Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

hd 80 gb ata

nutzu11v

Postări Recomandate

am vrut sa pun 2 hd pe pc si nu am stiut ca trebuie puse unl pe master si altu pe slave si lam legat si pe al doilea (hd de 80 gb) nestind ca trebuie pus pe slave am vrut sa instalez windowsu si toate bune pana am dat sa creez si partitia e dupa care mia aparut ceva in genu setup cannot acess this disk sau hd-disc nush exact .acum il fol pe cel de 40 gb am incercat apoi sa pun pe 1 pe master si 2 pe slave dar nimic am incercat numai hd de 80 gb si nimic pe cand hd de 40gb merge cel de 80 gb nu m imi da voie sa bag windowsu nu il ia si imi ramane imag neagra pe monitor doar atat ce as putea face astept mai multe variante va multumesc pt ajutor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

2

• nutzu11v

2

Vizitator vdrapaca

am vrut sa pun 2 hd pe pc si nu am stiut ca trebuie puse unl pe master si altu pe slave si lam legat si pe al doilea (hd de 80 gb) nestind ca trebuie pus pe slave am vrut sa instalez windowsu si toate bune pana am dat sa creez si partitia e dupa care mia aparut ceva in genu setup cannot acess this disk sau hd-disc nush exact .acum il fol pe cel de 40 gb am incercat apoi sa pun pe 1 pe master si 2 pe slave dar nimic am incercat numai hd de 80 gb si nimic pe cand hd de 40gb merge cel de 80 gb nu m imi da voie sa bag windowsu nu il ia si imi ramane imag neagra pe monitor doar atat ce as putea face astept mai multe variante va multumesc pt ajutor

Solutia este simpla:1. HDD de 80GB montat corect pe magistrala de date;2. Zero fill pe HDD de 80GB (orice firma care produce HDD ofera pe site si programe de tip zero fill - care sterg datele de pe hdd indiferent de geometria partitiilor).3. Bootat intr-un sistem de operare minimal gen win98 sau BartPE si dat un fdisk cu optiunea de fix mbr.Bafta!
Link spre comentariu

l-ai speriat , pune nene doar hardul pe care vrei sa instalezi sistemul de operare pe master , celalat lasa-l afara , fa instalarea de windows normal dupa care bagi si celalat hard pe slave pe care il formatezi cum vrea muschiul tau cu paragon partition manager sau orice alt soft de formatatvezi ca e posibil sa ai probleme si de la unitatea optica( cdrom , dvdrom) daca nu e pusa pe slave ( sa nu fie selectata pe cable select ca am intalnit cazuri cand o cam ia razna bootarea)

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

l-ai speriat , pune nene doar hardul pe care vrei sa instalezi sistemul de operare pe master , celalat lasa-l afara , fa instalarea de windows normal dupa care bagi si celalat hard pe slave pe care il formatezi cum vrea muschiul tau cu paragon partition manager sau orice alt soft de formatatvezi ca e posibil sa ai probleme si de la unitatea optica( cdrom , dvdrom) daca nu e pusa pe slave ( sa nu fie selectata pe cable select ca am intalnit cazuri cand o cam ia razna bootarea)

Are terminat mbr-ul... Daca nu ii da un fix mbr nu va putea in veci sa faca instalarea de XP. Sistemele de operare destepte, care stiau sa refaca MBR s-au oprit la Win2000.
Link spre comentariu

am instalat winds pe ala de 40gb si lam pus apoi pe asta pe slave si am incercat cu prog ala de form partitii da nu mi se incarca programul dc e numai hd de 40 nici o problema se incarca deci asta de 80 parca nar fi e ca si cum nu as avea hd la pc il montez il pun pe master bag cd cu winds ii dau sa booteze dp cd si nimic imaginea neagra zici ca dc as instala win2000 98 sar putea sa mearga ?aaa si la legenda hd am obs in afara de ds master cs enabled si cap limit ce fac astea ?

Link spre comentariu
Vizitator mick23

modelul HDD-urilor ???in principiu pune jumperul pr pozitia master la HDD-ul pe care ai instalat windows-uliar la celalalt HDD pune jumper-ul pe slave sau cable selectti le vede in bios ????daca da e simplu

Link spre comentariu

La P-ATA (Parallel ATA, ca opus lui S-ATA, adic? Serial-ATA) cap?tul cablului este cel unde ar trebui s? fie drive-ul Master ?i mijlocul este cel unde ar trebui cuplat drive-ul Slave. Dac? pui ambele discuri pe Cable Select ?i conectezi corect, o s? ai hardul care trebuie drept Master ?i nu-?i vei mai bate capul. Am întîlnit multe cazuri cînd lucrurile nu mergeau decît pe Cable Select.Asta, a?a, ca o informa?ie (sper) util?. :smt115

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări