Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tema

Vizitator diablo2101

Postări Recomandate

Vizitator diablo2101

Am de rezolvat teoretic urmatoarea tema: Pentru un voltmetru numeric cu domeniile nominale în scar? binar? 0,1V; 0,2V; 0,4V; 0,8V; 1,6V; 3,2V; 6,4V; 12,8V; 25,6V; 51,2V; 102,4V; s? se dimensioneze un amplificator cu câ?tig programabil (?i atenuatorul asociat) cunoscând c? domeniul nominal al tensiunii de intrare în circuitele de prelucrare care compun instrumentul numeric este 5Vcc . Pentru cine ma poate ajuta cu ceva indicatii sau bibliografie, pentru a putea rezolva aceasta tema. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mikrosha

2

• MifTy

1

Ciudate rau domeniile, nu inteleg de ce le-a ales ca multiplii de 2...

Ce liceu/profesionala/facultate ti-a dat tema asta? As fi tare curios pe unde "se mai face treaba".

Nu stiu ce v-a predat voua legat de chestiile astea, dar uite cum as vedea eu o rezolvare intuitiva. Sper sa-ti fie de folos, spune-mi o parere.

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator diablo2101

Ciudate rau domeniile, nu inteleg de ce le-a ales ca multiplii de 2...

Ce liceu/profesionala/facultate ti-a dat tema asta? As fi tare curios pe unde "se mai face treaba".

Nu stiu ce v-a predat voua legat de chestiile astea, dar uite cum as vedea eu o rezolvare intuitiva. Sper sa-ti fie de folos, spune-mi o parere.

Posted Image

La facultatea ACE din Craiova. Multumesc pentru ajutor. Ceva de genu ma gandeam si eu;o sa aprofundez subiectul si o sa revin cu rezolvarea mea sau cu eventualele comentarii (sigur vor fi) ale profesorului.

Daca mai are cineva vreo idee sau sugestii sunt binevenite.

O zi buna.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator diablo2101

Se pare ca apelez tot la bunavointa celor de pe forum. Cam asa suna tema nr 2 pe care amprimit-o:S? se dimensioneze canalele de intrare pentru compararea procentual? a valorilor instantanee ?i medii redresate a 3 curen?i alternativi: I1=0...0,5A; I2=0...1A; I3=0...2A. Ie?irile trebuie s? fie compatibile cu circuite CMOS alimentate la Vdd=+12V.Vreo idee ceva??? cum adica compararea procentuala?

Link spre comentariu

E posibil sa se refere prin exprimare procentuala la un "raport" intre curentii de intrare, si sa dea spre CMOS o tensiune dependenta liniar de acest raport? Deci 2 canale, I1(I2) si I2(I3)?Sau poate procentual fata de curentul maxim? 100%=12V la iesire=500mA; 50%=6V la iesire=250mA etc?Daca nu da nimeni un raspuns concret poate ar fi mai bine sa-l intrebi pe prof...A fost corect ce ti-am zis la prima tema?

Link spre comentariu
Vizitator diablo2101

A fost corect ce ti-am zis la prima tema?Da a fost bine. Multumesc foarte mult Mikrosha. Aia era ideea. Acuma sa vad ce fac cu ce-a de-a doua tema. Sper sa il gasec maine la facultate sa il intreb cam ce si cum.Pana una alta ... daca mai are cineva vreo idee..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări