Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Potentiometru la intrarea "Front Panel" a calculatorului

Bulanu

Postări Recomandate

Buna ziua,Incep acest post prin a va cere putin ajutor... am o carcasa Game Cube, la care m-am gandit sa-i dau un "Tuning" ...Vreau sa montez pe fatza, un potentiometru, care sa aiba legatura cu iesirea audio de pe Front Panel..., pt casti...Credeti ca voi reusi acest lucru? el are o mica placuta pe care sunt prinse intrarile jack in/mic, o sa fac o poza la ea maine si va dati seama....Va multumesc :dans:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bulanu

6

• remus68

3

• indy666

2

• yo4hhp

1

Top autori în acest subiect

Se poate realiza ce vrei tu. De pe placa de baza pleaca la Front Panel este un cablu format din mai multe fire, acolo trebuie sa identifici 3 fire si anume cele 2 plusuri si masa (front right si front left) care vin la mufa de casti de pe fata unitati.

Pe acele 3 fire pui un potentiometru stereo pe care il legi exact ca in imagine http://i8.tinypic.com/4pmep3c.jpg.

Bafta !!

Link spre comentariu

Iti multumesc pentru sfat, dar, nu ar fi mai bine sa gasesc acele fire si sa fac montajul de alte fire direct pe placuta? adica, sa nu stric cablul ala?+ ca, nu ar trebui sa tin cont de un anumit potentiometru? V, mAh, ohmi, ceva??

Link spre comentariu

Vreau sa fac ceva asemanator, dar cu niste boxe puse in paralel si nu stiu ce valoare sa aleg pentru potentiometrul "satelitilor" - amplificatorul scoate maxim 30W pe 8ohmi, "satelitii" au 20W si 4ohmi.Merge tot un 50Kohmi?Multumesc.

Link spre comentariu

Castile au 32 ohmi

Pe firul castilor cu impedanta de 16...32 ohmi este montat un potentiometru de 500 ohm...1K , deci poti monta unul de aceeasi valoare inainte de mufa pentru casti.

Vreau sa fac ceva asemanator, dar cu niste boxe puse in paralel si nu stiu ce valoare sa aleg pentru potentiometrul "satelitilor" - amplificatorul scoate maxim 30W pe 8ohmi, "satelitii" au 20W si 4ohmi.

:speriat Nu poti monta potentiometru de volum la iesirea unui amplificator de putere ! Acesta trebuie montat la intraraea amplificatorului pe linia de semnal.
Link spre comentariu

credeam ca-i ok sa pun potentiometre pe medii/inalte daca sunt in paralel

Daca ai niste reostate de putere, bobinate, de vreo 50W, le poti utiliza ! Se gasesc in generatoare de curent continuu pentru sudura, modele vechi, unde regleaza curentul de excitatie ... iarna te ajuta si la incalzirea camerei !
Link spre comentariu

Castile au 32 ohmi

Pe firul castilor cu impedanta de 16...32 ohmi este montat un potentiometru de 500 ohm...1K , deci poti monta unul de aceeasi valoare inainte de mufa pentru casti.
eu am casti profesionale, nu am pocneli de-alea cu potentiometru pe ele.. dar am inteles ce vrei sa spui, multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări