Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Overclock ATMega32

vladutz2000

Postări Recomandate

Am vazut mai multe proiecte pe net cu atmega32 in care chipurile sunt la 20 Mhz in loc de 16 (care e maximul , dupa cum scriu ei in datasheet)...am incercat si eu cu 20 Mhz si a mers perfect...stie cineva care ar fi frecventa maxima (prin maxima vreau sa spun frecventa la care nu o sa apara probleme) pentru overclock la un atmega32 ? cu 27 de mhz se poate ? sau e prea periculos

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nana

4

• vladutz2000

4

• MifTy

2

• godFather89

2

Top autori în acest subiect

poti pune si mai mult de 20MHZ daca e, dar trebe sa ai grija ca consumu de curent creste exponential si trebe sa pui un heatskin pe procesor ca se inching ca naiba. Trebe avut grija ca mai da si rateuri unele dispozitive de genu timere le de obicei. Eu am pus un proc la 24Mhz si a mers.

Link spre comentariu

eu l0am pus sa imi aprinda un led, facut cu timere PWM deci a mers vre-o 5 min l-am tinut sa vad daca merge si sa incins destul de bine si acrescut si consumu de curent pe la 60mA, cu tot ce consuma ledu. Dar daca vrei sa faci o aplicatie si vrei sa fie stabila atunci respecti indicatile din datasheet, in caz ca ai nevoie de un procesor cu viteza mai mare iei un AMR. Deci e decizia ta, eu unu nu as pune o aplicatie complexa pe un atmega care nu respecta atat alimentarea cat si frecv max din catalog unde scrie clar ca la atmega32 1/tCLCL Oscillator Frequency 0 8(pentru VCC=2.7 ->5.5V) 0 16 MHz(VCC=4.5 > 5.5V) Iar consumul normal al unui MCU este de aprox 8-12 mAeu am pus un atmega8-20PU la 24Mhz , adica din ala care are max 20 Mhz !!!!!Inca ceva vezi sa te duci cu VCC dincolo de 5V(adica mai mare, dar sa nu depasesti nici 5.5V) ca daca nu o sa suga curent mult si sigur se duce naibi !!!

Link spre comentariu

Avand in vedere ca ceea ce vreau eu sa fac foloseste un timer , o intrerupere , multe calcule pentru generarea de 4 canale de sunet si mixarea lor intr-unul singur , citeste mereu un port si controleaza un GLCD....cred ca asta s-ar numi proiect complex.deci raman la 16 Mhz

Link spre comentariu

dac? ai nevoie de curen?i mai mari, folose?te etaje de ie?ire cu tranzistoare sau AO, n-are rost s? faci overclock numai pentru asta...dac? ai nevoie de frecven?e de tact mai mari, treci la clase de mcu mai rapide, arm, risc, etc...

Link spre comentariu

dac? ai nevoie de curen?i mai mari, folose?te etaje de ie?ire cu tranzistoare sau AO, n-are rost s? faci overclock numai pentru asta...dac? ai nevoie de frecven?e de tact mai mari, treci la clase de mcu mai rapide, arm, risc, etc...

Pai prin cresterea curentului m-am referit ca, consumul creste datorita cresterii frecventei studiaza puntin conmportamentul tranzistorului si ai sa vezi ca la frecv mai mare => disipa mai mult deci creste si consumul. Din cate stiu atmega32 este un proc cu instruc RISC.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări