Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

uTorrent

yo9hnf

Postări Recomandate

Va salut !Am si eu o buba cu torentele...Viteza mea de download este foarte buna....4-5Mb/sec...ajunge si la 7-8Mb/sec.Problema este ca de foarte multe ori, viteza asta are o forma de semnal triunghiular....urca si apoi scade, urca, scade...tot asa.De la ce sa fie?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

6

• thefirstdj

2

• MifTy

2

• radue

1

Top autori în acest subiect

coincid vârfurile cu un maximum de folosire a hdd-ului??? :rade: cu asemenea vitez?, dac? hardul e mai lent, mi se pare normal... vezi c? po?i seta o vitez? maxim? de download din op?iunile lui...sau ia un hard mai rapid...

Link spre comentariu

prindeam ?i eu viteze din astea, ?i începea s?-mi "?ipe" hardul ritmic... nu putea ?ine pasul cu viteza cu care trebuiau scrise datele...acum, nu ?tiu s? fie alt? cauz?... mai are careva vre-o idee???

Link spre comentariu

Multe.

Poate fi de la modul în care transfer? dispozitivul intermediar între ?eava provider-ului ?i calculator (modem cablu, ADSL, router etc.), poate fi de la modalitatea de a face traffic shaping la ISP, poate fi într-adev?r ?i de la viteza de transfer cu hardul (dar m? îndoiesc foarte, viteze de 4-5 Mb pe secund? înseamn? o rat? real?, în kilobytes, de aproape 10 ori mai mic?, ?i înafar? de cazul cînd hardul e de pe vremea str?bunicii, va suporta 500 kB/s f?r? nici o problem? - evident, dac? era vorba de 4-5 MB pe secund?, e ceva mai nasol, dar tot mult sub limita ratei de transfer a unui hard decent). ?i multe alte cauze (cum ar fi, cineva care are torrentul ?i l??imea de band? e nemul?umit c? cineva-l blocheaz? - outgoing traffic influen?eaz? foarte mult impresia de "rapiditate" a leg?turii internet, chiar dac? downstream-ul nu e afectat - periodic deconecteaz? "sugativa" care-l deranjeaz?)...

Oricum, la torrente nu trebuie s? fii ner?bd?tor. Leg?tura cu internetul presupun c? e permanent?, a?a c? nu conteaz? prea mult c? mai stai înc? jum?tate de or? ca s? tragi ce ai de tras... ner?bdarea se pedepse?te... :nebun:

Link spre comentariu

Cand ai transfer de viteza mare, atat download cat si upload, procesorul este folosit foarte mult, iar uneori nu face fata. Nu este de la hdd problema. Asa patesc si eu, cand dau jos ceva, mare lucru nu mai pot sa fac la pc. Bine ca nu am mult de asteptat totusi...

Posted Image

Link spre comentariu

Eu zic ca poate sa fie de la hardware ( echipament de retea, tip de placa de retea etc ) sau de la trafic shaping, cum spunea Bogdan mai sus.Am patit si eu asa, numa ca la mine era ceva defazat cu uploadul ( o sinusoidala rosie ear fi fost uploadul si una verde defazata cu 180 de grade ar fi fost uploadul ). Un coleg de la serviciul unde lucram a spus ca ar fi fost de la placa de retea ( in sensul ca nu ar fi fost full duplex ) dar nu cred, deoarece doar cateodata se comporta asa.Procesorul nu are nicio treaba cu asta, ceea ce iti arata tie este traficul de pe LAN care-l faci. Procesorul e un tab mai in stanga.Edit: nu am observat ca ai selectat si procesorul, dar cu toate astea datele nu se schimba cu nimic. Procesoul nu afecteaza traficul facut de placa de retea asa cum se crede in cazul acesta.

Link spre comentariu

În cazul de mai sus, b?nuiesc c? e din cauza vitezei la upload. uTorrent-ul face multe chestii pe lîng? download: calculeaz? checksum-uri, recompune fi?iere, verific? integritatea, retrimite solicit?ri de pachete dac? g?se?te ceva în neregul?, ?i asta o face doar pentru un singur utilizator, la download. La upload, trebuie s? se ocupe de toate apelurile astea pentru nu unul, ci (conform imaginii) 25 de "sugative". Orice admin de re?ea ?tie c? atunci cînd deserve?te un serviciu pe internet, dac? serviciul este popular, sistemul ajunge repede la limita capacit??ii de procesare. De aia se pun calculatoare puternice în nodurile de comunica?ie, sau ?i mai bine, dispozitive hardware dedicate.Asta e, eventual limiteaz? num?rul de upload-uri la o cantitate decent?, s? zicem 10 peers deservi?i, nu mai mult. În cazul ?la, cred c? procesorul ?i-ar face fa?? cu brio, iar leg?tura n-ar mai fi sufocat?.

Link spre comentariu

radue, ai perfecta dreptate! Nu m-am exprimat eu corespunzator in momentul in care am zis ca iti mananca procesorul. Din cauza multitudinii de conexiuni, sa zicem cu 200 de useri cu care faci si download si upload, CINEVA trebuie sa faca managementul acelor conexiuni. Placile de retea de server (alea de la 200 lei in sus) proceseaza (hardware) conexiunile. La noi, care avem placi de retea de 20 lei sau onboard, toata procesarea cade in seama procesorului si asa este cel mai nasol. Cu cat ai mai multe conexiuni, cu atat iti "rupe" procesorul mai tare.

A se observa in imaginea pusa de mine numarul de conexiuni este aprox. 100, iar procesorul este folosit la 60%. Imaginati-va cum sta treaba la cateva sute de conexiuni...

Ca o paranteza: in momentul in care transfer de pe stick (sau pe stick), procesorul n-are nici cea mai mica treaba, desi viteza de transfer este mult mai mare decat cea de pe internet, adica un pic peste 30MB/s.

Link spre comentariu

O sa incerc sa limitez foarte mult uploadul cand o sa mai dau jos si o sa vad.

Later EDIT:

Am reusit.

Este o setare : Alternate upload rate when not downloading (kb/s)...si i-am setat 0.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am copiat un film pe hardul respectiv cu total commander. Viteza variaza intre 20 si 23Mb/sec, si nu scade DELOC sub 20MB/sec. Deci practic transferul hardware duce. Am umblat pe la setarile de la cache.... ; incepuse sa dea jos cu peste 9Mb/sec pana se bloca utorrentul.O versiune mai veche credeti ca ar merge?

Link spre comentariu

Sub grafic jos langa DHT nu iti scrie cumva disk overload?cand apare "disk overload" downloadul/uploadlul se opreste pana cand hdd-ul este capabil sa satisfaca cererile(din partea utorrent).Din experienta pot sa spun ca apare cand cache-ul este mic si dld vreo 10 torente simultan cu viteza de 8..10MB.si pe langa asta mai si copiezi pt hdd-ul in cauza,de pe un alt hdd sau muti fisiere.viteza hdd-ului nu prea conteaza,la torente hdd-ul nu scrie/citeste fragmente fisiere mari ci multe si marunte..O solutie este sa maresti disk cache.

http://i46.tinypic.com/2wbxeea.jpg

Link spre comentariu

mama lui !Merge de rupe ! Merci mult !Nu stiu cum naiba, dar inainte mergea fara nici o modificare. Am mai incercat sa modific cacheul, viteza creastea, dar se bloca utorrentul.Acum merge teava cu 7-8Mb/sec.Multumesc tuturor !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări