Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Blochare Calculator

Vizitator LORIAN

Postări Recomandate

Eu chiar am spalat cu sapun si o pensula un radiator de celeron.Era lipicios,cand l-am scos,de la fumul de tigara care s-a depus pe radiator.Spre exemplu am un MSI mx440 cu 64mb ram overclock-ata din fabrica de la 350 la 405 mhz cu radiator pasiv la care dupa aproximativ o ora se blocheaza la un joc gen nfs(mai tarziu am aflat ca are protectie interna la 175 grade).Rezolvarea:ventilator.Dezavantaj:praf si scame.Btw,sunt ateu.Daca ai un prieten fumator (care fumeaza in camera cu calculatorul),de curiozitate la un an de "afumare" a unitatii,scoate radiatorul de la procesor si tine-l in mana.Ai sa remarci imediat "adezivul".Daca faci desprafuirea,incearca dupa aspirare (foloseste si o pensula cand aspiri,nu forta cu tubul aspiratorului in locurile unde nu ajungi),daca ai acces la un spray cu aer comprimat foloseste-l la fantele radiatoarelor de la procesor/placa video/chipset(nu folosi compresor sau altceva-are ulei si alte lichide plus ca are presiune prea mare).E o idee buna sa te uiti in Control Panel / Administrative Tools / Event Viewer.Acolo ai erorile generate in windows:Application pentru erorile de la programe si System pentru erorile de windows.Acolo nu apar de obicei cele legate de blocare la supratemperatura la care se activeaza protectia termica a procesorului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

4

• The Stressmaker

2

• oachy

2

• danb1974

1

@The Stressmaker - multumesc de sfaturi , dar chiar cu depanarea ma ocup (hard si soft)ce spui ai drepatate, singura chestie cu care nu sint de acord e apa si sapunulsa nu o iei ca pe ceva personalnumai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări