Vizitator LORIAN Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Salutare, Am si eu o problema :Am un calculator : Intell Pentium D 4 3ghz , NVIDIA FX 5500 256mb/128bit , 1gb ram.De vreo 2-3 luni intru intr-un joc oricare zuma,cs,dota,warcraft,fifa si dupa 30min,1ora,2,ore depinde se blocheaza calculatorul si numai pot face nimic trebuie sa dau rr la calc . Am Reformatat , Am curatat de praf , Am schimbat cu NVIDIA 5200 , Ati Radeon 9200 si tot se blocheaza deci zic eu..de la placa video nu este , virusi nu am .De la ce poate fi , vre-o idee/rezolvare pls ? Link spre comentariu
danb1974 Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Poate fi sursa sau memoriile Link spre comentariu
Vizitator LORIAN Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Cum pot verifica Sursa sau Memoria am 2 placute 512mb ddr2 frecventa 533 si hard am 81GB MAXTOR 6L080P0 si am verificat cu hddscan 2.8 xp si Bads - 0 Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Cum pot verifica SursaSursa doar cu alta functionala.am 2 placute 512mb ddr2 frecventa 533Incercati ,doar cu un banc de memorie,alternativ si vedeti daca doar cu una dintre memorii mai apare fenomenul,daca nu mai apare defectul,una dintre memorii este defecta. Link spre comentariu
Vizitator LORIAN Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 sorry de intrebare,,,dar ce este acest "banc de memorie" cum fac rost? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 sorry de intrebare,,,dar ce este acest "banc de memorie" cum fac rost?Pai aveti doua placute de memorie,banc de memorie este un termen pentru aceste placute,deci incercati cu o placuta(512MB) si apoi cu cealalta,daca cu una nu mai apare defectul,cealalta este defecta. Link spre comentariu
Vizitator LORIAN Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Multumesc acum 5-6 zile am scos o placuta si am lasat-o pe aialalta s-a blocat si dupa accea am bagat placuta cealalta pe slotul celelalt si tot s-a blocat..:( Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Atunci mai ramane sa verificati sursa(cu alta) si poate faceti o inspectie vizuala a placii de baza,pentru a depista eventualii condensatori umflati. Link spre comentariu
Vizitator LORIAN Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 umflati ? nu inteleg ma uit pe placa de baza si daca sunt indoiti sau ceva de genu ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 umflati ?Da,asa ca in poza(cei cu cerc rosu).[attachment=0]MB 01.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Da'i cu IntelBurnTest si in 15 min iti spune daca e stabil sau nu (asta daca nu se restarteaza pana atunci). Din experienta Pentium D sunt niste procesoare foarte fierbinti, vezi sa nu fie de la temperaturi. Temperaturile le vezi cu Everest. Link spre comentariu
Vizitator mick23 Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 vezi temperaturile ori cu everest ori cu speedfan care e mult mai mic si mai usor de utilizatvezi in bios pe cat ti-e pus AGP-ul 4x , 8xsi pt un test de memorie eficace facut din dos cu un CD de utilitare "hiren's boot cd"dar in primul rand incearca o alta sursa ca s anu te chinui degeabamai poti schimba si memoriile intre ele Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Pe langa asta verifica ce temperatura ai setata in bios la protectia procesorului si cum e temperatura cand iesi dintr-un joc (everest,speedfan,etc).Daca sunt apropiate e posibil sa fie asta problema.Roaga pe cineva care se pricepe sa schimbe pasta termala de la procesor,e posibil sa se fi uscat.Daca ai fumat in camera aia sa spele si radiatorul cu sapun/detergent.Poti face un test simplu:ia un ventilator de camera,da un capac de la unitate afara si pozitioneaza ventilatorul sa bata inspre unitate.Intra in joc si compara timpul de blocare cu/fara ventilator.Daca ventilatorul mareste timpul intre blocari atunci problema e de la temperatura. Link spre comentariu
oachy Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Daca ai fumat in camera aia sa spele si radiatorul cu sapun/detergent.Dumnezeule, ce mai poti sa auzi.................ce va cere omul, si ce il puneti sa faca .............. Link spre comentariu
iulisan Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Daca ai fumat in camera aia sa spele si radiatorul cu sapun/detergent.Dumnezeule, ce mai poti sa auzi.................ce va cere omul, si ce il puneti sa faca ..............Poate-i impins la extrem ce a zis The Stressmaker dar chiar poate aspira/curata radiatorul si coolerele de pe chipset daca are si restul de prin calculator.Nu m-ar mira chiar praf cu condens sa se fi depus pe undeva... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum