Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu 18F2550

ovy_pas

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ovy_pas

12

• vlad_2770

3

• kit

3

• Elef

2

Top autori în acest subiect

Am facut si asta si tot mort e dar in simulator merge fain....void main() { ADCON1 |= 0x0F; // Configure all ports with analog function as digital CMCON |= 7; // Disable comparators TRISA = 0xFF; TRISB = 0xFF; TRISC = 0x00; LATA = 0; LATB = 0; LATC = 0; while(1){ LATC.F0=!LATC.F0; Delay_ms(1000); }}

Link spre comentariu

Tu ai sigur probleme cu acea configurare. Programul sigur este bun dar cit timp nu ai configurarea buna nu iti va merge. Ce conteaza foarte mult daca alimentarea o faci de pe portul USB sau din sursa separata. Asta iar este o "buba". Si eu la inceput nu intelegeam de ce nu imi merg diferite programe de pe net dar apoi cind am sapat pe net am vazut ca eu aveam picul alimentat de la USB si alea erau proiecte cu alimentare separata. Nu pot sa atasez o poza cu configurarea si sunt cam multe de scris. Vezi ca la tine am vazut USB Voltage regulator OFF si eu il foloseam ON.

Link spre comentariu

Mersi Elef pentru procedurile bit test; test = !test; LATC.F0=test; si cealalta ... in simulator merge asa de fain...

Tu ai sigur probleme cu acea configurare. Programul sigur este bun dar cit timp nu ai configurarea buna nu iti va merge. Ce conteaza foarte mult daca alimentarea o faci de pe portul USB sau din sursa separata. Asta iar este o "buba". Si eu la inceput nu intelegeam de ce nu imi merg diferite programe de pe net dar apoi cind am sapat pe net am vazut ca eu aveam picul alimentat de la USB si alea erau proiecte cu alimentare separata. Nu pot sa atasez o poza cu configurarea si sunt cam multe de scris. Vezi ca la tine am vazut USB Voltage regulator OFF si eu il foloseam ON.

Ce proiect ai facut cu 18f2550? Daca nu poti face o poza poti sa procedezi astfel: - deschizi proiectul cu configurarea;- apesi tasta "Print Screen" ;- deschizi Paint si in Edit faci Paste sau apesi combinatia de taste Ctrl + V ;- iti va aparea poza cu configurarea in Paint, slavezi JPEG si inchizi.- o arhivezi cu WinRar iar arhiva o atashezi pe forum.Am doua montaje de test acum ... unul cu alimentare separata cu cuartz de 8MHz ... si unul cu alimentare din portul USB cu un cuartz de 20MHz...La ambele montaje 16F870 functioneaza iar 18F2550 nu vrea deloc...Eu tin sa cred ca nu am bitii configurati dar se contrazice cu faptul ca in simulator de ce merge cu bitii care am configurat si in realitate nu. Sau varianta 2 PIC defect dar se contrazice cu faptul ca programul se incarca in PIC cu succes se verifica cu succes... deconectez programatorul si inchid WinPic conectez iar programatorul deschid WinPic si fac iar o verificare sa fiu sigur si e ok.Trimitemi te rog configurarea si un hex testat pe 18F2550 daca ai pls...
Link spre comentariu

Pina la urma am modificat intr-un program ceva sa-l fac sa mearga pentru 18F2550 pentru a putea sa-ti dai seama unde este buba (i hate you, i hate you! :bataie ) si acum tot ce trebuie sa faci este o placa simpla cu un cuartz de 20MHz, 2 condensatori de 22pF (merg si de 20 sau 27 de pF), un condensator de 470nF la pinul 14 VUSB catre masa, si la portul B pentru B0,B1,B2,B3 cite o rezistenta de 1k si un led si in final o mufa USB (ti-am atasat si o schema) pe care o legi la un port USB al unui computer. Totul este alimentat din portul USB. Daca programul folosit pentru inscriere are o optiune Configuration bits set in code bifeaz-o, daca nu uite configuratia mai jos: #pragma config PLLDIV = 5 // (20 MHz crystal on PICDEM FS USB board) #pragma config CPUDIV = OSC1_PLL2 #pragma config USBDIV = 2 // Clock source from 96MHz PLL/2 #pragma config FOSC = HSPLL_HS #pragma config FCMEN = OFF #pragma config IESO = OFF #pragma config PWRT = OFF #pragma config BOR = ON #pragma config BORV = 3 #pragma config VREGEN = ON //USB Voltage Regulator #pragma config WDT = OFF #pragma config WDTPS = 32768 #pragma config MCLRE = ON #pragma config LPT1OSC = OFF #pragma config PBADEN = OFF// #pragma config CCP2MX = ON #pragma config STVREN = ON #pragma config LVP = OFF// #pragma config ICPRT = OFF // Dedicated In-Circuit Debug/Programming #pragma config XINST = OFF // Extended Instruction Set #pragma config CP0 = OFF #pragma config CP1 = OFF// #pragma config CP2 = OFF// #pragma config CP3 = OFF #pragma config CPB = OFF// #pragma config CPD = OFF #pragma config WRT0 = OFF #pragma config WRT1 = OFF// #pragma config WRT2 = OFF// #pragma config WRT3 = OFF #pragma config WRTB = OFF // Boot Block Write Protection #pragma config WRTC = OFF// #pragma config WRTD = OFF #pragma config EBTR0 = OFF #pragma config EBTR1 = OFF// #pragma config EBTR2 = OFF// #pragma config EBTR3 = OFF #pragma config EBTRB = OFFSpor la treaba si spune-mi ce ai reusit.

Link spre comentariu

Multumesc vlad_2770 pentru ajutorul acordat mi-a fost de mare folos... am reusit s-a aflu ceea ce nu mergea.Programul era bun, configurarile sunt cele recomandate de tine, dar greseala mea a fost ca am mutat folderul cu librariile .DEV si nu am schimbat calea si in Win Pic. Am observat ca pagina de configurare biti din Win Pic este goala si m-am dus in Messages si am vazut mesaj ca Win PIc nu gastete fisierul PIC18F2550.dev. Am creeat noua cale unde am folderul cu librarii atunci am vazut ca mi-au aparut bitii de configurare pentru 2550 din momentul ala mi-am dat seama ca sunt aproape. Am urmarit configuratia bitilor dupa lista trimisa de tine si am programat pic'ul si functioneaza ok.Multumesc mult!Am observat ca programul tau test comunica cu portul USB, cand am introdus mufa in port a inceput sa isi caute un driver pe PC. Ce aplicatie este ?Am vazut ca programezi in C18. E usor de lucrat in C18?

Link spre comentariu

Am modificat un program care este folosit pentru a comunica prin portul USB cu PC-ul simulind un port serial. Am adaugat sa-ti aprinda citeva leduri sa vezi daca configurarile la portul B sunt bune. Asa eram sigur ca ai sa poti verifica PIC-ul daca este bun sau nu. Ca daca nu s-ar fi aprins nici un led macar vedeai pe computer ca se incearca comunicatia cu acesta. Folosesc C18, dar nu pot spune ca m-a dat pe spate. Nu-i greu de folosit pentru aplicatii simple, dar deja daca vrei sa te joci cu acea comunicatie USB care simuleaza un port serial pe calculator la care sa mai adaugi alte sarcini PIC-ului dificultatea devine medie. Si eu am pierdut ceva timp prima data si tot din cauza unor configurari si a faptului ca acest PIC cind este conectat la portul USB trebuie sa stie daca alimentarea ii vine din portul USB sau din sursa separata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări