Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

250V din alternator auto

+_Florin_+

Postări Recomandate

Salut tuturor! As vrea sa obtin o tensiune de 250V/200mA curent continuu dintr-un alternator auto. Nimic mai simplu ar spune oricine, exista convertoare in comert care din 12Vcc fac 220V. Insa vreau o varianta FARA nici un fel de tranzistor sau semiconductor. Nu-mi vine in minte decat o solutie cu trei transformatoare ridicatoare de tensiune, independente, conectate direct la cele trei faze ale alternatorului. Apoi cele 3 tensiuni inalte se redreseaza separat cu tuburi si se conecteaza in paralel. Stie cineva cam ce domeniu de frecventa are c.a. din fazele alternatorului (variaza functie de turatie) ca sa pot calcula trafurile, sau are vreo idee mai buna?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• +_Florin_+

3

• one

2

Top autori în acest subiect

Nu stiu exact cati poli magnetici au statorul si rotorul, cred ca cel mai simplu este sa masori frecventa pe o faza. Turometrele in general functioneaza pe acest principiu. Ma astept sa fie de ordinul kilohertzilor.Cred ca nu ai uitat ca ar trebui sa faci un regulator si pentru curentul prin infasurarea de excitatie, probabil tot fara semiconductori...O alta solutie ar fi rebobinarea statorului, cu sarma subtire si numar de spire corespunzator.

Link spre comentariu

Da, o sa masor frecventa sau o calculez. Din cate am citit alternatorul are 12 poli. Pot de asemenea sa-i stabilesc o anume turatie care sa fie constanta, si astfel calculez frecventa. Trafurile in cazul acesta (frecv de ordinul kHz) vor fi pe miezuri de ferita. In ce priveste excitatia, o sa ma gandesc.Cu varianta bobinarii...cam dificil.Constructia aceasta neobisnuita nu-mi trebuie mie, ci unui "client" mai vechi, care doreste diverse lucruri facute intr-un anume fel din motive foarte obiective din punctul lui de vedere. Omul se recompenseaza generos, asa ca ma conformez... :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări