Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

polizor de banc


Vizitator obitzu

Postări Recomandate

Vizitator obitzu

salut,am si eu o intrebare :la motoarele functionale de la masinile de spalat se poate pune o piatra de polizor pentru al face polizor de banc(eu asa stiam dar vroiam sa fiu sigu)multumesc]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • unuldinei

    2

  • Spitfire

    1

  • DREDD

    1

  • miron1947

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

motor de la un storcator nu o sa aiba o viteza mai mica?

In mod normal pe stoarcere viteza de rotatie este mai mare,chiar la masinile de spalat cu un singur motor,prin modificarea numarului de poli(4 poli spalare,2 poli stoarcere) se mareste turatia.Verificati ce scrie pe motor sau cati poli are,daca sunt 2,aveti cca 2800 ture/min,daca este cu rotor bobinat,poate atinge turatii pe care piatra de polizor sa nu le suporte si sa se dezintegreze/sparge si daca nu are aparatoare de protectie sa produca rani grave,chiar mortale.
Link spre comentariu

Am facut eu un astfel de polizor cu motor de "Albalux", merge foarte bine, motorul e asincron cu rotorul in scurtcircuit("colivie de veverita"), foarte silentios, practic nu trebuie decat filetat axul motorului si doua piulite pe el care sa tina piatra.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

trebuie sa ai grija cu pilitura obtinuta din polizare sa nu iti intre la bobinaj si sa iti faca scurt intre spire,carcasa motorului sa il legi neaparat la impamantare :nas:

...si un o aparatoare pt piatra(sa nu-ti sara-n cap,cand se sparge in mers -si numai in mers se sparge!)+impamantare
Link spre comentariu

Nu stiu daca aparatorul pt disc foloseste la ceva (pe de-o parte ma gandes ca producatorii nu-l pun degeaba) dar cred ca mai bine e ca inainte de alimentarea motorului, sa dai de disc in jos ca sa ia directia dorita, pentru ca spanul sa se duca in jos.

Link spre comentariu

Nu stiu daca aparatorul pt disc foloseste la ceva (pe de-o parte ma gandes ca producatorii nu-l pun degeaba) dar cred ca mai bine e ca inainte de alimentarea motorului, sa dai de disc in jos ca sa ia directia dorita, pentru ca spanul sa se duca in jos.

Motoarele asincrone de masina de spalat stiu ca au sensul se rotatie bine determinat ( dat de o infasurare auxiliara conectata permanent printr-un condensator) deci nu se va invarti in sensul impulsului initial ( in timpul procesului de spalare nu are cine sa-i dea acest impuls) . S-ar comporta asa cum spuneti dumneavoastra daca nu ar fi conectata acea infasurare, dar nu as vedea rostul acestui artificiu.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Un motor de masina de spalat are cateva particularitati. Trei dintre ele le mentionez aici:1 - Este motor deschis deoarece lucreaza intr-un mediu ferit de praf industrial, atat cel de la cuva de agitat rufele, cat si cel de la centrifuga (m-am referit aici la motoarele masinii de spalat romanesti ALBALUX 7) Acest lucru duce la o buna ventilatie si deci o eliminare eficienta a caldurii, deci motoarele sunt in general subdimensionate, daca ne referim la bobinaj;2 - Arborele motor are un diametru de 11...12 mm;3 - Are o lungime in consola a portiunii de utilizare a arborelui destul de mare (50...60 mm) comparativ cu diametrul arborelui, iar portiunea unde se fixeaza dispozitivul de utilizare, care in general este o fuluie din ebonita se situeaza la capatul acestei portiuni si deci momentul de rasturnare al arborelui fata de lagarul (rulmentul) adiacent este mare. Acest lucru suprasolicita atat rulmentul cat si arborele.Un motor de polizor are urmatoarele particularitati corespondente:1 - Este motor inchis deoarece lucreaza intr-un mediu care abunda de praf industrial. Acest lucru duce la o slaba ventilatie interioara si deci deficiente in eliminare eficienta a caldurii, deci motoarele sunt in general supradimensionate, daca ne referim la bobinaj;2 - Arborele motor are la polizoarele de mici dimensiuni un diametru d>=15 mm;3 - Are o lungime in consola a portiunii de utilizare a arborelui comparativ cu diametrul sau, astfel dimensionata incat portiunea unde se fixeaza dispozitivul de utilizare, piatra impreuna cu cele doua flanse de strangere se situeaza in imediata vecinatate a lagarului (rulmentului) adiacent. In acest mod momentul de rasturnare al arborelui creat de utilizator este minim.Din cele de mai sus se pot trage urmatoarele concluzii:1 - Piatra de polizor nu se poate monta (nu este recomandabil) direct pe arborele unui motor de masina de spalat. Vibratiile de tot felul si uzura rulmentilor vor fi atat de mari incat dispozitivul nu va avea o fiabilitate corespunzatoare. Este posibila ca varianta, utilizarea unui angrenaj cu transmisie prin curele trapezoidale sau late cu fulii;2 - Motorul masinii de spalat trebuie amplasat pe cat posibil mai departe de arborele separat al pietrei de polizor, si/sau protejat impotriva prafului;3 - Avand in vedere punctele 1 si 2, rezulta o constructie in general complicata, prin confectionarea arborelui si lagarelor suplimentare, precum si prin utilizarea transmisiei prin curele, deci se poate trage concluzia finala...;4 - ...ca un motor de masina de spalat nu are ca cea mai buna utilizare un polizor.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări