Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Blochare Calculator

Vizitator LORIAN

Postări Recomandate

Vizitator LORIAN

Salutare, Am si eu o problema :Am un calculator : Intell Pentium D 4 3ghz , NVIDIA FX 5500 256mb/128bit , 1gb ram.De vreo 2-3 luni intru intr-un joc oricare zuma,cs,dota,warcraft,fifa si dupa 30min,1ora,2,ore depinde se blocheaza calculatorul si numai pot face nimic trebuie sa dau rr la calc . Am Reformatat , Am curatat de praf , Am schimbat cu NVIDIA 5200 , Ati Radeon 9200 si tot se blocheaza deci zic eu..de la placa video nu este , virusi nu am .De la ce poate fi , vre-o idee/rezolvare pls ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

4

• The Stressmaker

2

• oachy

2

• danb1974

1

Cum pot verifica Sursa

Sursa doar cu alta functionala.

am 2 placute 512mb ddr2 frecventa 533

Incercati ,doar cu un banc de memorie,alternativ si vedeti daca doar cu una dintre memorii mai apare fenomenul,daca nu mai apare defectul,una dintre memorii este defecta.
Link spre comentariu

sorry de intrebare,,,dar ce este acest "banc de memorie" cum fac rost?

Pai aveti doua placute de memorie,banc de memorie este un termen pentru aceste placute,deci incercati cu o placuta(512MB) si apoi cu cealalta,daca cu una nu mai apare defectul,cealalta este defecta.
Link spre comentariu

Da'i cu IntelBurnTest si in 15 min iti spune daca e stabil sau nu (asta daca nu se restarteaza pana atunci). Din experienta Pentium D sunt niste procesoare foarte fierbinti, vezi sa nu fie de la temperaturi. Temperaturile le vezi cu Everest.

Link spre comentariu
Vizitator mick23

vezi temperaturile ori cu everest ori cu speedfan care e mult mai mic si mai usor de utilizatvezi in bios pe cat ti-e pus AGP-ul 4x , 8xsi pt un test de memorie eficace facut din dos cu un CD de utilitare "hiren's boot cd"dar in primul rand incearca o alta sursa ca s anu te chinui degeabamai poti schimba si memoriile intre ele

Link spre comentariu

Pe langa asta verifica ce temperatura ai setata in bios la protectia procesorului si cum e temperatura cand iesi dintr-un joc (everest,speedfan,etc).Daca sunt apropiate e posibil sa fie asta problema.Roaga pe cineva care se pricepe sa schimbe pasta termala de la procesor,e posibil sa se fi uscat.Daca ai fumat in camera aia sa spele si radiatorul cu sapun/detergent.Poti face un test simplu:ia un ventilator de camera,da un capac de la unitate afara si pozitioneaza ventilatorul sa bata inspre unitate.Intra in joc si compara timpul de blocare cu/fara ventilator.Daca ventilatorul mareste timpul intre blocari atunci problema e de la temperatura.

Link spre comentariu

Daca ai fumat in camera aia sa spele si radiatorul cu sapun/detergent.

Dumnezeule, ce mai poti sa auzi.................ce va cere omul, si ce il puneti sa faca ..............
Poate-i impins la extrem ce a zis The Stressmaker dar chiar poate aspira/curata radiatorul si coolerele de pe chipset daca are si restul de prin calculator.Nu m-ar mira chiar praf cu condens sa se fi depus pe undeva...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări