Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am si eu nevoie de putin ajutor va rog

adyyo

Postări Recomandate

Salutari.De vreo cateva zile ma apucat si pe mine febra construirii unei masini de gaurit in coordonate.Toate bune si frumoase, partea mecanica am realizat-o in proportie de 95% dar problemele sunt urmatoarele:1. Nu reushesc sa gasesc toate detaliile legate de controlare. Vreau sa o controlez de la PC. Din p.d.v. al schemelor pt comandat motoarele pas cu pas unipolare nu am probleme, in schimb nu reusesc sa gasesc o schema pentru a comanda shi un motor pas cu pas bipolar. Ideea ar fi ca eu vreau sa pot comanda 3 MPP unipolare shi unul bipolar prin acelasi port paralel (X,Y, shi gaurire, unipolar, iar Z bipolar pt k am tot ansamblul mecanic gata facut scos dintr-un flopy). 2. Shtiu ca sunt destule programe care shtiu sa lucreze cu masini de gaurit in coordonate, si ash vrea sa ma ajutatzi cu ceva tutoriale sau indicatzii cum ash putea sa folossesc un astfel de program (sau sa imi scriu singur un program in C++, fiind cam singurul limbaj pe care lam studiat in facultate cat de cat).Multzumesc anticipat

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ady_marinescu

1

• adyyo

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pentru gaurire nu trebuie motor pas cu pas (MPP). Un simplu motor DC, dar de turatie ceva mai maricica.

Si oricum nu cred ca gasesti driver pt. MPP care sa comande in acelasi timp si bipolare si unipolare.

Informati gasesti aici:

software: viewforum.php?f=196

mecanica: viewforum.php?f=194

electronica: viewforum.php?f=195

scule si unelte: viewforum.php?f=200

Pe partea de electronica, un driver facut si testat este : http://pminmo.com/3axis/3axis.htm

E un driver pt 3 unipolare all-in-one ( nu mai trebuie altceva - legi la el motoarele si alimentarea si il bagi in mufa paralela la PC).

Ai acolo pt el tot: schema, cablaj, piese, layout, explicatii, poze, debug si un forum pt rezolvarea eventualelor probleme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări