victoras21 Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 la motoarele de storcator se folosea un condensator pe alimentare imi poate spune cineva ce valoare avea si cum era cuplat cu motorul,multumesc :cry: Link spre comentariu
Vizitator lochness Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 am un motor universal cu codul MCA 52/64-148/AD9 de la o masina de spalat Indesit cu tot cu placa electronica si toate firele. pe el zice ca are 430 W, 2A, 11500 rpm, 50/60 hz, thermally protected. . acest motor impreuna cu cureaua si fulia as vrea sa-l folosesc pentru a antrena un polizor cu banda ca acesta: ar fi posibil ? Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Normal ca e posibil dar iti trebuie un cuplaj elestic-ceva cu cauciuc.Privitor la turatie motorul pe care il ai are turatia prea mare.Trebuie sa-ti calculezi ce turatie ai nevoie.In general se specifica viteza maxima pentru banda abraziva respectiva=viteza periferica roata antrenoare,dupa care trebuie sa vezi ce turatie iti rezulta la rola antrenoare.Formula de calcul-v=pi*D*n/60 in care v-m/s,D-m,n-rot/minut,pi-3,14Nu sint documentat dar e posibil ca viteza sa fie undeva la 10-20 m/s.Asa ,din "avion',as zice ca un motor cu 1500 rot/min de putere minim 250 W este bun.Se poate scadea viteza motorului tau electronic insa vei pierde la putere.Succes! Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 interesanta propunere. este fezabila, dar cum zicea si BRANCA, trebuie recalculat un pic.asta din poza are motor de 3000 si fulia lui e "din ochi" cam cat cea din poza ta, deci tu ar trebui sa ai o fulie cam de 3-4 ori mai mica in diametru (la motor de 10-12000). singura problema ar fi ca aderenta la banda va fi mi mica, neavand infasurare destula.ma bate gandul sa fac si eu asa ceva la un moment dat, dar as face din alt motor si cu doar 1 lagar inafara motorului. daca nu ai alt motor, incearca sa faci un reductor, desi cred ca se complica prea mult. Link spre comentariu
unuldinei Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 intrebare afara din concurs ... mai aveti motorul Acela mca 52/64 - 148/ad9 ? mi-ar trebui sa-l pun la masina de spalat ... exact modelul asta e cel care s-a ars ... Link spre comentariu
Vizitator lochness Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 intrebare afara din concurs ... mai aveti motorul Acela mca 52/64 - 148/ad9 ? mi-ar trebui sa-l pun la masina de spalat ... exact modelul asta e cel care s-a ars ...Din pacate nu. L-am dat la schimb cu altceva. Link spre comentariu
unuldinei Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 multumesc pt raspuns, mai caut... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum