Cumnatu Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Salutari, este primul meu post aici si o sa fie unul foarte foarte lung. Va cer atentia si ajutorul convins ca o sa il primesc repede si la obiect. Am citit cam ultima jumatate din forum ( de la cele mai recente postari pana inspre urma ) si nu am gasit o solutie exacta la "problema" mea. O sa va zic o mica povestioara ca sa va dati seama cam de unde am plecat si unde vreau sa ajung. 1. Candva demult aveam o statie A350 de la Electronica sau Electromagnetica sau cum ii zicea care conducea 2 incinte chinezesti care insa faceau mult zgomot. 2. A venit timpul nuntii si m-am gandit sa cumpar ceva care sa imi ramana in timp si am luat doua Twin 208 de la DB Technologies http://www.dbtechnologies.com/mod_produ ... 1&psugid=0 soundforce1300.jpg[/attachment] dar la acel moment aveam medii si vroiam bas si m-am lasat luat de val. Asa ca am cumparat Magnat Soundforce 2300 g-P12V.jpg[/attachment] condus de un Esprit E10 [attachment=0]ESPRIT E10.jpg[/attachment] care isi ia semnal de la un Alpine 9835r, care sistem coboara bine pana la 30 hz. c) Logitech Z5500 l-am folosit exclusiv pt filme dar este dezastru pe parte de voce si naturaletea ei. Si deci m-am gandit sa : {A} cumpar din nou niste DB Twin 208 ( 4 bucati ) si 4 statii pentru ele + un woofer si o statie de woofer si am rezolvat si 5.1 si 2.0 dar ma cam cocoseaza la pret. {B} imi fac niste sateliti ( 4, fara centru ... sau + centru , ma mai gandesc ) si atunci ce difuri sa folosesc si ce Receiver ? + un woofer si deci iarasi ce dif sa folosesc si ce statie ? -Nu mi-e frica de munca de a le face, chiar imi place, am mai lucrat in MDF de 3 cm si nici nu discut sa fac din altceva mai subtire sau mai moale. -Ascult cam orice fel de muzica functie de starea pe care o am ( mai putin simfonica ) -Camera are 24 mp dar imi place ocazional ( pentru cateva minutele) sa dau tare si sa se auda si tare si clar. Bugetul este sa zicem cam de 30 milioane pentur difuri si filtre si statii si cabluri ( materialul de contstructie va costa extra ) . Imi palce basul jos, imi place basul tare, imi place vocea clara, imi plac inaltere curate, imi place 5.1 imi place THX imi place .. ati prins voi ideea. Vreau un sistem 5.1 dar care sa fie indeajuns de potent pe sateliti si woofer astfel incat sa pot sa ascult si muzica 2.0 ( ma rog 2.1 ) decent pentru ca sistemele din comert 5.1 sunt varza pt muzica. ( daca aceasta combinatie implica difuri sau statii de masina nu este nici o problema, estetica este ultimul considerent ) Habar n-am despre filtre dar invat. Acesta fiind spuse voi ce ati face ? Care dintre optiunile {A} sau {B} le-ati alege ? ( parca eu as merge pe {B} ) Cam ce difuri recomandati ( 1 woofer + 4 medii + 4 inalte ) ? Multumesc mult si sper din tot sufletul ca cineva are rabdare sa citeasca atat si ca ma va ajuta. Am disperat-o pe nevasta-mea cu cate "scule" am tot schimbat si in casa si in masina si cati bani am tot pierdut ( au mai fost prin ecuatii si tot felul de Magnat Monitor si altele multe altele de care n-are sens sa va mai zic ) Multumesc inca o data ! Si astept cu ochii lipiti de monitor ! Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Nu te supara te rog pe mine, dar ai cumparat numai pocnitori pana acum.Imi face impresia ca-ti place sa "crapi peretii", calitatea e pe locul 2 se vede.Poi, in cazul asta ti-as recomanda doua boxe profi plastic si dif-uri de sute de wati, +o statie push-pull pe 6L6GC sau macar EL34.Darami blocul garantat. Am ras la faza cu" in casa nu se auzea, dar afara tremurau copacii" Sunet tipic de scarbistori si intejafuri.Deci cam atat se poate spune: doua boxe cat mai fortoase+o statie pe lampi gen"radioficare".Ar trebui sa satisfaca orice nevoie de putere, si sa fie suficient bugetul de 3000 lei. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Noiembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Ma cam supar dar imi trece.Pai tocmai , ca vreau sa evoluez si sa scap de pocnitori si sa obtin ceva ceva calitate dar sa pot atinge acolo un 40-50 W reali la o adica. Faza aia cu copacii nu am zis-o ca si lauda, vroiam sa ascult eu in casa nu vezinii pe afara, tocmai d-aia am vandut sistemul.Nu ma intelege gresit, am iesirile mele de cretin dar tin putin 1-2 minute, in rest prefer calitatea si momentan nu prea o am. Am acum acele 2 boze fortoase si statia relativ puternica si daca dai la cat tin boxele realmente iti clantane dintii in gura si iti vibreaza parul in cap dar NU AM calitate si O VREAU. Sunt in continuare ca voi gasi ajutor in acest sens aici.Te numeri printre cei care pot sa si ajute ? Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Ai citit topicul despre incintile VTP? Cred ca ti s-ar potrivi cele pe 10" sau 12" daca tot vrei si putere.Sau ar mai merge 4 sateliti cu pa-800k si pct-300 si un sub de 10-12". Mai asteapta si alte pareri, dar sa stii ca 5.1 si stereo sau 2.1 din aceleasi boxe cam greu.. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Noiembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Greu dar nu imposibil.Spre exemplu ( lasand pentru o secunda calitatea lor la o parte ) acum am 2.0 puternic ( repet nu discutam de calitate ) . Sa zicem ca ar fi si relativ puternic dar mai ales calitativ. Atunci cu inca 2 canale pe spate s-ar transforma intr-un 4.0 indeajuns de ok sa simuleze un 5.1 pt filme nu ? Doar ca nu vreau incinte tower, vreau sateliti sa ii pun pe perete si woofer ( constient ca la aceasta idee pierd ceva ceva din a atinge 2.0 perfect ) sau in cel mai "rau" caz 2 incinte pe 3 cai pentru fata si incinte pe 2 cai pt spate. Mai astept pareri si recomandari cat mai precise cu privire la difuri, de acolo incepem, apoi filtre si incinte si intr-un sfarsit amplifuri. Multumesc tuturor !LE : intreb si eu ca sa nu mor prost, mi se pare mie sau pa-800k au membrana de asa natura ca nu vor reda foarte bine frecventele medii-inalte ? Am credinta, poate aberez total ca pentru sunetele medii spre inalt dar care nu intra pe tw e bun un dif mai finut, cu mai putin cauciuc ?LE2 : acum imi daiu seama ca nu am specificat. Ca si statie cel mai probabil NU o sa fie volosita o statie 5.1 pentru ca ar suferii grav pentru muzica 2.0 sau 2.1 Mai degraba statie 2 canale pt fata, statie 2 canale pt spate + statie pt woofer. Nu stiu exact cum dracu le-as putea conecta pe toate astea la un calc ( probabil ca imi trebuie un fel de mixer inainte nu ? )LE3: pentur mediile mai inalte sa mai bag in calcul si niste pa-600k ? Sau se aglomereaza prea mult sistemul si apar prea multe filtre ? Link spre comentariu
AlpHso Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Tu acum ce amplificator detii ca sincer sa fiu nu prea am inteles ce detii in momentul de fata. Eu de ex ascult la un reciever pioneer si doua boxe facute de mine, boxe pe 3 cai cu difuzoare pro(au in jur de 95 db/W) si pt balamucuri sunt destul de bune si se aud destul de clar. Pt 5+1 urmeaza sa-i fac un upgrade adica sa-i mai pun 3 sateliti si un subwoofer. Legat de subwoofer alea de masina nu merg bine in casa, se aud ca niste besini.Eu ti-as recomanda pt front doua incinte VTP de 10-12 un receiver bun si 3 sateliti de calitate (2 Rear si 1 front) si poti sa renunti la subwoofer pt ca VTP-urile coboara destul de bine in frecventa.Vezi aici: viewtopic.php?f=4&t=18701. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Noiembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Acum detin Denon PMA560 ca si amplif.Cand am zis "de masina" ma refeream la statii ca sa se inteleaga cat de putin tin la estetica.Crede-ma, am avut multe combinatii dar un lucru stiu sigur , nici un Reciever sub 30 milioane nu va suna pe muzica cum o face o statie buna pe 2 canale in val de 10-15 mil. Sper sa nu gresesc cand zic cum ca VTP inseamna incinte gen tower ? Daca da, nu merci nu ma satisfac pentru ca nu am de gand sa ma multumesc cu un bas ci vreau si subbas ( intre 30-35 si 50 hz ) si nu am de gand sa bag 2 subwoofere in cele 2 canale fata si sa ocup astfel suprafata la sol de 2 ori mai mare, mai degraba fac un sub mai inalt putin dar cu amprenta la sol de maxim 40X40cm. Iar satelitii chiar vreau sa fi sateliti suspendati. Mai veniti cu sfaturi va rog, indiferent de natura lor, multumesc !LE : se pare ca m-am cam hotarat. Sistemul o sa cam fie format din 4 sateliti ce vor avea in incinta sealed PA 800 K + PCT 300 ( deci cam 300 ron pentru difurile din fiecare satelit )Intrebari :1. Vorbind de statii" profi" adica d-alea inestetice dar care fac 1 lucru bine respectiv sa miste controlat difurile, ce statii pe 2 canale ( sau de ce nu, pe 4 ) ar fi recomandate la bugetul meu ( 30 mil cu totul ) ?2. Si ce dif sa folosesc ca si subwoofer ? 3. Si acesta pe ce statie sa stea ?4. Si exista un mixer sau ceva ca sa pot selecta pe care cai ies ( adica sa am in permanenta cablat DVDul pe 3 iesiri FR si SW; calcul pe 3 iesiri F R si SW si televizorul pe 1 iesire stereo ) catre amplifuri ? Adica atunci cand vreau sa iasa pe F + SW sa selectez o pozitie , cand vreau pe 4+1 sa selectez alta ? As vrea ca incintele sa lucreze cam asa :subul intre 30 si 55-60-70 hzsatelitii de la 60-70 hz in susCam cat m-ar costa filtrele ? Link spre comentariu
AlpHso Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 VTP seamana cu incintele tip tower dar e un fel de horn (o palnie ca sa-i zic asa) ce intr-adevar ocupa destul de mult loc dar are o extensie destul de buna pe joase, poate cobora mai jos decat fs_ul difuzorului in schimb sacrificandu-se din puterea maxima suportata. Cat despre basul la 30 hz no comment. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Noiembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 No coment in ce sens ?Este bun si ala penutr exploziile din filme samd. Raman deschise intrebarile de desupra privitoare la statii.Anyone ? Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 are o extensie destul de buna pe joase, poate cobora mai jos decat fs_ul difuzoruluiNu întotdeauna e valabil. PA800K are fs la 27Hz ?i crede-m? c? nu coboar? atît. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Noiembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Pai nici nu vreau, vreau as coboare pana in cel mult ( sau cel putin depinde cum privesti problema ) 60 hz. Mai jos o sa fie wooferul. Daca PAurile coboara pana in 50 cu atat mai bine, mai jos n-am pretentii. Revenim la ce amplifuri sa folosesc ............ ? Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 PA-urile se duc cam pîn? la 35Hz, nivel estimat cu urechea ?i sinusul dat din Audacity. Mai jos de atît cade abrupt. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 eu as face asa: -bass, 2 incinte(boxe) cu difuzoare cat clapa de la canal, d-alea care chiar reproduc de la x la y liniar, nu care sufla-n punga.-fata si central, medii si inalte hornuri. -satelitii(sa presupunem ca sunt spate stanga, spate dreapta si central spate) vor fi incinte cu 2 difuzoare midbass si inalte hornuri. asta inseamna ca vei avea ca 2.1 bass, horn pe medii, horn pe inalte, iar la 5.1 un central cu hornuri in care vocile etc. chiar se aud, iar satelitii vor reproduce ce trebuie, cum trebuie... Parerea mea... Link spre comentariu
Cumnatu Postat Noiembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Acum singura necunoscuta ramane urmatoare : ce statii ??? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 la asta n-am informatia completa si nu vreau sa-mi dau cu parerea fara sa stiu sigur... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum