Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte

felixx

Postări Recomandate

Vioara, i-au si eu o pereche imediat cu cat zici tu - 2540 perechea. :rade:

Ai dreptate,costa 5400 EU perechea .Nu urmaream sa fac reclama dar forma incintelor lui Felixx aduce a B&W si probabil le a proiectat asa ca sa reduca distorsiunile incintei si sa scape de undele stationare.Nu a zis ca vrea sa construiasca niste incinte perfecte dar faptul ca a combinat proiectul de la visaton cu metoda asta de a face sandwich din mai multe foi de pal mdf (nu stiu exact ce a folosit) m-a facut sa cred ca asta urmareste.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• felixx

23

• vioara

6

• CBI

4

• BF37

4

Top autori în acest subiect

A amintit undeva(mi se pare) Felixx ca OB-urile lui s-au detasat la calitate a sunetului fata de varful de la Sonus Faber, comparate unu la unu, pe acelasi sistem.Ma gandesc ca B&W-urile amintite nici nu cracneasc.Nu stiu daca e cineva care sa zica ca urmareste sau a reusit incinta perfecta, cu atat mai mult, nu vad ce te-a facut sa crezi ca combinand proiectul Visaton cu acea abordare constructiva, sau forma a la B&W, ar fi o premisa ptr o incinta perfecta.Intreb si io ca omu', sau ma mir. E plywood cred ceea ce foloseste felixx.

Link spre comentariu

Comparatiile la nivel de calitate a sunetului sunt subiective dar atunci cand cineva foloseste aproape cele mai bune metode si tehnologii existente intr un singur proiect nu poti sa spui ca nu vrea sa construiasca cea mai buna boxa.Nu cred ca aceste incinte pot ajunge B&W deoarece este foarte greu de obtinut un raspuns liniar/de proiectat un filtru bunin conditii diy.

Link spre comentariu

Asteapta-te sa-ti raspunda d-nul Felixx, sa vezi dacas epoate sau nu.La auditia respectiva fusesera mai multe persoane.Nu era doar parerea lui.Incintele lui nu egaleaza B&W, dar probabil ca le depaseste. :da

Link spre comentariu

Comparatiile la nivel de calitate a sunetului sunt subiective dar atunci cand cineva foloseste aproape cele mai bune metode si tehnologii existente intr un singur proiect nu poti sa spui ca nu vrea sa construiasca cea mai buna boxa.Nu cred ca aceste incinte pot ajunge B&W deoarece este foarte greu de obtinut un raspuns liniar/de proiectat un filtru bunin conditii diy.

Hai sa ne intelegem. B&W face niste boxe foarte bune. Nu pune nimeni la indoiala acest lucru. Cu toate astea orice proiect comercial are niste limite impuse de pretul la care sunt scoase la vanzare. E, in cazul boxelor diy in general si in cazul boxelor lui felixx in mod particular, aceste limite nu exista. Din acest motiv eu sunt sigur ca acele boxe vor suna mult peste B&W 803. In comparatie cu B&W 801 sau 800 poate ca nu as fi asa de sigur, dar in comparatie cu 803 sunt sigur.Obtinerea raspunsului linear nu e de loc greu de obtinut. Alte lucruri sunt mmmmuuult mai greu de obtinut.
Link spre comentariu

Dat fiind faptul ca in fabrica se fac multe unitati de acelasi tip pretul de productie scade ,lucru care nu se intampla si la diy.Nu cred ca se mai poate vorbi de limitari cost la B&W mai ales la pretu asta,poate la Sony sau Genius :ciuda:

Link spre comentariu
Cu aceiasi bani mai bine ti ai fi cumparat o pereche de d astea http://www.e-hifi.com.au/b-w/800Series/803s.aspx .

Mai rigide,cu distorsiuni mai mici sau mai puternice nu se poate sau nu e nevoie sa fie niste boxe de camera

Mie ,personal,mi se pare o risipa de materiale ce ai facut tu daca ai incercat sa construiesti niste incinte perfecte.

Vioara...crezi sau nu dar...exact 803S-ul de la B&W se vor inlocui cu proiectul mare de mai sus.

Fii pe faza aici sa vezi poze cu ele impreuna pe acelasi setup.

Nu stiu daca ai ceva experienta cu 803S,hornuri radiale sau motoare alnico .... dar din ce zici.....nu prea.

Cat priveste banii pentru cele mari,fii sigur ca,adunand,a depasit deja cu mult pretul 803S si inca nu mi-au ajuns toate componentele pentru filtre.

Daca ai sa ai binevointa sa privesti incintele "mici" ...cele cu Tannoy,ai sa observi noua definitie a cuvantului "rigide"....70kg fara filtre si fara difuzoare.

In opinia mea nu cred ca exista incinta perfecta,oricare ar fi numele ei,sau constructia ei,dar exista incinta potrivita scopului propus,exista compromisul minim cu care poti sa-ti satisfaci urechile.Cu cat acest compromis este mai mic,cu atat se poate spune ca ai reusit un proiect DIY.

Faptul ca tie ti se par perfecte,ma bucura si iti doresc succes.

Chiar crezi ca B&W 803 se pot compara cu incintele lui felixx. Eu sunt convins ca incintele facute de felixx le mananca la micul dejul pe aceste 803S si nici nu il costa 11.000$

Cred ca "dintii" hornului or sa guste pe indelete "mamaliga" de pe 803S....cu siguranta.

Vioara proiectul domnului felixx nu urmareste constructia incintei perfecte(nimeni nu o va face vreodata perfectiunea nu exista)

Dansul urmareste ceva mult mai frumos.Satisfactia, placerea si mandria de a construi ceva.Nerabdarea si curiozitatea de a vedea ce poate lucrul creat cu propriile maini.Fiorul experimentarii.

Felicitari domnule Felixx arata superb.Asteptam o invitatie la auditie Aducem noi berea si micii

Multumesc deocamdata si eu astept sa le vad finalizate.

Nu urmaream sa fac reclama dar forma incintelor lui Felixx aduce a B&W si probabil le a proiectat asa ca sa reduca distorsiunile incintei si sa scape de undele stationare.

Nu a zis ca vrea sa construiasca niste incinte perfecte dar faptul ca a combinat proiectul de la visaton cu metoda asta de a face

sandwich din mai multe foi de pal mdf (nu stiu exact ce a folosit) m-a facut sa cred ca asta urmareste.

Vioara...am folosit plywood...placaj ....cu grosimea de 30mm ce contine fiecare cate 15 foi presate.

Comparatiile la nivel de calitate a sunetului sunt subiective dar atunci cand cineva foloseste aproape cele mai bune metode si tehnologii existente intr un singur proiect nu poti sa spui ca nu vrea sa construiasca cea mai buna boxa.

Nu cred ca aceste incinte pot ajunge B&W deoarece este foarte greu de obtinut un raspuns liniar/de proiectat un filtru bun

in conditii diy.

Adevarat ca orice comparatie este subiectiva,atunci cand este facuta de o singura persoana....nu e valabil si in cazul meu.

Ai vazut cumva raspunsul B&W in camera de auditii???

Te cam contrazici spunand ca folosesc "cele mai bune tehnologii existente" si apoi spunand ca nu pot ajunge 803S-urile.

Eu sunt 100% sigur ca reusesc sa obtin un echilibru bun si spre deosebire de B&W am mai multe posibilitati de "ajustare" a sunetului,corespunzator camerei unde se face auditia.

La Tannoy si Visaton,stau la baza schemele filtrelor originale,deasemenea am filtrul original la Altec-uri si deja am inceput experimentarea diferitelor valori + sau -.Nu urmaresc raspunsul liniar,nici nu ma intereseaza acest lucru in mod excesiv,e suficient bullshit-ul dat de producatori,ci mai mult urmaresc echilibrul sonor si pe cat posibil nuanta timbrala.Deasemenea doresc sa observ sunetul ca pe un intreg si nu ma limitez la "cat de bun e basul".

Dat fiind faptul ca in fabrica se fac multe unitati de acelasi tip pretul de productie scade ,lucru care nu se intampla si la diy.

Nu cred ca se mai poate vorbi de limitari cost la B&W mai ales la pretu asta,poate la Sony sau Genius

Vioara...

Gama "consumer" DE LA ORICE INCINTA IN PRODUCTIE face ca de cele mai multe ori sa fie cu mult inferioara unei constructii DIY bine puse la punct si comparativa ca topologie.

.....si inca nu am intrat la discutiile despre incinte "trase" dupa urechea clientului........

Nu uita ca cele mai scumpe si care se vor a fi si cele mai calitative incinte din lume sunt cele custom....un fel de DIY :naughty:

Link spre comentariu

Sa inlocuiesti B&W cu niste boxe al caror design e inspirat chiar din B&W(macar nu ai pastrat sectiunea interioara a incintei tot curbata si ai lasat o poligonala)mi se pare tot una cu a prefera sa asculti o manea in loc de muzica arabeasca,ca de,e autothtona.N am experienta cu hornurile dar stiu sigur ca iti modifica radical raspunsul tweeterului si mi se pare o alegere mai mult audiofila decat practica .In fine,daca si anume consideri ca poti obtine boxe mai bune decat cele pe care le ai deja,iti urez bafta.

Link spre comentariu

DIY este ceva de genul:dupa cum vrea urechea mea si pana unde ma duce buzunarul.Fabricantii trebuie sa se gandeasca si la partea de marketing(da ar putea face niste boxe de sa stea mata in coada si sa latre dar la niste preturi inaccesibile pietii si atunci or sa stea cu ele pe raft pana se demagnetizeaza difurile)In plus DIY mai ia in considerare un aspect:locul unde vor lucra acele boxe.Se stie ca fiecare camera modifica sunetul(ia du boxele in baie sa vezi cum se aude apoi in bucatarie si asa mai departe).Fabrica cand proiecteaza o boxa ia in considerare aspecte generale ca doar nu or sa vina la tine acasa sa vada cum s-ar auzi(cat volum ocupa sifonierul ce covoare ai pe jos etc etc)Deci totul este subiectiv si supus judecatii propriei urechi(o boxa care tie iti place cum se aude mie mi se poate parea ca se aude nasol)

Link spre comentariu

Faci o confuzie....m-am inspirat usor de la JBL Everest (spate) + ca raza hornului radial sa "taie" asa-zisele coltzuri ale incintei si nu de la B&W....nu stiu de ce o tii tot cu B&W.Nici macar nu au aceeasi raza pastrand sau nu proportiile.....Nici macar cele cu Tannoy nu au fost inspirate din B&W..........ci din Usher Dancer.Sa stii ca nu e nici o problema daca nu-ti plac anumite aspecte.... ca doar nu sunt pentru tine.....

N am experienta cu hornurile dar stiu sigur ca iti modifica radical raspunsul tweeterului si mi se pare o alegere mai mult audiofila decat practica .

Vioara...iti lipseste prea multa pregatire tehnica,sorry.De aceea iti recomand sa-ti cumperi ceva pe gustul tau.Eu nu cumpar ci CONSTRUIESC.Succes si tie.
Link spre comentariu

Logica ar trebui sa spuna oricui ca NU POTI COMPARA intre ele incintele, daca vrei sa fii corect!!!!In definitiv poti compara elementele concrete ( pretul, tipul si pretul componentelor, solutia tehnica, etc. ) dar in niciun caz nu pot fi comparate performantele acustice. Chiar daca se pot compara elementele ce tin de performantele electrice, timbrul este propriu fiecarei incinte si automat comparatiile sunt deplasate! Ca sa nu mai vorbim ca sunt subiective, tinand de gustul auditorilor! Ori, aici, lucrurile sunt mai mult decat complicate, daca avem in vedere ca toti avem urechi, dar educatie si experienta in domeniu, unii DA, altii BA! Cam la fel este si in cazul in care cineva cauta defectele si neimplinirile unor incinte: fara multe cunostinte si educatia urechilor din dotare, ideea ca democratia ii confera dreptul la o opinie devine HILARA!!!!Nu o data am observat ca multi din cei care se simt si se cred indreptatiti sa emita opinii categorice, aflati in showroom, ascultand prestatia unor incinte, NU POT determina calitati sau defecte extrem de evidente, din motivele citate mai sus, in schimb, ideile preconcepute si miturile audiofile le intuneca imediat judecata. un produs polishat intens, cu un pret mare, de cele mai multe ori este considerat un model, mai ales daca specificatiile includ mai ales referiri la furnizorii de componente, care, se stie, inca din cele mai vechi timpuri au furnizat numai chestii incocoshetoare, cu un un potential timbric, electric, acustic, ca de ex. : ......... ( si ti se insiruie o suita arhicunoscuta de firme "de mare renume international", bla, bla,bla si bla, bla, bla!!!!!!!(in general nu trebuie sa va faceti probleme, sunt la origine tot china!)

Link spre comentariu

pana la urma la ambele proiecte cutiile sunt bas reflex ? la cea cu coaxialul nu prea se vede prin pozeas adauga si eu ceva ce nu prea imi place in combinatie,si anume punctul de crosover intre tiw-uri si driverul de inalte(mie imi pare un driver de compresie pt inalte(de 40mm) care aici este folosit ca mid-treble impreuna cu hornul din mdf),vad ca deja ai dat si o sacosa de bani pe piese,m-am uitat pe schema filtrului si am vazut ca are un notch acolo,crezi ca o sa sune placut taiat asa jos? ai facut ceva teste sau ramane de vazut? (stiu cum ajuta hornul,dar cum ramane cu distosiunile armonice,ca nici ele nu raman in urma :jytuiyu )

Link spre comentariu

Cutiile mari sunt basreflex.Cele cu Tannoy vor fi in prima faza incinte inchise.Driverul este de 1" si este folosit des in astfel de combinatii,bineinteles daca are si un horn potrivit.Extensia la inalte depinde in acest caz de calitatea driverului.Deocamdata,din ce stiu eu,sunt putine drivere de 1" care ating 20khz pe bune....TAD2001,JBL2344.....Le trebuie phaseplug pentru a trece bariera de 20-22khz.De aceea o sa folosesc supertweterul TL16.Din ce am testat pana acum,fara notch suna a PA si e mai bine cu el in circuit.Dupa cum am observat,este uzual sa se foloseasca astfel de notch-uri pe sisteme horn.Cum bine ai vazut,nu esti primul,Visaton are niste valori cam dubioase alese.Vezi si wooferele.Crede-ma ca din primele teste,cu componente obisnuite,am incercat sa realizez filtrul dupa ce zice softul si simularile.Dar dezamagire....Am revenit la valorile recomandate in schema si situatia s-a schimbat in bine.Deasemenea am incercat sa aleg punctul de taiere usor mai sus (900-1000hz),sa observ ceva probleme la woofere,dar nu am reusit sa sesizez nimic si in momentul asta m-am oprit...pauza pana dupa 4 ianuarie.Hornul nu pare sa honcaie chiar si pe la 700hz dar mai jos am sesizat probleme la cresterea nivelului de auditie.De aceea cred ca Visaton au facut ce era mai potrivit pentru echilibrare si banuiesc ca raspunsul acustic a contat in cele din urma in ciuda simularilor.Distorsiunile armonice date de horn reprezinta "semnatura" ansamblului driver-horn.Aceasta semnatura e destul de greu sa o poti schimba chiar si cu "uleiurile" din componente.De aceea ai urmatoarele variante:-horn exceptional + driver exceptional....foarte multi coco si s-ar putea sa nu-ti placa sau incepi sa te educi ori o iei razna satisfacut 100%.-esti multumit si poti trai cu ce ai.-esti oarecum satisfacut si poti "suferi" cu compromisul realizat.De ex. hornul de la Altec are "semnatura" diferita de Visaton cu toate ca punctul este tot 800hz.Sunt multe elemente ce compun semnatura,driver-magnet-diafragma-phaseplug,unghi de dispersie,materialul folosit la constructia hornului,etc.

Link spre comentariu
Vizitator calduramare

Sunt unii care fabrica cutiile astea ( boxele) din paltin, frasin, ...altii bubinga sau merbau.De ce oare ??. Aspectul e ultimul lucru. Pentru sunet, d-lor. Placajul sau mdf-ul :nas: :nas: :nas: sau alte conglomerate sunt bune poate pt mobila sau sicrie, dar pt sunet s-a inventat lemnul. :da Nu doar scumpetea difuzoarelor sau a filtrelor va face sa sune bine, ci alegerea materialelor si calculul corect al volumelor, forma.... Incinta perfecta e aceea care poate reproduce sunetul cat mai aproape de natural. Iar asta nu se probeaza pe manele, haus, rock sau altceva, ci voce sau instrumente muzicale, in special cele cu coarde. Iar sunetul sa nu vina din vreo pocnitoare cu empetrei, ca degeaba...iar proba trebuie musai facuta in camera surda, fara parchet sau gresie sau cine stie ce.Eheeee, mai e mult pana departe...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări