Vizitator diablo2101 Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Am de rezolvat teoretic urmatoarea tema: Pentru un voltmetru numeric cu domeniile nominale în scar? binar? 0,1V; 0,2V; 0,4V; 0,8V; 1,6V; 3,2V; 6,4V; 12,8V; 25,6V; 51,2V; 102,4V; s? se dimensioneze un amplificator cu câ?tig programabil (?i atenuatorul asociat) cunoscând c? domeniul nominal al tensiunii de intrare în circuitele de prelucrare care compun instrumentul numeric este 5Vcc . Pentru cine ma poate ajuta cu ceva indicatii sau bibliografie, pentru a putea rezolva aceasta tema. Multumesc. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Ciudate rau domeniile, nu inteleg de ce le-a ales ca multiplii de 2... Ce liceu/profesionala/facultate ti-a dat tema asta? As fi tare curios pe unde "se mai face treaba". Nu stiu ce v-a predat voua legat de chestiile astea, dar uite cum as vedea eu o rezolvare intuitiva. Sper sa-ti fie de folos, spune-mi o parere. Link spre comentariu
Vizitator diablo2101 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Ciudate rau domeniile, nu inteleg de ce le-a ales ca multiplii de 2... Ce liceu/profesionala/facultate ti-a dat tema asta? As fi tare curios pe unde "se mai face treaba". Nu stiu ce v-a predat voua legat de chestiile astea, dar uite cum as vedea eu o rezolvare intuitiva. Sper sa-ti fie de folos, spune-mi o parere. La facultatea ACE din Craiova. Multumesc pentru ajutor. Ceva de genu ma gandeam si eu;o sa aprofundez subiectul si o sa revin cu rezolvarea mea sau cu eventualele comentarii (sigur vor fi) ale profesorului. Daca mai are cineva vreo idee sau sugestii sunt binevenite. O zi buna. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 dac? vrei s? ?i realizezi practic schema, pui R1 fix (valoare standardizat?) ?i R2 semireglabil.asta fiindc? nu prea g?se?ti semireglabile "de putere"... iar puterea pe R2 e mai mic?... Link spre comentariu
Vizitator diablo2101 Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Se pare ca apelez tot la bunavointa celor de pe forum. Cam asa suna tema nr 2 pe care amprimit-o:S? se dimensioneze canalele de intrare pentru compararea procentual? a valorilor instantanee ?i medii redresate a 3 curen?i alternativi: I1=0...0,5A; I2=0...1A; I3=0...2A. Ie?irile trebuie s? fie compatibile cu circuite CMOS alimentate la Vdd=+12V.Vreo idee ceva??? cum adica compararea procentuala? Link spre comentariu
Mikrosha Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 E posibil sa se refere prin exprimare procentuala la un "raport" intre curentii de intrare, si sa dea spre CMOS o tensiune dependenta liniar de acest raport? Deci 2 canale, I1(I2) si I2(I3)?Sau poate procentual fata de curentul maxim? 100%=12V la iesire=500mA; 50%=6V la iesire=250mA etc?Daca nu da nimeni un raspuns concret poate ar fi mai bine sa-l intrebi pe prof...A fost corect ce ti-am zis la prima tema? Link spre comentariu
Vizitator diablo2101 Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 A fost corect ce ti-am zis la prima tema?Da a fost bine. Multumesc foarte mult Mikrosha. Aia era ideea. Acuma sa vad ce fac cu ce-a de-a doua tema. Sper sa il gasec maine la facultate sa il intreb cam ce si cum.Pana una alta ... daca mai are cineva vreo idee.. Link spre comentariu
Vizitator diablo2101 Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Nu are nimeni nici o idee pentru rezolvarea celei de-a doua tema??? Link spre comentariu
Vizitator diablo2101 Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Cam la asta m-am gandit : http://www.2shared.com/file/10033573/18c65243/Doc3.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum