Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Visaton BG 20

Electron

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Electron

5

• Shambala

1

• VTP

1

• carageae

1

Top autori în acest subiect

Filtrele oricum nu dispar pentru ca sunt doua difuzoare distincte acolo.

Nu reusesc sa vad difurile de la P.Audio despre care vorbesti.

Cred ca exista cel putin o greseala pe site-ul de la Visaton pt. ca sunt 2 parametri cu valori cam suspecte pentru acest pret (~30 Euro buc.) si anume:

Qts=0,32

Fs=36 Hz (?!)

Fiind un difuzor pro mi-e greu sa cred ca Fs=36 Hz, mai ales pt ca am vazut niste incinte facute cu un asemenea difuzor

http://www.visaton.com/english/artikel/art_576_6_20.html si care aratau cu totul si cu totul altceva, si anume Fs=85 Hz !!!

Din nou fac apel la niste pareri autorizate.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator buhu

http://www.visaton.com/english/artikel/art_135_1_3.html

Ideea de banda larga si difuzoare coaxiale a inceput sa-mi surada din ce in ce mai mult. E bun pt. Hi-Fi? Mi-e cam greu sa cred ca are Fs=36 Hz. Ceva e suspect la mijloc. Pareri autorizate?

Cam cu intarziere raspund dar poate mai inetreseaza pe cineva .Despe difuzorul acesta pot sa spun ca este excelent (la banii pe care ii dai) ,Cateva dintre calitatile lui care m-au impresionat: chiar are Fs =36 Hz deci duce foarte bine pe partea de bas daca nu se exagereaza cu volumul statiei ,mediile sunt placute (calde dupa gustul meu),in shimb la inalte nu exceleaza avand nevoie de putin ajutor de la un tweeter ,nu zic ca nu are inalte ci doar ca nu urca destul si are lacune(se vede si di raspunsul in frecventa ca dupa 5 Khz cam are probleme) ,un alt punct forte este sensibilitatea care dupa ei este 92 dar dupa calcule e mai mare (93-94) si in plus eu i-am facut incinta VTP.

In concluzie mi se pare un difuzor bun ca fulrange dar excelent daca se completeaza cu tweeter cu taierea de la 5 Khz

Posted Image

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Din intamplare am gasit topicul asta uitat de lume si deschis chiar de mine si bine am facut. Foarte bine lucrat buhule. Imi place cum arata incinta ta. E exact modelul de VTP din Tehnium?

Link spre comentariu
Vizitator buhu

Din intamplare am gasit topicul asta uitat de lume si deschis chiar de mine si bine am facut. Foarte bine lucrat buhule. Imi place cum arata incinta ta. E exact modelul de VTP din Tehnium?

Da e vtp-ul din tehnium la care am adus eu mici modificari
Link spre comentariu
Vizitator buhu

Difuzoarele le-am comandat de la vitacom ca Vasile a zis ca nu aduce modelele astea ,asa ca :VS-BG20 LSP.2-WAY 8" COAXIAL VS-BG20 / LSP.2-WAY 8" COAXIALPret unitar pe BUC: 115,8824 lei, 1.158.824 lei vechi 115,88241.158.824 iar inalta dtw 12 ng:VS-DTW8.12NG/8 LSP.1"DOME 8 OHM >2000HZ VS-DTW8.12NG/8 / LSP.1"DOME 8 OHM >2000HZPret unitar pe BUC: 140,4202 lei, 1.404.202 lei vechi 140,42021.404.202 Difuzorul bg20 suna chiar bine pe partea de bas medii (unii au zis chiar ca nu e nevoie de inalte, dar mie nu imi e de ajuns pt inalte)Am folosit biamplificare cu crossover activ si amplificatoare in clasa A (Bebe-ul lui nelson pass)Parera mea ca suna foarte bine (mai alesla investitia facuta)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 9 ani mai târziu...

Salutare tuturor!

Desi au trecut mai bine de 10 ani de cand a fost deschis acest topic, intreb aici, ca sa nu deschid unul nou:

A mai facut cineva ceva cu aceste difuzoare? Am o pereche si pt. ca nu mi-au placut cum suna - nu am pus nimic pt. temperarea mediilor - le-am pus deoparte pt. un amplificator de instrument.

Acum mi-a venit randul sa fac ceva boxe - am ceva material disponibil si pana o sa am bani de Fostex FE206en, care ma tenteaza, as face ceva hornuri sau VTP cu aceste difuzoare, macar de teste, au acelasi diametru de decupare...

Ceva idei?

Chiar proiectul de mai sus mi se pare interesant, chiar daca nemtii de pe forum spun ca suna ca un bass-reflex...nu ma deranjeaza, daca suna bine, dar eram si curios sa aud ce are caracteristic un horn...mai ales ca eu ascult preponderent muzica clasica si soft jazz...

Editat de carageae
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator audio1

si eu ascult jazz clasic .BG20 sunt niste difuzoare exceptionale pentru pretul lor .Am acitit mult despre boxe si am ales constructia incintelor inchise . Ele sunt singurle care dau grup delay mic.Acesta este cel mai important parametru in audiofilie .BG20 au randament foarte mare ,se pot asculta si la o sutime de watt .La 1W deja se aud tare .Incintele inchise sunt foarte permisive in ceea ce priveste litrajul lor . Boxa nu functioneaza acordata cu difuzorul .BG20 are in specificatii o frecventa de rezonannta destul de joasa k dar in practica BG20 nu prea reda basi .De fapt aceste difuzoare de banda larga au o caracteristica monoton crescatoare spre inalte .Au tendinta sa sune prea "luminos" .Ca sa redea totusi basi BG20 are nevoie de o incinta mare .As recomanda  o incinta etansa ( ermetica inchisa ) de 80 de litri facuta din MDF de 18 mm .( Hornbach ) .In interior sa aiba foarte multe nervuri sau srertare de intarire .As recomanda palsarea acestor sertare de intarire sa fie cat mai dese , chair un sertar la 15 cm ar fi foarte indicat .Aceste sertare interioare vor avea gauri mari de tot in ele ca sa permita circulata sunetelor .Sertarele vor fi lipute pe toate cele 4 laturi ale lor de peretii interiori ai boxei .Structura interna finala va fi asemanatoare cu cochila unei corabii din lemn sau cu structura interna a  unei aripi de avion cu nervuri ( sertare ) plasate cat mai des la 15 cm sau chiar la 10 cm una de alta .Tot volumul interior va fi umplut cu pernite din etamina sau tifon umplute cu vata . Vata minerala va fi rasfirata inainte de a fi plasata in pernite . Sa nu fie prea indesata .Aceste pernite se vor plasa peste tot intre sertarele de care vorbeam .Chiar in spaetle difuzorului se va palsa o strucura piramidala cu varful spre difuzor pentru a "sparge " una principala generata de spatele difuzorului si de a o imprastia in diferite directii in interiorul boxei cu scopul de a o anihila (  fiind  maruntita in prealalbil ) .Volumul de 80 de litri va fi volum net de aer , Sertarele , nervurile de intarire se vor scade din volumul interior al boxei rezaultand un volum net de 80 litri.Deci boxa va avea un volum mai mare de 80 de litri .Chiar daca boxa va fi putin inestetica in sensul ca va fi mare in comparatie cu diametrul difuzorului nu va impacientati .Aceasta boxa va suna foarte bine .Raportul dimensiunilor boxei va fi 1.62 x 1 x 1.62 .Toate laturile vor fi proportionale cu aceste valori .Nici una din laturi nu este dublul celeilalte , nici tripul celelialte . Astfel rezonantele inerioare vor vi mult micsorate . De-a lungul spatelui boxelor lipiti  in cant 2 nervuri din MDF pe inaltimea boxei pentru rigidizare suplimentara . Ele vor fi cat mai late , sa zic de 5 cm si vor fi inalte cat boxa . Etansarea boxei se verifica asa , se impunge membrana difuzorului si se tine asa un timp , apoi se elibereaza . Membrana trebuie sa revina incet in pozitie initiala .Nu folositi filtre pt BG20 , mergeti pe constructie purista . Orice filtru va introduce defasaje si va degrada groul delay ul.Decupati cu o forfecuta de unngii calota de inalte difuzorului si eliminat-o cu totul .Adaugati difuzorului BG20 un tweeter Hertz DT24.3 cu filtrul lui cu care se livreaza . Plasati tweeterul pe o lamela in fata lui BG 20 dar putin excentric ca sa nu obturata centul lui BG 20 de unde vin mediile adevarate . Plasarea tweeterului  in fata lui creaza o imagine punciiforma a sursei  de semnal .Asezati boxele la 1 metru distanta de perete.Pe cat posibil nu le lipiti pe perete . Puteti monta difuzorul pe orice latura a boxei .Asezati putin asimetric difuzorul fata de axele panoului frontal . Aceasat dezaxare va contribui la micsorarea rezonantlor parazite din interorul boxei .Asezati-la la locul auditiei si apoi inaltati boxele  pe  stand in asa fel incat tweeterul sa fie exact la inaltimea urechii .Adaugati  un subwoofer ( nu un woofer ci un subwoofer ) Subwooferul va fi tot de tip inchis ( etans ) .El va fi folosit la o putere foarte mica . Practic sa nu se auda ca ar iesi in evidenta ci doar pentru a completa un pic lipsa de basi a lui BG20 .Tweeterul poate fi conectat printr-un L-Pad.Incercati construirea unui amplificator de pe siteul www,firstwatt.comPlasati cat mai multe obiecte in camera de auditie , ele vor micsora reflexia sunetului pe pereti .Aseazati covoare si carpete peste tot pe podea . Draperie din catifea .Se pot executa tablouri mari false din etamina sau alta apnza rara care de fapt in interior vor avea rame pline cu vata.Aaezati-va in pozitia de auditie .Rugati pe cineva sa plimbe o oglina pe perete .Locul unde veti vedea boxele inacea  oglinda va fi locul unde veti monta aceste tablouri false .Aseazati suspendate de tavan cateva palci de rigips la o oarecare distanta de tavan si intre ele .Undele acustice vor intra intre tavan si acele palci libere vor apre acolo niset reflexii care in final vor micsora ecoul camerelor . Capitonati usa . , partea de jos a meselor .Aseazati pe pereti diverse carpete sau tablouri japoneze din material textil .Difuzorul BG 20 este atat de bun incat merita aceste amenajari .Un difuzor mai bun ar fi Visaton B200 dupa care ar urma seriile Lowther .http://www.lowtherloudspeakers.com/Sigur ca si Fostex au pozitia lor dar Lowther sutn lideri .Cu toate aceste difuzoare de banda larga se poate incerca open baffle adica difuzorul nu va mai fi amplasat in boxa ci va si montat pe un simplu panou .singura problama este ca acel panou trebuie sa fie de suprafara foarte mare , cat mai mare .Un player audio foarte  bun este DVD ul Philips cu USB din seria DVP  24 biti 192 KHz .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări