Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte

felixx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• felixx

23

• vioara

6

• CBI

4

• BF37

4

Top autori în acest subiect

ce am vrut sa spun este ca la nivelul asta de pret,ar fi mers macar un driver mai solid,desi mai mari nici nu am vazut sa aibe in oferta,probabil de aceea au si mers la limita cu cel de 1"Mi-au trecut si mie prin mana cateva drivere cu membrana de 1-1,75"(majoritatea PA :jytuiyu ) si nici unul nu a sunat bine chiar in conditii mai usoare decat acestea.Simptomele le stii,sunet dur,metalic,zornaiala,timbru de conserva etc.Lasand la o parte 'timbrul de horn',ce am vrut sa zic este ca avem totusi o membrana metalica 'fara xmax' si care reda prin zone apropiate de Fs.La astfel de distoriuni armonice(cele neliniare) ma refeream,nu la 'coloratiile hornului',unde e discutabil si dupa gusturi dupa cum ai explicat f frumos si tu(eu unul ma cam incadrez in categoria in care urechea in timp incepe sa sesize micile scapari si apoi sa ma concentrez mai mult pe ele decat de obicei) Dar daca nu zornaie la puteri omenesti,probabil ca pe asta s-au si bazat cei de la visaton.Hornul are deshiderea f mare ajutand la realizarea unui crossover f jos ,au pus si notch si nu va fi folosit la sute de wDe extensie in frecv la extremitati chiar nu e nimic de reprosat,eu personal pot sa traiesc si cu extensia unui driver de 1" cu f3 incepand pe la 17-18khz(dar fara break-up-uri urate)In rest,spor la treaba si vreme cat mai buna :da

Link spre comentariu

Lasand la o parte 'timbrul de horn',ce am vrut sa zic este ca avem totusi o membrana metalica 'fara xmax' si care reda prin zone apropiate de Fs.

Daca luam de buna ceea ce spun cei de la Visaton inseamna ca am un DR45 cu un fs de 600hz si un punct de 800hz.De la 600 la 800 ar fi un headroom de 200hz ...cam potrivit.As zice ca nu e chiar la limita mai ales ca oricum nu se vor folosi la putere sinus max.Priveste un pic si pe woofere.Zona 800hz mi se pare o alegere cu un bun compromis in cazul wooferelor TIW300.Situatia se schimba pe Altec 414,pentru ca acestea merg foarte bine pana la 1,5khz (96db),de unde incep sa cada.De aceea punctul poate fi mai sus,in jurul valorii de 900-1,2khz....depinzand iarasi de ansamblul horn-driver.Daca era ales un driver de 2" probabil era unul de la TAD .....TAD 4001..... ($$$$) sau Radian-mai greu de pus la punct.Deasemenea hornul trebuia sa fie altul.De cele nepamantesti (ALE,GOTO,Vitavox S2,WE,etc) nu vorbim aici....Diafragma are un rol hotarator in timbru si una din cele mai laudate se pare ca ar fi mylar-ul si beriliul urmat de aluminiu,fenolica si abia la urma titaniul....cu toate ca fenolica ar avea cica un timbru mai matasos.Parerile sunt impartite.....
Link spre comentariu

Mi-au trecut si mie prin mana cateva drivere cu membrana de 1-1,75"(majoritatea PA :jytuiyu ) si nici unul nu a sunat bine chiar in conditii mai usoare decat acestea.Simptomele le stii,sunet dur,metalic,zornaiala,timbru de conserva etc.

Ia zi mai bine cat de mult ai piscalit la filtru. :nebun: Ma refer la aspectele care le-a mentionat felixx legate de filtre.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Material fonoabsorbant Angel Hair.Proprietati excelente.In final am optat pentru 2 tipuri de material cu densitati diferite.Inca 2 perechi de incinte,de data asta mai mici.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
:dsaf au iesit fantastic :aplauze initial am gustat si gluma cu degetul mijlociu :rade: ,dar apoi cand am vazut :cry:cum stau pe bas tiw-urile, coboara bine sub 40hz,suna basos :d (adica pe masura aspectului vizual)'inghesuiala' mare si la tine pe peretele ala :limb:
Link spre comentariu

Trebuie si "jertfa" ca sa cante.......probabil unghia,impreuna cu ceva carne + os-falanga + sange din belsug a fost de ajuns. Asta m-a costat cateva saptamani de pauza pentru orice fel de DIY....insa sunt ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări