Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Senzor temperatura KTY conectat la AT Mega 64

Vizitator briliants

Postări Recomandate

Vizitator briliants

Salut, am nevoie de ajutorul vostru.Vreau sa fac un montaj compus dintr-un senzor de temperatura conectat la un AT Mega 64. Senzorul de temperatura e KTY 89. Cum se poate realiza conexiunea intre senzor si uC? Trebuie folosit si un amplificator intre?Daca ma puteti ajuta cu o mica schema electrica, va multumesc.O zi buna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

• nana

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

datasheetul de la kty89 nu prea "estem", am g?sit ceva asem?n?tor, tot senzor de temperatur?: http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... 5-152.html

s-ar putea s? fie la fel... dar nu bag mâna în foc!!!

nu se d? nici o schem? tipic? de utilizare... îns? din tabele reiese c? î?i variaz? rezisten?a propor?ional cu temperatura, ?i cum pinii mcu pot fi "sensibiliza?i" la varia?ii de curent sau de tensiune... va trebui s? intercalezi un convertor rezisten??-tensiune, sau rezisten??-curent...

succesuri! :d

Link spre comentariu

pai atunci e relativ super simplu generezi un curent constant pe rezistenta si o sa obti o variatie de tensiune, calucleaza max la care ajunge rezistenta in valoare si vezi sa ai tensi max de 5V=Icur*R(max)Icur=5/Rmax dupa care bagi pe un ADC de 8 biti si rezulta o rezolutie de x=5/2^8-1 si vezi cati mV ai pe rezolutie si citesti Adc-ul.uite aici un exemplu de functie citire adc in code vision avr proc la 16mhz#define ADC_VREF_TYPE 0x20// Read the 8 most significant bits// of the AD conversion resultunsigned char read_adc(unsigned char adc_input){ADMUX=adc_input|ADC_VREF_TYPE;// Start the AD conversionADCSRA|=0x40;// Wait for the AD conversion to completewhile ((ADCSRA & 0x10)==0);ADCSRA|=0x10;return ADCH;}void init_adc(void){// Analog Comparator initialization// Analog Comparator: Off// Analog Comparator Input Capture by Timer/Counter 1: OffACSR=0x80;SFIOR=0x00;// ADC initialization// ADC Clock frequency: 125.000 kHz// ADC Voltage Reference: AREF pin// Only the 8 most significant bits of// the AD conversion result are usedADMUX=ADC_VREF_TYPE;ADCSRA=0x87;}main(void) {int adc;init_adc();adc=(int)read_adc(1); //nr din paranteza reprezinta portul adc pe care pui intrarea.}Sper ca am fost destul de explicativ, acu mai depinde si de tine sa pui mana pe datasheet si sa te uiti ce se intampla pe acolo. Si sa intelegi si ceva din program nu doar copy/paste

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări