LUCI Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Stiti cumva cum se poate baga un transformator de sudura in baie de ulei de transformator.Merge facuta o cutie metalica si bagat pur si simplu sau cum se face? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Merge cum ai zis,da nu inteleg care-i avantajul??? Link spre comentariu
LUCI Postat Noiembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 trasfer mai bun de caldura Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Da ptr un transfer mai bun e in regula dar creste gabaritul destul de mult(daca e folosit stationar atunci e bine),dar mie personal mi-a cam trecut cu solutiile astea.Au aparut componente performante care fac dintr-un aparat de sudura ceva banal(regimul de lucru in comutatie),au multe avantaje greutate mica,incarca reteaua doar atat cat trebuie(se strica mai des,dar economic se compenseaza cu multe ++++).La sectiunea tehnica sudurii gasesti un aparat de sudura rusesc in cc ,(pentru hobby si ceva in plus este super).Succesuri. Link spre comentariu
rony2006 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Nu fa cutia din metal pentru ca ar fi ca o spira in scurt.Eu mi-am facut un aparat de sudura dintr-un transformator de cuptor cu microunde la care i-am rebobinat secundarul.Este mic si il poti duce intr-o mana.Intradevar, se cam incalzea daca sudam cu electrozi de 2-2.5 da i-am atasat un ventilator tot de la cuptorul cu microunde, printr-o palnie facuta din tabla de aluminiu.Daca vrei maine pun niste poze Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Nu fa cutia din metal pentru ca ar fi ca o spira in scurt.Eu mi-am facut un aparat de sudura dintr-un transformator de cuptor cu microunde la care i-am rebobinat secundarul.Este mic si il poti duce intr-o mana.Intradevar, se cam incalzea daca sudam cu electrozi de 2-2.5 da i-am atasat un ventilator tot de la cuptorul cu microunde, printr-o palnie facuta din tabla de aluminiu.Daca vrei maine pun niste poze imi cer scuze de offtopic sudezi cu 2.5 cu un trafo de la cuptorul cu microunde ? wow, fie cuptoul meu are un trafo mic fie nu imi explic cum ai facut.aveam la munca un aparat de sudura cu un transaformator de 3 ori mai mare ca ala de la cuporul cu microunde si dupa cateva minute intra protectia termica (se incalzea calumea) Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Nu-i o spira in scurtUnele cuptoare cu microunde aveau traf de pana la 2kWAparatul ala era chinezesc? Eu am sudat cu 2,2 cu siguranta de 10A pe alimentare Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Nu fa cutia din metal pentru ca ar fi ca o spira in scurt.Eu mi-am facut un aparat de sudura dintr-un transformator de cuptor cu microunde la care i-am rebobinat secundarul.Este mic si il poti duce intr-o mana.Intradevar, se cam incalzea daca sudam cu electrozi de 2-2.5 da i-am atasat un ventilator tot de la cuptorul cu microunde, printr-o palnie facuta din tabla de aluminiu.Daca vrei maine pun niste pozeUltima prostie pe care am facut-o ii ca am cumparat un aparat Einhell(chinezaria nemtilor),si ca sa sudez a trebuit sa ii pun un ventilator(Sunon 220v/35w)ca de nu, decupla intruna stb-ul(70grade)dupa doi-trei electrozi.Am zis ca nu ma mai complic cu chestii manufacturate care arata prost dar merg bine.Totusi eu stiu ca tr.-ul de la microwelle are un cordon de sudura pe tole(ca sa nu bazaie),m-a prins o lene instant cand am vazut ca e sudat si am renuntat la idee..PS.totusi cred ca materialul magnetic,tolele,de la microwelle e super. Link spre comentariu
rony2006 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Da, are tolele sudate, dar prima data l-am rebobinat fara sa il desfac, plimbandu-ma cu sarma de-a lungul curtii si inapoi.Apoi am taiat tolele si i-am facut un fel de sistem de prindere.De cand cu ventilatorul pot sa sudezi linistit 4 electrozi de 2, unul dupa altu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Sa inteleg ca te-ai plimbat cu sarma din primar?,buna idee,eu am scris mai sus ce am facut.Pe vremuri un tr. din asta era bun sa alimentezi Uf la cateva lampi de emisie acum ii bun la de toate, chiar daca izolatia la sarma este de clasa H(130grade)tot apar probleme in lipsa racirii fortate. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Nu-i o spira in scurtUnele cuptoare cu microunde aveau traf de pana la 2kWAparatul ala era chinezesc? Eu am sudat cu 2,2 cu siguranta de 10A pe alimentarespira in scurt nu stiu daca e dar chinezesc garantat - ma refer la chinezesc ordinar nu la chinezesc asa si asa.rony parca ai zis ca ai bobinat secundarul, la primar nu ma bag Link spre comentariu
rony2006 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Prima data am rebobinat secundarul plimbandu-ma cu sarma prin curte, tot transformatorul statea undeva in capul curtii.A doua oara pentru ca mai trebuia sa pun alta sarma, am taiat cu flexul tolele si am rebobinat secundarul ca la o bobina normala. Link spre comentariu
oachy Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 OFFTOPIC: daca vrea cineva "uloi de trafo" il servesc cu placere numai sa puteti sa il duceti ....... cat am Link spre comentariu
LUCI Postat Noiembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Transformatorul exista deja.E manufacturat mai demult.Dar dupa 20-25 electrozi e cald de iasa abur(fum) dintro bobina.Si vreau sa cresc contactul termic dintre bobina si mediu cufundadul in ulei de transformator.Intrebarea e din ce sa fac carcasa.Am mai vazut trafuri asa facute dar nu le pot desface sa vad ce si cum.Oricum ce am vazut aveau carcasa din tabla.Ma gandeam sa o fac si eu din tabla dar cum sa fac sa o inchid de tot sau sa las un loc pe unde sa se dilate uleiul cand se incalzeste,asta ma framanta. Link spre comentariu
Jimmy Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 ar merge sa faci un sasiu din cornier, bine ranforsat, si peretii sa-i faci din plexiglas lipit cu silicon, si in capacul de deasupra sa faci o gaura unde sa poti baga o palnie sa-l umplii cu ulei, si sa comunice cu exteriorul. ai putea sa mai faci o gaura si in partea de jos, intr-un perete lateral, cu capac etans, pe unde sa-l poti goli de ulei in caz de nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum