintelor, odata din motive de nivel avansat pe care nu stau sa le explic acum, pe de alta parte pentur garantia unui semnal curat in incinte, pe zona lor de extrema. Mai pe scurt, nu iti trebuie nimic mai mult decat bun simt. In general, cei care isi respecta sculele, nu prea depasesc 50% din volumul amplificatorului, 75% din columul sursei, aceasta fiind PC, player generic, etc., si nu prea folosesc corectii in exces. uneori chiar deloc. Acestea fiind spuse, mentionez ca pe vremuri dadeam din Technics de 2x50W in Tesla de 15W, ore in sir cu volumul la jumatate, si sunt bine mersi si astazi, intregi, in colectie... Editat Decembrie 9, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Pt unii ar trebui un brat robotic care sa le dea peste degete cind incearca sa dea mai tare de un anumit nivel. Link spre comentariu
Vizitator avia Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Din bunsimtz cum spunetzi si din prpria intuitzie asa procedez. Am mers cu volumul in sus cu corectiile la maxim pina cind simt ca sunetul nici nu mai . progreseaza prea mult si se si schimba. acel punct a fost cam la 50-60 % din volum. detzin un DENON 737 iar ca boxe RL 2000 telefunken. semnal din PC pe intrarea de tuner.Peste nu ma duc. Ce doresc eu este un moft, sa fac ceva ca acel punct sa-l transfer la capatul potentziometrului de volum ca oricine umbla la volum sa nu se intimple ceva neplacut. Banuiala mea tot din intuitzie este ca peste limita de care vorbeam intra componenta continua si aia prajeste. Ma gindeam ca la intrarea in amplificator sa pun un atenuator pasiv. O fi bine? Link spre comentariu
Vizitator avia Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Nu va ginditzi ca ascult la maxim, nici nu as suporta si nici nu folosesc corectii la maxim, caut sa ascult la un volum unde doua persoane sa se poata intzelege dar sunetul sa sune cit mai natural.Numai la un bairam folosec db mai multzi si asta nu se intimpla in fiecare zi.Insa pentru ca am patzit-o cu inaltele la niste revox br 430 caut sa intzeleg de ce si cum sa nu mai gresesc. Ma ajut cu putzinele mele cunostintze in ale electronicii dar consider ca cei initiati ma pot ajuta. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 (editat) 1. Boxele de auditie nu se folosesc la chefuri. Difuzoarele folosite in cele 2 categoriii de boxe au unele diferente constructive, diferente care le pot face potrivite pt una sau cealalta categorie. Folosirea inversata fata de destinatia initiala se face numai pe raspunderea si si cu intelegerea riscurilor de catre utilizator. 2. Boxele de chefuri nu suna bine folosite pt auditie. 3. Cei care totusi folosesc boxe de auditie (de home use) la chefuri trebuie sa fie constienti ca acele boxe se pot distruge si nu ar mai trebui sa caute motivele distrugerii pt ca este simplu "Ai dat prea tare". Am utilizat si eu o pereche de boxe HiFi la citeva chefuri. Cit timp am mentinut un nivel rezonabil de iesire fara a dudui podelele si fara a deranja exagerat de mult vecinii totul a fost bine. La un chef s-a dat ceva mai tare muzica si, desi nu s-a ars nici un difuzor, dupa acel chef a trebui sa schimb difuzoarele pt ca sunetul lor a fost afectat iremediabil. Editat Decembrie 11, 2018 de sesebe 1 Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 In general ascultatorii pasionati de muzica impartasesc [cam toti] doua caracteristici: 1 - isi doresc un sunet cat mai bun asa ca isi iau sau construiesc boxe cat mai bune, si 2 - au deosebita grija de sculele lor (cu cat sunt mai bune si mai greu obtinute, cu atat mai mare grija). Este cu desavarsite exclus pt un audiofil sa isi foloseasca nepretuitele boxe la vreun chef. Boxele de chef costa in general mai putin decat transportul catre eventuale reparatii ale boxelor [scumpe] de auditie... Link spre comentariu
Vizitator avia Postat Decembrie 16, 2018 Partajează Postat Decembrie 16, 2018 "De ce se ard difuzoarele "acesta este titlu forumului nu...CUM SA EVITAM ARDEREA DIFUZOARELOR ". Din bun simtz am aplicat toate sfaturile in timpul vietzii. Orice ar spune oricine o boxa este un consumator cu o rezistentza interna care se supune legilor fizicii in ce priveste curentul electric. Un consumator este inscriptionat cu o putere si o tensiue. Daca tensiunea sursei corespunde cu cea inscriptzionata consumatorului nu i se intimpla nimic. (un bec de 12 voltzi putem sa-l cuplam la 10 acumulatori pusi in paralel si va lumina fara sa se arda ) Daca sursa are o tensiune mai mica iar nu se intimpla nimic. In schimb daca sursa depaseste "U" al consumatorului apare dezastrul. Pina la urma cred ca arderea trebuie cautata in sursa in spetza in amplificator. Cred ca fenomenul de cliping apare cind "U" al amplificatorului depaseste "U" al difuzorului sau al ansamblul de difuzoare. Toate aste daca se .respecta legile fizici. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2018 Partajează Postat Decembrie 16, 2018 20 minutes ago, avia said: "De ce se ard difuzoarele "acesta este titlu forumului nu...CUM SA EVITAM ARDEREA DIFUZOARELOR ". Din bun simtz am aplicat toate sfaturile in timpul vietzii. Orice ar spune oricine o boxa este un consumator cu o rezistentza interna care se supune legilor fizicii in ce priveste curentul electric. Un consumator este inscriptionat cu o putere si o tensiue. Daca tensiunea sursei corespunde cu cea inscriptzionata consumatorului nu i se intimpla nimic. (un bec de 12 voltzi putem sa-l cuplam la 10 acumulatori pusi in paralel si va lumina fara sa se arda ) Daca sursa are o tensiune mai mica iar nu se intimpla nimic. In schimb daca sursa depaseste "U" al consumatorului apare dezastrul. Pina la urma cred ca arderea trebuie cautata in sursa in spetza in amplificator. Cred ca fenomenul de cliping apare cind "U" al amplificatorului depaseste "U" al difuzorului sau al ansamblul de difuzoare. Toate aste daca se .respecta legile fizici. https://en.wikipedia.org/wiki/Clipping_(audio) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum